Cele trei schimbari ce au dus-o pe Simona Halep spre titlul de la Montreal - Interviu cu un triplu finalist de Cupa Davis

Luni, 01 August 2016, ora 12:52
18851 citiri
Cele trei schimbari ce au dus-o pe Simona Halep spre titlul de la Montreal - Interviu cu un triplu finalist de Cupa Davis
Foto: fedcup.com

Simona Halep a facut trei schimbari in jocul sau ce au ajutat-o sa castige turneul de la Montreal, dotat cu premii in valoare de 2.4 milioane de dolari.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, antrenorul Sever Dron, triplu finalist de Cupa Davis cu echipa Romaniei, a analizat jocul Simonei de la Montreal.

In opinia lui Dron, Simona a facut diferenta printr-un mental mai bun, un serviciu mai precis si o agresivitate pozitiva.

De asemenea, Sever Dron a vorbit si despre relatia Simonei cu Darren Cahill si despre viitorul sportivei noastre.

Iata interviul acordat Ziare.com de Sever Dron:

Cum vi s-a parut Simona in ultima saptamana si ce inseamna acest succes pentru ea?

Simona a fost in mare forma, a evoluat foarte bine la serviciu si a fost mult mai precisa si pozitiva. Nu este usor sa ajungi de doua ori in finala la acelasi turneu, in doi ani diferiti si sa mai si castigi. Simona a avut momente grele cu Kuznetsova si Kerber, dar iata ca a reusit sa treaca peste ele cu brio. Simona face progrese mai lente, nu spectaculoase. Important este ca le face si ele raman acolo. Acum a invatat sa joace punctele decisive, nu le mai pierde, are un serviciu bun si e mai agresiva.

Ati sesizat o schimbare de atitudine in jocul ei, este mai pozitiva?

Schimbarea de atitudine vine prin faptul ca uita de greselile pe care le mai comite si gandeste pozitiv. Ea lupta pe teren tot timpul, nu putem spune despre Simona ca n-a luptat vreodata, dar acum este important ca gandeste mai pozitiv si ca atitudinea ei este pe masura. A jucat si relaxata si concentrata.

In ce fel o ajuta meciurile de dublu?

O ajuta la serviciu, la voleu si poate sa experimenteze anumite lovituri care in meciurile de simplu nu are ocazia sa le incerce. La dublu merge mai mult la voleu, in timp ce in meciurile de simplu parca nu nu merge atat de des.

Cat de importanta este aceasta legatura ce s-a format intre Simona si Darren Cahill?

Se pare ca au lucrat foarte bine impreuna. Darren crede in Simona, dar mai important este ca si Simona crede in el. E bine ca s-a format aceasta legatura intre ei. Ca un antrenor valoros ce este, Darren a stiut sa se adapteze la caracterul Simonei.

A revenit pe locul 3 WTA, ii va da un plus de incredere pentru turneele urmatoare?

Are un plus de incredere, dar Simona merita sa fie acolo. Este pe merit pe locul 3. Dar mai important este ca a ajuns acolo datorita rezultatelor, pentru ca a invins jucatoare importante.

Sa ne asteptam sa castige si un Grand Slam in urmatoarea perioada?

Poate sa-l castige oricand! Se spunea despre ea ca este o jucatoare de zgura, dar uite ca joaca bine pe toate suprafetele. Va fi important cum se simte ea in cele doua saptamani, cum se va adapta la teren, cum va avea relatia cu presa... Cu siguranta va castiga un Grand Slam.

Credeti ca a ajutat-o ca nu participa la Jocurile Olimpice? A mai scapat de presiunea de pe umerii sai?

Retragerea de la Rio este decizia ei. Jocurile Olimpice la tenis nu au aceeasi importanta ca la canotaj sau la alte sporturi in care muncesti patru ani si Jocurile Olimpice sunt competitia suprema. La tenis ai turnee in fiecare saptamana, ai patru Grand Slam-uri, e altceva. Este si aceasta problema in Brazilia cu Zika, cu violentele, deci Simona trebuie inteleasa si sa-i respectam decizia. S-ar putea totusi ca retragerea sa ia presiunea de pe umerii sai si sa joace mai bine.

Ce facem la Rio fara Simona? Ce sanse mai avem?

Horia si Florin au sanse la medalie la baieti, in timp ce la fete o avem pe Irina Begu, care a invins-o de doua ori pe Kerber, a rupt-o pe Azarenka, deci stam bine. La fete Monica si Irina ne pot aduce o medalie la dublu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Simona Halep Sever Dron, #Simona Halep Montreal , #stiri Simona Halep