Ce șanse mai are Simona Halep de a juca la JO 2024: ”Important este ca ea să-şi dorească din toată inima”

Joi, 11 Aprilie 2024, ora 14:57
1195 citiri
Ce șanse mai are Simona Halep de a juca la JO 2024: ”Important este ca ea să-şi dorească din toată inima”
Simona Halep FOTO: Hepta.ro

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, joi, că instituţia pe care o conduce nu va renunţa până nu va epuiza toate căile prin care se poate obţine un wild-card pentru ca jucătoarea de tenis Simona Halep să participe la Jocurile Olimpice de la Paris.

"Există această şansă pentru Simona. Şi eu pot să spun că până nu vom epuiza toate aceste căi de a obţine un wild-card pentru Simona nu vom renunţa. Cel mai important este ca şi Simona să îşi dorească din toată inima acest lucru. Ea are timp să ajungă la forma de dinainte. Depinde doar de ea şi de cât de mult îşi doreşte să participe la Paris. Noi o aşteptăm. Mesajul meu e să fie sănătoasă, să aibă încredere şi în fiecare zi să mai urce câte o treaptă pentru a-şi îndeplini visul olimpic", a explicat Covaliu.

Simona Halep, a cărei suspendare pentru dopaj de 4 ani a fost redusă la 9 luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a revenit în circuitul WTA, însă poziţia din clasament, 1.144, nu îi permite să participe la Jocurile Olimpice.

Covaliu speră ca numărul sportivilor calificaţi la JO de la Paris să se apropie în final de 100. "Mai sunt încă 32 de sportivi români care au şanse de calificare la Jocurile de la Paris. Aşteptăm de la lupte, acolo unde va mai fi un turneu de calificare, aşteptăm la box, la atletism, la judo, tenis de masă, la scrimă... aşa că noi sperăm ca aceste şanse pe care le mai au sportivii noştri să se şi materializeze. Noi sperăm ca numărul să se apropie de 100... sperăm să facem un număr rotund. Nu putem paria pe un număr de medalii, pentru că ştim toţi ce înseamnă tensiunea de la Jocurile Olimpice. Noi ne dorim cât mai multe. Vrem ca fiecare sportiv care are şanse să reuşească să le materializeze prin câştigarea unei medalii de orice culoare. Este extrem de dificil, pentru că sportul în ultima perioadă a crescut foarte mult. De aceea e foarte greu să spui dinainte că vei câştiga un număr anume de medalii de aur, de argint sau bronz", a precizat el.

Quarterly Report - Editia 4

Jucătorii Generației de Aur, după sfertul de coșmar cu Suedia din 1994: ”Ne așteptam să batem Brazilia”
Jucătorii Generației de Aur, după sfertul de coșmar cu Suedia din 1994: ”Ne așteptam să batem Brazilia”
Fostul internaţional Dan Petrescu a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută înaintea meciului de retragere al "Generaţiei de Aur" din această seară, că el şi colegii...
Jose Mourinho, selecționerul României? Răspunsul portughezului: ”Ei nu vor fi fericiți”
Jose Mourinho, selecționerul României? Răspunsul portughezului: ”Ei nu vor fi fericiți”
Cunoscutul antrenor Jose Mourinho (61 de ani) se află în România pentru meciul de adio al Generației de Aur, care se va juca sâmbătă, de la 20.30, portughezul urmând să stea pe baca...
#Simona Halep, #jocurile olimpice, #Romania, #sanse , #stiri tenis