Și-a recunoscut Simona Halep vinovăția? Detalii noi despre suspendarea fostului lider mondial

Joi, 01 Decembrie 2022, ora 12:32
15364 citiri
Și-a recunoscut Simona Halep vinovăția? Detalii noi despre suspendarea fostului lider mondial
Simona Halep are probleme FOTO facebook

Simona Halep a fost suspendată provizoriu, după ce a fost depistată pozitiv la un control anti-doping efectuat la US Open și de atunci a început un adevărat calvar pentru ea.

Din ultimele informații, se pare că Simona Halep a renunțat la ideea de a face apel la TAS, ceea ce înseamnă, implicit, că își recunoaște vinovăția.

Conform Playtech știri, până acum nu a fost depusă nicio contestație, iar termenul a expirat.

„Din informațiile mele, nu există niciun fel de indiciu pe această temă la TAS. De altfel, tribunalul a anunțat acum aproape o lună că Simona Halep nu a făcut niciun demers legal către această instituție juridică.

Nu știu să se fi schimbat nimic de atunci încoace. Dar cred că cele 20 de zile pe care Halep le avea la dispoziție pentru a contesta suspendarea sa prin intermediul agenției Sport Resolutions au trecut!”, a spus arbitrul Cristian Jura, în exclusivitate pentru Playtech știri.

Acesta a precizat că durata de contestare a acuzațiilor oficiale e de 20 de zile pentru cele intermediate de agenția londoneză Sport Resolutions, respectiv 21 de zile pentru cele se opresc la TAS. Zilele sunt calendaristice, nu lucrătoare.

Tot Jura spune însă că e posibil ca Simona să fi ales varianta ca procedura să se desfășoare cu discreție. „Cel mai probabil, Simona Halep a ales o strategie mai puțin transparentă. Poate la sugestia celor apropiați, poate sub influența echipei de avocați pe care și-a ales-o.

Există și o asemenea procedură, prin care ceri forului respectiv ca situația să-ți fie analizată fără a da publicității niciun fel de amănunte. Dacă s-a ales o asemenea variantă, cei implicați vor decide când anunță rezultatele finale.

Însă strategia în cauză, chiar și una netransparentă, nu înseamnă nimic. Orice sportiv e liber să-și aleagă propria cale de rezolvare a diferendelor de acest tip”, a mai precizat acesta pentru sursa citată.

Citește și:
Sprijin neașteptat pentru Simona Halep: ”Mă gândesc la ea!”
Sprijin neașteptat pentru Simona Halep: ”Mă gândesc la ea!”
Cazul de dopaj al Simonei Halep (31 de ani, 15 WTA), testată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022, are un impact major în lumea tenisului. Suspendată provizoriu din circuitul WTA până la...
Scenariu de necrezut în cazul de dopaj al Simonei Halep: ”Da, sigur că era geloasă!”
Scenariu de necrezut în cazul de dopaj al Simonei Halep: ”Da, sigur că era geloasă!”
Mediatizatul caz de dopaj al Simonei Halep (31 de ani, 15 WTA), suspendată provizoriu după ce a picat un test antidoping la US Open 2022, a fost comentat de Dumitru Dragomir, fostul președinte...