Răsturnarea de situație care o poate salva pe Simona Halep! Cum a ajuns substanța interzisă în corpul ei

Luni, 05 Decembrie 2022, ora 15:02
7287 citiri
Răsturnarea de situație care o poate salva pe Simona Halep! Cum a ajuns substanța interzisă în corpul ei
Simona Halep poate scăpa de suspendare FOTO facebook

Simona Halep se află într-o situație delicată din cauza faptului că a fost depistată pozitiv la un control anti-doping, derulat în luna septembrie.

De atunci supozițiile privitor la modul în care ea a ajuns să ingereze Roxadustat au curs necontenit dar se pare că în acest moment concluzia este clară: aceste provine din suplimentele nutritive pe care le-a luat sportiva.

„Se pare că s-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a pătruns în organismul sportivei, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat. Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă, fără ca aceasta să fie precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe internet”, a declarat Jura, conform ProSport.

„Sportiva se află, în continuare, în acest moment între ridicarea suspendării, respectiv eliminarea oricăror sancțiuni, și suspendarea de 4 ani din activitatea sportivă. Suspendarea poate fi redusă sau chiar anulată dacă sunt întrunite cumulativ cele două condiții prevăzute de Codul Mondial Anti-Doping: să se stabilească foarte clar modul în care a pătruns substanța în organism și lipsa intenției sportivului de a lua substanța interzisă pentru îmbunătățirea performanței sportive. Una dintre condiții a fost îndeplinită, s-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organismul sportivei. Urmează ca sportiva să demonstreze și lipsa vinovăției și a neglijenței. Adică, sportivul sau altă persoană să dovedească faptul că Simona nu a știut sau suspectat și că nu putea în mod rezonabil să știe sau să suspecteze, chiar prin manifestarea celei mai atente precauții, faptul că a folosit sau că i s-au administrat substanțe interzise sau că a folosit metode interzise”, a mai precizat Jura.

Faptul că s-a ajuns la o concluzie clară privind modul în care a ajuns substanța interzisă în corpul Simonei este un factor pozitiv care va cântări mult în judecarea ei. Într-un caz extrem de fericit ea ar putea beneficia chiar de ridicarea suspendării provizorii, astfel încât să poată concura la viitoarele competiții.

Citește și:
Simona Halep, de la mare la munte: ”Hai afară la zăpadă!” Imagine superbă cu tenismena FOTO
Simona Halep, de la mare la munte: ”Hai afară la zăpadă!” Imagine superbă cu tenismena FOTO
Aflată în așteptarea verdictului în scandalul de dopaj care i-a influențat cariera la 31 de ani, tenismena Simona Halep (15 WTA) se bucură de o nouă vacanță. Astfel, după ce a stat...
Cu cine a fost surprinsă Simona Halep, ieri, la Poiana Brașov FOTO
Cu cine a fost surprinsă Simona Halep, ieri, la Poiana Brașov FOTO
Simona Halep a încheiat cantonamentul la Dubai, unde a avut parte de soare și a decis să-și petreacă weekendul la Poiana Brașov, acolo unde are un hotel. Ieri, ea a fost la la restaurantul...
Comentarii
Poza eu-ca
eu-ca
rank 5
Numai rasturnari de situatii. Suntem in Caracalul ziaristilor. Nu