Simona Halep la Jocurile Olimpice? Ce trebuie să se întâmple: ”Da, am greşit, poftim punctele înapoi”

Miercuri, 06 Martie 2024, ora 17:19
4449 citiri
Simona Halep la Jocurile Olimpice? Ce trebuie să se întâmple: ”Da, am greşit, poftim punctele înapoi”
Simona Halep Foto: Hepta.ro

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că ar fi un vis împlinit ca jucătoarea de tenis Simona Halep să participe la Jocurile Olimpice de la Paris şi să câştige o medalie.

"Sper să o vedem cât mai repede pe suprafaţa ei favorită, pe zgură, să îşi intre cât mai repede în mână, cum se spune, să ajungă la acea stare de competiţie şi să se bucure de tenis. Şi ar fi ca un vis împlinit să ajungă la Jocurile Olimpice, să reprezinte România, aşa cum a declarat de mai multe ori, şi să reuşească să câştige şi o medalie. Cred că ar fi tot ceea ce ar avea Simona de demonstrat pentru toată lumea, vizavi de tot ceea ce i s-a întâmplat acum. Şi cred că va avea un partener pe măsură, şi mă refer la Novak Djokovic, care şi-a manifestat şi el dorinţa de a merge la Jocurile Olimpice şi de a câştiga o medalie. Ştim cu toţii că asociaţia pe care Novak Djokovic a înfiinţat-o, acel Professional Tennis Player Association (Asociaţia Jucătorilor Profesionişti de Tenis), a susţinut-o tot timpul şi a apărat-o tot timpul, şi cred că ar fi extraordinar dacă Simona şi Novak Djokovic ar participa la Jocurile Olimpice şi ar câştiga o medalie", a declarat Covaliu, pentru AGERPRES.

Oficialul COSR a precizat că ţine legătura cu Federaţia Română de Tenis în legătură cu situaţia Simonei Halep, a cărei suspendare de 4 ani a fost redusă la 9 luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

"Noi am discutat, ţinem legătura cu Federaţia Română de Tenis, cu George Cosac, cu Horia Tecău, şi ei îşi doresc acelaşi lucru. Primul pas care trebuie făcut este ca ea să joace în echipa de Billie Jean King Cup şi după aceea să reuşească să adune puncte. Sau să primească puncte, sunt detalii de regulament pe care ei le ştiu mult mai bine acolo la Federaţia Română de Tenis, trebuie să ne interesăm şi noi de acest aspect. Mi-aş dori să vină cei de la tenis şi să spună ”da, am greşit, poftim punctele înapoi””, a spus Covaliu, referindu-se la punctele care i-au fost retrase fără acoperire Simonei Halep în perioada iulie - septembrie 2023, când ar fi avut drept să joace.

”Oricum ea a deschis un capitol foarte important şi el va rămâne în istorie şi cu acest aspect legat de cum trebuie să lupţi ca să îţi dovedeşti nevinovăţia şi că o decizie a ITIA poate fi schimbată dacă tu crezi că eşti nevinovat şi dacă lupţi până la sfârşit aşa cum am făcut-o ea", a adăugat Mihai Covaliu.

Preşedintele COSR speră, de asemenea, ca Halep să câştige procesul cu producătorul canadian Quantum Nutrition, care i-a furnizat suplimentul alimentar contaminat: "E clar în primul rând că nu a fost intenţie de doping din partea Simonei Halep, aşa cum a spus şi ea, că se consideră nevinovată. Doi, această decizie vine foarte târziu. Simona a pierdut câteva luni bune în care putea să joace şi să fie liniştită, să nu înfrunte toată această situaţie. Sper să câştige acest proces cu cei care au produs acest supliment contaminat şi să le ia banii".

Mihai Covaliu consideră că Simona Halep a fost îngăduitoare cu echipa antrenorului Patrick Mouratoglou.

"Pe de altă parte, o ştim pe Simona că este o persoană bună, umană, dar a fost, din punctul meu de vedere, hai să nu spunem 'bună', ci prea îngăduitoare cu cei care practic i-au produs tot acest proces, care au adus-o în această situaţie. Şi aici mă refer la echipa lui Mouratoglou. Adică putea să fie mult mai drastică vizavi de ei. Atâta timp cât ea a fost înconjurată de persoane care au fost loiale şi care i-au vrut binele, nu s-a întâmplat nimic, şi după ce a ajuns acolo, i s-a întâmplat ceea ce ştie toată lumea. Eu personal sper ca ea să reintre cât mai repede în circuit, să îi asculte de data aceasta pe cei care i-au fost alături, pe cei cu experienţă, cei care i-au dat sfaturi la un moment dat, dar ea nu a ascultat de acele sfaturi şi a ajuns unde a ajuns", a mai spus Mihai Covaliu.

Sindicatul denumit Asociaţia Jucătorilor Profesionişti de Tenis (PTPA) a transmis, prin intermediul unui comunicat publicat pe platforma X (fostă Twitter), că victoria obţinută de românca Simona Halep la Tribunalul de Arbitraj Sportiv nu compensează timpul pierdut de aceasta.

''După cum am indicat în principiile noastre, PTPA susţine ferm toate procesele jucătorilor, dreptul la apel şi accesul la un sistem antidoping corect şi logic. Decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de a reduce suspendarea Simonei Halep de la patru ani la 9 luni subliniază nevoia unei reforme sensibile a unui sistem nedrept, care eşuează în protejarea acestor drepturi. Simona a avut deja 17 luni de suspendare provizorie şi pierderea clasamentului, a premiilor în bani, a reputaţiei, precum şi alte pagube ireparabile. Victoria ei la apel nu va compensa timpul pierdut'', se arată în comunicat.

Sindicatul a precizat că a lucrat împreună cu Simona şi cu echipa ei juridică pe parcursul anului trecut şi va continua să o susţină pentru revenirea în competiţii.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a admis apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep şi i-a redus, marţi, la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

''Procedura de apel a TAS a cuprins procese intensive şi o audiere de trei zile care a avut între 7 şi 9 februarie, la Lausanne. Comisia TAS a audiat numeroşi experţi şi martori, majoritatea prezenţi fizic la audiere. Comisia a determinat în unanimitate ca perioada de patru ani de ineligibilitate impusă de tribunalul independent al ITF să fie redusă la nouă luni, începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat pe 6 iulie 2023. Întrucât termenul a expirat înainte ca apelul să fie depus la TAS, completul TAS a hotărât că e oportun să emită dispoziţia cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător'', se arată în comunicatul TAS.

Simona Halep fusese suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, pe 12 septembrie 2023, de către Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA). ITIA a precizat atunci că un tribunal independent a suspendat fostul lider mondial pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).

Simona Halep a dat în judecată compania canadiană care a produs suplimentele nutriţionale din cauza cărora consideră că a fost testată pozitiv şi a fost suspendată patru ani pentru dopaj.

Halep cere despăgubiri mai mari de 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, care produce Schinoussa Superfoods, după testul pozitiv la roxadustat (medicament folosit de oamenii cu anemie, n. red.) din 2022, de la US Open.

Quarterly Report - Editia 4

ITIA l-a amendat pe directorul de turneu care a chemat-o pe Halep să joace la Miami: ”E o persoană acoperită”
09.03.2024 13:08 - ITIA l-a amendat pe directorul de turneu care a chemat-o pe Halep să joace la Miami: ”E o persoană acoperită”
Simona Halep a anunţat că va participa la turneul Miami Open, după ce TAS i-a redus suspendarea pentru dopaj de la patru ani la nouă luni. “Sunt încântată să vă anunţ pe toţi că...
Lovitură de teatru! Decizia TAS în cazul Simonei Halep ar fi ilegală
07.03.2024 16:11 - Lovitură de teatru! Decizia TAS în cazul Simonei Halep ar fi ilegală
TAS a dispus reducerea suspendării Simonei Halep, care a fost depistată pozitiv, de la patru ani la nouă luni. Diferența dintre cele două sentințe este semnificativă și nu s-ar încadra...
Surpriză pe site-ul WTA. Cine e antrenorul Simonei Halep după revenirea în tenis FOTO
07.03.2024 15:58 - Surpriză pe site-ul WTA. Cine e antrenorul Simonei Halep după revenirea în tenis FOTO
Simona Halep a scăpat de suspendarea pentru dopaj, după ce aceasta a fost redusă de la patru ani la nouă luni și acum e gata să își reia activitatea. Halep a venit în țară azi-noapte...
Secretul bine păzit de Simona Halep. Dovada că tenismena știa de mult verdictul
07.03.2024 14:20 - Secretul bine păzit de Simona Halep. Dovada că tenismena știa de mult verdictul
Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a admis apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep şi i-a redus la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de Agenţia...
Simona Halep e gata să-l jupoaie de bani pe Patrick Mouratoglou. Anunțul româncei
07.03.2024 13:21 - Simona Halep e gata să-l jupoaie de bani pe Patrick Mouratoglou. Anunțul româncei
Simona Halep a scăpat de suspendarea pentru dopaj, după ce aceasta a fost redusă de la patru ani la nouă luni și acum e gata să își reia activitatea. Halep a venit în țară azi-noapte...
CTP, despre omul care o atacă în continuare pe Simona Halep: "E dezgustător. A insultat-o în toate felurile"
07.03.2024 09:44 - CTP, despre omul care o atacă în continuare pe Simona Halep: "E dezgustător. A insultat-o în toate felurile"
Cristian Tudor Popescu e consternat de faptul că un reputat doctor continuă să o pună la zid pe Simona Halep. Cristian Tudor Popescu a comentat la Europa FM verdictul în cazul Simonei Halep...
Invitată la super-turneul de la Miami, Simona Halep le-a dat un prim răspuns americanilor
07.03.2024 09:21 - Invitată la super-turneul de la Miami, Simona Halep le-a dat un prim răspuns americanilor
WTA a anunţat, marţi, că susţine “pe deplin” decizia TAS de reducere a suspendării Simonei Halep şi salută revenirea româncei în circuit, care se poate produce la Miami. "WTA...
Iubitul Soranei Cîrstea, alături de Simona Halep. Gestul făcut de Ion Țiriac jr. FOTO
07.03.2024 08:51 - Iubitul Soranei Cîrstea, alături de Simona Halep. Gestul făcut de Ion Țiriac jr. FOTO
Sorana Cîrstea nu a reacționat încă în privința reducerii suspendării Simonei Halep, dar iubitul ei nu s-a putut abține. Ion Alexandru Țiriac l-a ironizat pe Patrick Mouratoglou,...
Ce îi transmite Simona Halep Serenei Williams, care a contestat victoria ei de la Wimbledon
07.03.2024 08:09 - Ce îi transmite Simona Halep Serenei Williams, care a contestat victoria ei de la Wimbledon
Simona Halep a obținut o reducere a suspendării pentru dopaj la TAS și poate reveni oricând în circuitul feminin. La momentul în care s-a aflat că Halep a fost depistată pozitiv cu...
Simona Halep trage un semnal de alarmă. Ce spune despre revenirea în Top 10 WTA
07.03.2024 07:53 - Simona Halep trage un semnal de alarmă. Ce spune despre revenirea în Top 10 WTA
Simona Halep a declarat, joi dimineaţa, la întoarcerea de la Dubai unde se antrenează, că nivelul în circuitul WTA este acum unul destul de ridicat şi că va fi o mare provocare pentru ea să...
Ce a dezvăluit Simona Halep la întoarcerea acasă. "A fost o greșeală pe care am plătit-o foarte, foarte scump"
07.03.2024 07:27 - Ce a dezvăluit Simona Halep la întoarcerea acasă. "A fost o greșeală pe care am plătit-o foarte, foarte scump"
Simona Halep a revenit miercuri noaptea în România şi a declarat, la Aeroportul Henri Coandă, că a primit decizia TAS cu mare bucurie. Ea speră să joace pentru România la Jocurile Olimpice....
Cine va fi noul manager al Simonei Halep. Alte două nume noi în echipa româncei
07.03.2024 04:25 - Cine va fi noul manager al Simonei Halep. Alte două nume noi în echipa româncei
Simona Halep va reveni cât de curând în circuitul WTA, iar acest lucru o determină și să-și aleagă o nouă echipă, mai ales că ea a renunțat definitiv la serviciile lui Patrick...
"Tot dopată rămâne! Câștigi milioane de euro și iei mizeriile alea?!" Opinie tranșantă în cazul Simonei Halep
07.03.2024 04:00 - "Tot dopată rămâne! Câștigi milioane de euro și iei mizeriile alea?!" Opinie tranșantă în cazul Simonei Halep
Simona Halep a reușit să obțină la TAS o reducere semnificativă a pedepsei dictate împotriva ei de un Tribunal Internațional. Chiar dacă în loc de patru ani ea a primit nouă luni de...
A început ”vânătoarea” de wild-carduri! Simona Halep a primit invitația mult dorită. Unde se poate întoarce în WTA
06.03.2024 19:11 - A început ”vânătoarea” de wild-carduri! Simona Halep a primit invitația mult dorită. Unde se poate întoarce în WTA
WTA a anunţat, marţi, că susţine “pe deplin” decizia TAS de reducere a suspendării Simonei Halep şi salută revenirea româncei în circuit. "WTA respectă procesele care există...
Femeia care conduce ITIA a cerut 6 ani de suspendare pentru Halep. Reacție după decizia TAS: ”O va revizui”
06.03.2024 17:44 - Femeia care conduce ITIA a cerut 6 ani de suspendare pentru Halep. Reacție după decizia TAS: ”O va revizui”
Karen Moorhouse, șefa Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA), este femeia de care a depins soarta Simonei Halep în scandalul de dopaj izbucnit la US Open 2022....
Simona Halep la Jocurile Olimpice? Ce trebuie să se întâmple: ”Da, am greşit, poftim punctele înapoi”
06.03.2024 17:19 - Simona Halep la Jocurile Olimpice? Ce trebuie să se întâmple: ”Da, am greşit, poftim punctele înapoi”
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că ar fi un vis împlinit ca jucătoarea de tenis Simona Halep să participe la Jocurile...
Prima reacție a lui Ion Țiriac, după reducerea suspendării Simonei Halep: "Mortul e mort"
06.03.2024 16:35 - Prima reacție a lui Ion Țiriac, după reducerea suspendării Simonei Halep: "Mortul e mort"
Simona Halep a obținut o reducere a suspendării pentru dopaj la TAS și poate reveni oricând în circuitul feminin. Ion Țiriac, recunoscut ca unul dintre mentorii ei, a oferit prima...
Simona Halep se întoarce în România. Când e așteptat acasă fostul lider mondial
06.03.2024 16:23 - Simona Halep se întoarce în România. Când e așteptat acasă fostul lider mondial
Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a admis apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep şi i-a redus, marţi, la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de...
Darren Cahill s-a trezit și a auzit vestea despre Simona Halep. A reacționat cu doar două cuvinte
06.03.2024 12:41 - Darren Cahill s-a trezit și a auzit vestea despre Simona Halep. A reacționat cu doar două cuvinte
Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a cărei suspendare a fost redusă de la patru ani la nouă luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a afirmat, marţi seara,...
Hagi, mesaj emoționant pentru Simona Halep, după anunțul de la TAS
06.03.2024 09:44 - Hagi, mesaj emoționant pentru Simona Halep, după anunțul de la TAS
Gică Hagi şi Farul au reacţionat la câteva ore după ce Simona Halep şi-a aflat verdictul din partea TAS. „Regele” i-a urat succes româncei şi a transmis că o aşteaptă cât mai...
#Simona Halep, #jocurile olimpice, #suspendare, #wta , #stiri tenis