Cum se va descurca Simona Halep fara ajutorul lui Darren Cahill - Interviu

Joi, 22 Noiembrie 2018, ora 07:01
6403 citiri
Cum se va descurca Simona Halep fara ajutorul lui Darren Cahill - Interviu
Foto: Twitter/Darren Cahill

Ramasa fara sprijinul lui Darren Cahill, Simona Halep a luat o hotarare indrazneata si a anuntat ca va merge fara antrenor la primele turnee din 2019.

Pentru a afla cat de riscanta este decizia Simonei, Ziare.com a stat de vorba cu Sever Dron, triplu finalist de Cupa Davis cu echipa Romaniei.

Fostul jucator si antrenor considera ca plecarea lui Darren din echipa nu o va influenta foarte tare pe Simona, insa are un alt semn de intrebare.

Potrivit spuselor lui Sever Dron, in momentul de fata este incert felul in care Simona isi va reveni dupa accidentarea de la spate.

Iata interviul acordat Ziare.com de Sever Dron:

Simona tocmai a anuntat ca va continua fara antrenor pentru o perioada. Se poate descurca?

Pana la urma, Simona este cea care tine racheta in mana. Noi nu facem decat sa dam o mana de ajutor, cand se poate. Ea este cea care poate sa ia decizia cea mai importanta, sa cantareasca ce este pentru, ce este contra.

Ea are o echipa extraordinar de buna in jurul ei, cu Teo Cercel si Andrei Cristofor. Sunt oameni extraordinar de buni, mai ales ca ea vine si dupa o accidentare si nu se stie cum se simte. Ea o sa intre pe teren, o sa spuna cum se simte, cat poate sa dea.

Poate fi si o solutie pe termen mai lung, sa ramana singura, fara antrenor?

Au fost multi jucatori care au luat aceasta decizie si pe termen mai lung. Pana la urma, cu antrenorul trebuie sa ai un feeling. Ea a avut un feeling extraordinar cu Darren Cahill si nu stiu cu cine mai poate avea.

Pana nu gaseste pe cineva, care sa creada in ea cel mai mult, dar si ea sa creada in el... Suntem foarte multi destepti, spunem hai sa o ajutam pe Simona, dar daca nu credem in ea si ea nu crede in noi, totul e degeaba. Nu se poate realiza de azi pe maine, este o decizie foarte importanta, sa cantareasca si sa vada despre ce e vorba.

Cum ii poate castiga un antrenor increderea?

In primul rand trebuie sa creada ca Simona poate sa faca mai mult decat a facut pana acum. Sa ramana numarul 1 mondial, sa castige Grand Slam-uri. Serviciul l-a imbunatatit, dar poate veni mai des la fileu. Trebuie sa vorbeasca mult cu ea, dar conteaza si partea umana, sa se simta bine pe teren, sa joace de placere. Asta este important pentru ea, sa-si regaseasca placerea.

Nu a mai jucat de mult si o sa fiu greu sa reintre in aceasta furtuna a tenisului mondial pentru ca nimeni nu o s-o ierte, toata lumea o sa vrea sa o invinga. Cel care va fi langa ea trebuie sa-i dea incredere. Oricum, cel care va veni, va trebui sa o ia nu de la zero, ci din punctul in care a ramas cu Darren Cahill.

Exista vreun antrenor roman potrivit pentru ea in acest moment?

Din pacate, e greu de spus. Simona a ajuns la un nivel in care are o experienta atat de mare si frumoasa si nu exista antrenori in Romania cu aceeasi experienta. Ca sa fii la nivel inalt nu inseamna sa ai doar idei. Am trecut si eu pe acolo, l-am antrenat pe Leconte, am ajutat-o pe Virginia cu Villas... Sunt lucruri despre care degeaba vorbesti daca nu le-ai simtit. Ultimul exemplu este Zverev. Cine e langa el? Lendl, cel care a trecut prin toate fazele si l-a ajutat si pe Murray.

Din pacate, antrenorii tineri, romani, nu au aceasta experienta care sa-i aduca un plus Simonei. Ionita, Mlendea, Firicel sunt antrenori care sunt foarte buni, dar nu au aceasta experienta. In schimb, Teo Cercel si Cristofor au trait momente frumoase si importante langa ea si stiu foarte bine cum sa o ajute, cum sa faca sa se recupereze. Pana la urma, oricum ea tine racheta in mana, iar noi doar analizam rezultatele.

E explicabila despartirea Simonei de Darren?

Pana la urma, se pare ca despartirea a fost de comun acord. In lumea tenisului nu exista antrenori care sa stea pe viata. Au fost doar 3-4 antrenori care au ramas pe viata cu jucatori. In rest, toti antrenorii se plimba in stanga si in dreapta.

Kerber l-a avut pe Fissette, care a fost si cu Simona. Antrenorul poate sa ajute o jucatoare un anumit timp, dar nu ani intregi. Pana la urma este si uzura care se intampla, mai sunt si lucruri pe care nu le stim.

Darren spunea in urma cu un an ca un antrenor poate ajuta o jucatoare timp de patru-cinci ani, iar apoi nu o mai poate incarca, nu-i mai poate da informatii noi. Sunteti de acord cu Darren?

Vedeti, el este un baiat foarte destept. Stie despre ce e vorba. Poate a stiut sa se opreasca, iar Simona a trebuit sa respecte decizia lui. Ea are un respect foarte mare fata de acest antrenor. Impreuna, Simona a ajuns pe primul loc WTA. Ce vreti mai mult decat atat? Daca esti numarul 1 WTA, ce sa faci, sa te agati de ea? E un lucru clar, s-a terminat, nu trebuie sa tragem concluzii pripite.

De acum incolo pe mine ma intereseaza cum se descurca Simona pentru ca e o situatie destul de grea. Are si aceasta accidentare, depinde cat de grea e. Din afara, noi vorbim, dar ea stie mai bine cum se simte cu corpul ei. Nu ati vazut ca ea a vrut sa joace la ultimele turnee si s-a retras in ultima clipa. Corpul i-a trimis anumite semnale ca nu se poate. Trebuie sa fim langa ea, sa-i uram cat mai mult succes.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Simona Halep Darren Cahill, #antrenor Simona Halep , #stiri Simona Halep
Comentarii
Poza DAN-795
DAN-795
rank 5
CITA AMNEZIE , LA NISTE gargaragii care nu s-au trezit nici dupa o