Simona Halep: "Știu că nu sunt șanse mari, dar visul meu e Parisul!" VIDEO

Sambata, 16 Decembrie 2023, ora 00:54
4957 citiri
Simona Halep: "Știu că nu sunt șanse mari, dar visul meu e Parisul!" VIDEO
Simona Halep FOTO twitter

Simona Halep a declarat, într-un interviu pentru Euronews, că pentru ea a fost un şoc faptul că a fost depistată pozitiv şi a precizat că visează să se întoarcă la Paris după o hotărâre a TAS în favoarea sa.

Halep a menţionat că de ceva timp nu mai colaborează cu Academia Mouratoglou şi că au trecut mai multe luni de când a vorbit ultima dată cu Patrick Mouratoglou.

“A fost un şoc. M-am luptat cu partea emoţională, pentru că a apăsat foarte greu pe umerii mei. Chiar mi-a fost afectată sănătatea mintală”, a afirmat Simona Halep.

Ea a declarat că a primit multă susţinere, inclusiv din partea legendelor tenisului. “Înseamnă foarte mult, mă sprijină total, este minunat, extraordinar. Totul mă ajută să rămân puternică în aceste vremuri dificile şi să lupt ca să-mi curăţ numele.”

Simona Halep a precizat că nu a avut niciodată intenţia de a face ceva greşit sau ceva lipsit de respect faţă de tenis şi a vorbit despre argumentele pe care le va prezenta la TAS. “Sunt două lucruri: contaminarea, cred că este un argument foarte puternic pentru mine, iar al doilea, probele de sânge. Am făcut multe analize şi toate au fost negative. Aşa că nu au găsit niciodată nimic în neregulă în sângele meu. Deci cu aceste două chestiuni sunt încrezătoare să merg şi să contest decizia TAS”.

Patrick Mouratoglou a “ieşit public”, însă Halep şi-ar fi dorit ca antrenorul să fi făcut asta mai devreme. Ea a subliniat că nu ştie dacă va mai putea avea încredere, după ce echipa Mouratoglou i-a zdruncinat încrederea.

“Dacă vor fi patru ani, nu ştiu cum mă voi descurca”, spune Halep despre viitoarea decizie a TAS în cazul său. “Probabil că va fi sfârşitul carierei mele, da. Şi pentru ceva ce nu am făcut şi nu este din vina mea, este şi mai catastrofal”.

Ea îi încurajează pe copii să aibă “visuri măreţe”, să muncească mult şi să aibă pasiune.

Întrebată dacă, în cazul unui verdict TAS favorabil, se va întoarce la Paris, eventual chiar pentru Jocurile Olimpice, Halep a răspuns: “Desigur, este visul meu. Ştiu că nu sunt şanse mari, dar visez, pentru că Parisul este oraşul meu de vis. Ar fi extraordinar să mă întorc pe teren, indiferent de situaţie. Tot ce-mi doresc este să fiu pe teren pentru că acolo este locul meu şi simt că vreau să o fac din nou”.

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat la 12 septembrie că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP). Simona Halep a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), iar cazul său va fi judecat în februarie 2024.

Quarterly Report - Editia 4

Tripla campioană olimpică la gimnastică s-a retras și ratează JO 2024
Tripla campioană olimpică la gimnastică s-a retras și ratează JO 2024
Tripla medaliată cu aur la gimnastică la Jocurile Olimpice, Gabby Douglas, nu va participa la Campionatele SUA, care vor avea loc în perioada 30 mai - 2 iunie la Fort Worth, Texas, relatează...
Cursă fabuloasă pentru David Popovici. Românul l-a învins pe campionul mondial, cu un timp fantastic
Cursă fabuloasă pentru David Popovici. Românul l-a învins pe campionul mondial, cu un timp fantastic
Înotătorul român David Popovici (19 ani) participă în aceste zile la competiția Mare Nostrum de la Barcelona, unde a reușit în prima zi o performanță excepțională. David Popovici...
#Simona Halep, #Patrick Mouratoglou, #jocurile olimpice, #Paris 2024 , #Simona Halep