Cine e fosta lideră mondială care va decide soarta Simonei Halep: ”Greutatea e pe umerii ei”

Vineri, 19 Aprilie 2024, ora 14:20
3206 citiri
Cine e fosta lideră mondială care va decide soarta Simonei Halep: ”Greutatea e pe umerii ei”
Amelie Mauresmo Foto: Instagram/Amelie Mauresmo

Simona Halep a revenit în competiții ca urmare a deciziei pe care a anunţat-o TAS, de reducere a suspendării de 4 ani dictată de ITIA la 9 luni. Deși și-a anunțat prezența săptămâna viitoare la turneul de la Oeiras (Portugalia), românca s-a răzgândit, iar prezența sa la Roland-Garros e pusă sub semnul întrebării.

Eliminată în primul tur la WTA Miami, la revenirea sa în tenis după un an și jumătate, Simona Halep urma să-și facă debutul în sezonul pe zgură la Oeiras, turneu de categorie inferioară, WTA 125. Simona Halep a luat însă o decizie neașteptată cu câteva zile înainte de startul competiției, anunțându-i pe organizatori că nu mai poate să participe, cel mai probabil din cauza unor probleme medicale la genunchi.

De menționat faptul că Simona a acuzat și o afecțiune la umăr, care a împiedicat-o să joace pentru România contra Ucrainei, în Billie Jean King Cup.

Următorul turneu pentru Simona Halep este cel de 1.000 de puncte de la Madrid, începând cu 22 aprilie, după care în calendarul WTA este competiția similară de la Roma.

Practic, dacă nu va reveni în Top 200 mondial (în prezent e pe 1146) după aceste două turnee majore, Simona Halep riscă să rateze prezența la Roland-Garros, unde ar avea nevoie de un wild-card.

"Sper și-mi doresc, însă francezii sunt naționaliști și, din ce am înțeles, dau la franțuzoaice. Eu îmi doresc tare mult să joc la Roland Garros, pentru că este turneul meu preferat și ar fi bine. Dar, acum, decizia este la ei", a spus Simona Halep.

Practic, soarta Simonei Halep va fi decisă de o fostă lideră mondială în WTA, Amelie Mauresmo, directorul turneului de la Roland-Garros, o analiză în acest sens aprând în presa internațională.

„Simona Halep și Caroline Wozniacki au primit wild card-uri pentru mai multe turnee, dar situația e neclară în ceea ce privește Roland Garros-ul, după cum o arată istoricul.

Dintre cele două, Simona are șanse mai mari să primească o invitație, fiind campioană în 2018. Dar marea întrebare din jurul ei e legată de suspendarea pentru dopaj. Când Sharapova a revenit în sport, organizatorii de la Roland Garros au refuzat să-i dea un wild card, cazul fiind faimos.

În ciuda faptului că a protestat și a spus că nu s-a dopat, Halep, teoretic, a fost suspendată pentru consumul de Roxadustat. Deci ar putea fi refuzată de Federația Franceză de Tenis. Greutatea va fi pe umerii lui Amelie Mauresmo, ea va fi cea care decide în săptămânile viitoare.

Spre deosebire de alte turnee, Roland Garros preferă să dea wild card-uri jucătoarelor franceze. În ceea ce le privește pe Emma Răducanu și Caroline Wozniacki, sunt șanse mici să primească invitații și ar putea fi nevoite să joace în calificări. Totul depinde de numărul de wild card-uri de care jucătoarele franceze vor avea nevoie. Vor urma săptămâni interesante pentru cele două jucătoare, care la turneul de la Miami au avut un schimb de replici”, notează tennisuptodate.com, conform Gsp.ro.

Quarterly Report - Editia 4

Legenda tenisului care sare în apărarea Simonei Halep: ”S-o lase să joace. E corect asta? Nu mai are 21 de ani”
Legenda tenisului care sare în apărarea Simonei Halep: ”S-o lase să joace. E corect asta? Nu mai are 21 de ani”
Absența Simonei Halep de la Roland-Garros, turneu aflat în plină desfășurare, a fost comentată de legendarul tenismen german Boris Becker. Câștigătoare la Paris în 2018, Simona Halep...
Simona Halep nu joacă la Roland-Garros, dar urcă în clasamentul WTA. Pe ce loc a ajuns
Simona Halep nu joacă la Roland-Garros, dar urcă în clasamentul WTA. Pe ce loc a ajuns
Sorana Cîrstea este în continuare jucătoarea de tenis din România clasată cel mai bine în ierarhia WTA, conform clasamentului dat publicităţii luni. Cîrstea se menţine pe locul 30, cu...
#Simona Halep, #amelie mauresmo, #Roland Garros , #stiri tenis