Accidentare stranie pentru Simona Halep: De ce a fortat in China?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 05 Octombrie 2015, ora 14:23
7475 citiri
Accidentare stranie pentru Simona Halep: De ce a fortat in China?
Foto: Captura DolceSport

Simona Halep s-a retras, duminica, in primul tur de la Beijing, cel mai important turneu disputat in Asia in aceasta perioada a anului, acuzand o accidentare la piciorul stang.

Afectiunea la tendonul lui Ahile reclamata de Simona este insa cu atat mai stranie cu cat ea a jucat in ultimele doua saptamani la alte doua intreceri in aceasta tara, mult mai putin importante decat China Open.

La conferinta de presa ce a urmat partidei de duminica, numarul 2 WTA a recunoscut ca a resimtit dureri inca de la Guangzhou, insa a continuat sa joace pana cand acestea au devenit periculos de intense.

"Am simtit putina durere la Guangzhou, putina si la Wuhan, insa acum a fost cel mai rau", a declarat Halep.

Sportiva noastra a surprins pe toata lumea atunci cand si-a anuntat programul pentru aceasta toamna. Calificata la Turneul Campioanelor dupa US Open, ea urma sa joace la trei intreceri in China, in trei saptamani consecutive.

Alegerea era cu atat mai curioasa cu cat era vorba despre un turneu de categoria International, cu premii in valoare totata de numai 226 de mii de euro, unul de categoria Premier, cu premii in valoare totala de 2,2 milioane de euro si de unul de categoria Premier Mandatory, cu premii in valoare totala de 4,7 milioane de euro.

Jucatoarele importante au ales sa joace la ultimul, China Open, iar o parte dintre ele au optat sa participe si la Wuhan. Trebuie remarcat ca acestea din urma aveau nevoie de puncte pentru a ajunge la Singapore, acolo unde Simona era deja calificata.

Misterul participarii Simonei la cele trei turnee a fost deslusit chiar de unul dintre comentatorii postului TV care a transmis in Romania meciurile de la Wuhan si Guangzhou: Simona a primit bonusuri importante din partea organizatorilor pentru a juca.

In luna mai, legendarul Roger Federer a suprins pe toata lumea alegand sa evolueze la modestul turneu de la Istanbul, pe care l-a si castigat. Pe forumurile de specialitate se specula, la vremea respectiva, ca turcii i-au platit un milion de euro pentru a evolua pe malurile Bosforului, crescand astfel prestigiul intrecerii.

Simona Halep a abandonat in primul tur la Beijing, din cauze medicale

Acelasi lucru s-a intamplat si cu Halep in China, bonusul ei fiind insa considerabil mai mic. Pentru ca nu existe date oficiale in acest sens, se speculeaza ca ea ar fi incasat cel putin 100 de mii de euro pentru aparitiile de la Guangzhou si Wuhan.

Avand intelegeri cu chinezii, Simona nu putea sa refuze participarea decat in cazul unei accidentari ce putea fi probata de medici. De aceea romanca a fortat la cele doua turnee relativ neimportante si a ajuns sa se retraga de la Beijing.

Simona Halep, noi detalii despre accidentarea din China: E serioasa

Pierderile ar putea fi chiar mai mari pentru ea, in acest moment fiind pusa sub semnul intrebarii chiar participarea la Turneul Campioanelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Simona Halep accidentata China, #Simona Halep bani China, #Simona Halep accidentare Beijing , #stiri Simona Halep