Avancronica finalei Roland Garros: Simona Halep versus Maria Sharapova

Sambata, 07 Iunie 2014, ora 09:05
4873 citiri
Avancronica finalei Roland Garros: Simona Halep versus Maria Sharapova

Simona Halep va da piept cu Maria Sharapova in marea finala a turneului de Mare Slem de la Roland Garros, in cea mai importanta partida a carierei pentru sportiva din Romania, meci care va fi transmis in direct pe Ziare.com, de la ora 16.

Este prima finala pentru Simona Halep intr-un turneu de Mare Slem, capitol la care Maria o depaseste clar, pentru ca a ajuns deja la cea cu numarul 9.

In plus, la intalniri directe, Sharapova are si aici avantaj, ea conducand cu 3-0, ultimul joc fiind chiar finala de la Madrid, cand romanca a avut 1-0 la seturi, dar le-a pierdut pe urmatoarele.

Este asadar momentul unei bine meritate revanse, dar si un moment al primei victorii din cariera pentru Halep in fata Sharapovei.

Sportiva din Constanta ar deveni si a doua jucatoare de la Roland Garros care ar castiga turneul fara sa piarda vreun set (daca ar castiga sambata cu 2-0), ultima performanta de acest gen fiind realizata de Justine Henin, in 2007.

Simona a ajuns in finala dupa un joc in semifinale cu Andrea Petkovic din Germania, scor 6-2, 7-6, in timp ce Sharapova a avut mai mult de munca in fata lui Eugenie Bouchard din Canada, scor 4-6, 7-5, 6-2, tot in careul de asi.

Ce a declarat romanca la conferinta de presa de dinainte de partida: "Cred ca o sa fie un meci foarte solicitant din punct de vedere fizic pentru ca ea are lovituri foarte puternice. Este agresiva pe teren, astfel ca voi incerca sa joc repede asa cum am facut in primul set la Madrid, sa iau mingea rapid si sa stau foarte aproape de teren. Sper sa-mi intre si serviciul, dar in primul rand trebuie sa fiu relaxata ca sa-mi pot face jocul.

Stilul Mariei este sa atace din orice pozitie ataca, sa loveasca puternic. Voi incerca sa servesc mai plasat, mai departe de ea, astfel incat sa nu aiba posibilitatea sa atace foarte puternic. Jocul ei este foarte agresiv, asa ca ma astept la mingi puternice, sper sa fac fata foarte bine si sa raman acolo, langa linie.", puncta Halep in fata jurnalisti prezenti la conferinta de presa.

Rusoaica vine dupa trei astfel de meciuri de trei seturi, ea revenind de fiecare data dupa 0-1, si cu Sam Stosur din Australia si cu Garbine Muguruza din Spania si cu Bouchard.

Ca date statistice, ea a adunat pana acum 26 de victorii din ultimele 27 de partide jucate in trei seturi. Nu a pierdut niciunul dintre ultimele 19 meciuri care s-au terminat in set decisiv. Ultima infrangere pe zgura in trei seturi a avut loc in 2010, cu Henin, la Roland Garros.

De partea cealalta, Simona Halep are asigurat locul 3 in clasamentul WTA de luni, indiferent de rezultatul partidei cu Sharapova.

Ea ar deveni a doua sportiva din Romania campioana la Roland Garros, in cazul unui succes sambata, dupa victoria Virginiei Ruzici in 1978 cu Mima Jausovec. Din 1980 nu am mai avut o finalista la Paris, tot Ruzici pierzand in ultimul act cu Chris Evert.

Halep este la a 12-a finala de turneu WTA, a castigat 7, dar a pierdut-o pe ultima,

chiar in fata Mariei, la Madrid.

Maria a ajuns la a treia finala consecutiva de Roland Garros, castigand in 2012, pierzand in 2013 cu Serena Williams.

Partida dintre cele doua va fi in direct pe Ziare.com de la ora 16, fiind televizata pe Eurosport.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#avancronica finalei roland garros, #halep versus sharapova avancronica meci, #finala roland garros halep versus sharapova , #stiri Simona Halep