Carole Bouchard, despre accidentarea lui Halep si ce va face in Australia Interviu

Miercuri, 14 Ianuarie 2015, ora 15:33
18007 citiri
Carole Bouchard, despre accidentarea lui Halep si ce va face in Australia Interviu
Foto: 3news

Simona Halep a fost fortata sa abandoneze turneul de la Sydney (Australia) din cauza unor probleme la stomac, iar decizia sa a starnit numeroase semne de intrebare in presa internationala.

Cunoscuta jurnalista Carole Bouchard de la cotidianul francez L'Equipe, care in trecut a acuzat-o pe Halep ca se retrage intentionat, a declarat, intr-un interviu acordat Ziare.com, ca nu impartaseste unele pareri din presa internationala.

Ajunsa deja la Melbourne, Carole Bouchard a vorbit si despre parcursul pe care sportiva noastra il va avea la Australian Open, oferindu-i cateva sfaturi importante.

Simona Halep s-a retras de la Sydney

De asemenea, Bouchard a comentat si evolutia slaba pe care Serena Williams a avut-o in startul acestui an.

Iata interviul acordat Ziare.com de Carole Bouchard:

Te-a surprins abandonul Simonei Halep la Sydney? Presa internationala vorbeste de o strategie...

Ei bine, cred ca, atunci cand si-a facut programul, Simona a crezut ca poate juca la Sydney. Daca dorea sa aiba programul liber, nu s-ar fi inscris la acest turneu. Acest gen de boala poate fi foarte obositoare si este bine sa nu fortezi, in special inaintea unui turneu de Grand Slam, deoarece ar fi foarte dificil din punct de vedere fizic cu aceasta caldura. In plus, Simona a castigat deja la Shenzhen si stie ca este pregatita sa joace tenis la nivelul sau.

Simona si-a schimbat antrenorul dupa un an foarte bun. Ce parere ai despre decizia ei?

Am fost surprinsa de aceasta alegere deoarece a avut rezultate grozave anul trecut. Dar nu este pentru prima data cand ea decide sa-si schimbe antrenorii, iar pana acum a fost capabila sa-si imbunatateasca jocul si a dovedit ca a facut alegerile cele mai bune. Pana la urma, jucatoarea petrece foarte mult timp pe parcursul unui an cu antrenorul, iar daca ea a simtit ca nu merge, nu avea ce altceva sa faca. Dar poate ca acum ea va incerca sa gaseasca pe cineva cu care sa reziste cateva sezoane, deoarece se poate sa nu fie cel mai bun lucru sa schimbi antrenorul prea des.

Dupa ce anul trecut a ajuns in sferturile de finala, cat de departe poate ajunge anul acesta la Australian Open?

Este a treia favorita a competitiei, a jucat deja o finala de Grand Slam si, in mod evident, se asteapta sa lupte pentru titlu aici. Nu mai sunt turnee la care sa intre cu gandul ca nu are nicio sansa la trofeu. Nu vad niciun motiv pentru care suprafata de aici sa nu o ajute. Are cu siguranta o mare sansa sa castige la Australian Open. Ca intotdeauna, depinde insa si de tragerea la sorti si de starea fizica, deoarece stim cu totii cat de cald poate fi la Melbourne, iar un turneu de doua saptamani iti testeaza cu adevarat corpul. Insa acum este mai experimentata si ar trebui sa fie capabila sa gestioneze situatia.

Este un avantaj pentru ea ca Serena Williams pare din nou foarte inconstanta?

Ei bine, faptul ca Serena este cand sus, cand jos este un avantaj pentru celelalte jucatoare, care isi doresc sa castige, dar este un Grand Slam si este Serena Williams. Daca americanca vrea, poate obtine totul la Australian Open. Nu a avut prea mult noroc in ultimii ani si nu a fost la cel mai bun nivel la Cupa Hopman, e adevarat, dar Simona trebuie sa se pregateasca cu gandul ca Serena va fi la cel mai inalt nivel.

Cine crezi ca se va lupta pentru castigarea trofeului?

Mi se pare o lupta foarte deschisa in acest an si nu vreau sa ma grabesc si sa fac un pronostic. Simona, Sharapova, Serena, Kvitova si Radwanska sunt cu siguranta printre favorite. In plus, daca incheietura lui Caroline Wozniacki este in regula, si ea poate fi o candidata. Cat despre Eugenie Bouchard, poate da si ea lovitura aici.

In ceea ce priveste dezamagirea turneului, la cine te gandesti?

Este dificil sa spun, dar sunt foarte curioasa sa vad ce va face Agnieszka Radwanska si daca Azarenka isi poate incepe revenirea. Sper, totusi, ca vom avea meciuri de mare intensitate si nu esecuri.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Simona Halep accidentare, #accidentare Simona Halep, #Carole Bouchard Simona Halep, #Simona Halep Australian Open , #stiri Simona Halep
Comentarii