Vestea cea mare pentru Simona Halep în plin scandal de dopaj: "Are șanse să scape. Tenisul are o problemă de dopaj"

Miercuri, 09 Noiembrie 2022, ora 12:32
25329 citiri
Vestea cea mare pentru Simona Halep în plin scandal de dopaj: "Are șanse să scape. Tenisul are o problemă de dopaj"
Simona Halep. Foto: Facebook / Simona Halep

Simona Halep primește vești bune în cazul de dopaj de la US Open.

Jannick Schneider, un cunoscut jurnalist german, anunță că tenismena din România are șanse să scape de suspendare după ce a fost prinsă dopată.

Într-un interviu pentru www.sport1.de, ziaristul neamț nu este surprins de faptul că românca a fost testată pozitiv cu o substanță interzisă.

"Având în vedere cazurile precedente, Halep are șanse să scape!

Nu mă șochează deloc că Halep a fost prinsă dopată. Tenisul, după părerea mea, are o problemă de dopaj. Aproape fiecare sport are o problemă de dopaj. Acum a apărut un nume cunoscut, Simona Halep, și normal că sare în ochi. Este primul caz de dopaj sanguin descoperit în tenis.

Jim Courier s-a adresat într-o conferință de presă la Australian Open 1999, spunând că nu-și explică modul prin care unii jucători pot juca atâtea meciuri și turnee la nivel înalt și a spus că tenisul are, evident, o problemă cu dopajul în sânge! La un an de la scandalul Festina din ciclism.

Am avut între 2000 și 2010, fără cazuri de dopaj ale jucătorilor sud-americani. Juan Ignacio Chela, care a primit o suspendare scurtă și îl antrenează pe Diego Schwartzman de ani de zile. Am fost testat de două ori pozitiv primul adversar al lui Rafael Nadal din finala French Open 2005, Mariano Puerta - suspendat timp de opt ani. S-ar putea presupune că nu au avut medici la fel de buni. Altfel, ar fi știut cum să nu atragă atenția în testele de urină. De fapt, nu e atât de dificil dacă ai medici buni.

Simona este o profesionistă și trebuie să verifice ce medicamente ia. Dar, dacă te uiți la cazurile trecute, Halep are șanse să scape. Între 2013 și 2019, 156 de tenismeni au fost testați pozitiv, dar doar 34 la sută au fost sancționați. Uneori, alte persoane decid pentru ei sau sportivii sunt împinși în direcția asta", a spus Jannik Schneider, conform digisport.

Simona Halep își așteaptă acum judecata în scandalul de dopaj de la US Open.

Tenismena a fost testată pozitiv la o substanță interzisă, numită roxadustat, în timpul US Open, fiind suspendată provizoriu din sport.

Halep va fi audiată în primă fază de Sport Resolutions, un tribunal independent din Londra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

După ce a fost ”umilită” în cazul Halep, ITIA joacă tare: interdicție pe viață din tenis!
După ce a fost ”umilită” în cazul Halep, ITIA joacă tare: interdicție pe viață din tenis!
Arbitrul de scaun bulgar Pavel Atanasov a primit interdicţie pe viaţă din tenis după ce şi-a retras apelul pentru încălcări legate de pariuri şi acuzaţii de corupţie, a anunţat vineri...
Ion Țiriac trage un semnal de alarmă în legătură cu Simona Halep: "Sunt mulţi care vorbesc degeaba"
Ion Țiriac trage un semnal de alarmă în legătură cu Simona Halep: "Sunt mulţi care vorbesc degeaba"
Fostul tenisman Ion Ţiriac a declarat, vineri, că ar fi frumos ca jucătoarea Simona Halep, a cărei suspendare pentru dopaj de 4 ani a fost redusă la 9 luni de către Tribunalul de Arbitraj...
#Simona Halep, #Simona Halep dopaj, #Simona Halep US Open , #US Open