Și-a recunoscut Simona Halep vinovăția? Detalii noi despre suspendarea fostului lider mondial

Joi, 01 Decembrie 2022, ora 12:32
15698 citiri
Și-a recunoscut Simona Halep vinovăția? Detalii noi despre suspendarea fostului lider mondial
Simona Halep are probleme FOTO facebook

Simona Halep a fost suspendată provizoriu, după ce a fost depistată pozitiv la un control anti-doping efectuat la US Open și de atunci a început un adevărat calvar pentru ea.

Din ultimele informații, se pare că Simona Halep a renunțat la ideea de a face apel la TAS, ceea ce înseamnă, implicit, că își recunoaște vinovăția.

Conform Playtech știri, până acum nu a fost depusă nicio contestație, iar termenul a expirat.

„Din informațiile mele, nu există niciun fel de indiciu pe această temă la TAS. De altfel, tribunalul a anunțat acum aproape o lună că Simona Halep nu a făcut niciun demers legal către această instituție juridică.

Nu știu să se fi schimbat nimic de atunci încoace. Dar cred că cele 20 de zile pe care Halep le avea la dispoziție pentru a contesta suspendarea sa prin intermediul agenției Sport Resolutions au trecut!”, a spus arbitrul Cristian Jura, în exclusivitate pentru Playtech știri.

Acesta a precizat că durata de contestare a acuzațiilor oficiale e de 20 de zile pentru cele intermediate de agenția londoneză Sport Resolutions, respectiv 21 de zile pentru cele se opresc la TAS. Zilele sunt calendaristice, nu lucrătoare.

Tot Jura spune însă că e posibil ca Simona să fi ales varianta ca procedura să se desfășoare cu discreție. „Cel mai probabil, Simona Halep a ales o strategie mai puțin transparentă. Poate la sugestia celor apropiați, poate sub influența echipei de avocați pe care și-a ales-o.

Există și o asemenea procedură, prin care ceri forului respectiv ca situația să-ți fie analizată fără a da publicității niciun fel de amănunte. Dacă s-a ales o asemenea variantă, cei implicați vor decide când anunță rezultatele finale.

Însă strategia în cauză, chiar și una netransparentă, nu înseamnă nimic. Orice sportiv e liber să-și aleagă propria cale de rezolvare a diferendelor de acest tip”, a mai precizat acesta pentru sursa citată.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Rușii și canadienii contestă la TAS decizia luată în cazul Valieva
Rușii și canadienii contestă la TAS decizia luată în cazul Valieva
Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, luni, că patinatorii ruşi şi canadieni contestă podiumul în proba pe echipe mixte la JO din 2022, stabilit după ce patinatoarea rusă Kamila...
Ultima mutare a Simonei Halep în procesul de 10 milioane de dolari. Ce-a solicitat românca
Ultima mutare a Simonei Halep în procesul de 10 milioane de dolari. Ce-a solicitat românca
Simona Halep a dat în judecată compania canadiană care a produs suplimentul nutritiv care, în opinia ei, a dus la suspendarea sa pe patru ani pentru dopaj. Halep cere daune de peste 10 milioane...
#Simona Halep, #dopaj, #suspendare, #probleme, #vinovatie, #contestatie, #tas , #stiri tenis