”Dopată și pro-Rusia” Simona Halep, făcută praf după ce a negociat participarea la turneul de la Sankt Petersburg

Joi, 30 Noiembrie 2023, ora 06:44
11361 citiri
”Dopată și pro-Rusia” Simona Halep, făcută praf după ce a negociat participarea la turneul de la Sankt Petersburg
Simona Halep FOTO DigiSport.ro

Simona Halep este suspendată din tenis pentru patru ani, dar ar fi putut exploata o portiță, care i-ar fi permis să joace la un turneu programat în perioada 1-3 decembrie.

Ea a negociat cu organizatorii turneului de la Sankt Petersburg (Rusia), care nu se află sub egida Federației Internaționale, informația fiind făcută publică de directorul general al competiției.

Prosport scrie că Natalia Kamelzon, directorul general al turneului Northern Palmyra Trophies, sponsorizat de gigantul petrolier Gazprom, a dezvăluit cum au decurs negocierile cu Simona Halep: „Am negociat cu Halep! Așteptam hotărârile judecătorești în cazul ei. Din păcate nu au fost pozitive pentru ea. Simona a spus: ‘Să nu ne forțăm norocul’. Dar ea ar fi vrut să vină”, a spus Kamelzon, potrivit jurnalistului Addam Addicott (Ubitennis), care citează publicația rusă Championat.

Vestea că Halep a negociat cu rușii nu a căzut deloc bine unor fani ai tenisului, care au criticat-o dur pe Simona pentru că a luat în calcul varianta de a juca la Sankt Petersburg.

”Dopata și pro-Rusia…”, „Ei bine, dopajul și Rusia merg mână în mână”, „Când credeai că mai jos de atât nu poate cădea”, sau „E trist că Halep vrea să revină chiar în Rusia, dar și faptul că fanii ei o încurajează să facă asta”, sunt câteva dintre comentariile dure îndreptate spre Halep pe platforma de Twitter a turneului.

Printre jucătoarele din circuitul WTA care și-au anunțat prezența la demonstrativul din Rusia se numără Yulia Putintseva (Kazahstan), fostă sfert-finalistă la Roland Garros și US Open, Anastasia Potapova, rusoaică aflată pe locul 28 mondial, și Veronika Kudermetova, sfert-finalistă la Roland Garros, care este tot din Rusia.

Pe lista participanților din ATP se regăsesc numărul 15 mondial, Karen Khachanov (Rusia), Roberto Bautista Agut din Spania și francezul Adrian Mannarino.

Evenimentul, care este sponsorizat de Gazprom, are loc în contextul în care Rusia îşi continuă războiul cu Ucraina.

„Acest eveniment nu este afiliat cu WTA și nu susținem turneul care va avea loc! Jucătoarele concurează în circuitul WTA pe cont propriu și, la discreția lor, au posibilitatea de a participa la demonstrative în afara sezonului, fără să fie penalizate”, a transmis WTA, potrivit The Guardian.

Decizia WTA a atras protestul jucătoarei ucraineane Lesia Tsurenko, care a reacționat pe Twitter, criticându-le pe colegele ei: „E ok să promovezi companii sancționate?”. Mult mai vehement a fost tenismenul Alexandr Dolgopolov a avut cuvinte mult mai dure: „Să iei bani de la ucigași, violatori, călăi, jefuitori și criminali de război. Băieții ăștia se bucură. Gazprom, sponsor general al turneului și unul dintre principalii finanțatori ai războiului”, a scris ucraineanul care luptă pe frontul din țara sa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Patrick Mouratoglou, luat la rost în cazul Simona Halep: ”Ai deraiat-o!”
Patrick Mouratoglou, luat la rost în cazul Simona Halep: ”Ai deraiat-o!”
În contextul scandalului de dopaj în care e implicată Simona Halep, dar și Academia Mouratoglou cu care a colaborat românca, pe rețelele sociale continuă să abunde critici referitoare la...
Vești bune pentru Halep! S-a dat decizia în cazul sportivului care a luat un supliment contaminat
Vești bune pentru Halep! S-a dat decizia în cazul sportivului care a luat un supliment contaminat
Boxerul britanic Dillian Whyte a fost exonerat de acuzaţia de dopaj, după ce s-a dovedit că un supliment alimentar contaminat a fost la originea unui test pozitiv înaintea meciului cu...
#Simona Halep, #dopata, #Pro Rusia, #critici, #Sankt Petersburg, #fani, #suparati , #stiri tenis