Exclusiv Analiza fara menajamente a Simonei Halep Interviu cu Petre Marmureanu

Luni, 04 Aprilie 2016, ora 13:49
10746 citiri
Exclusiv Analiza fara menajamente a Simonei Halep Interviu cu Petre Marmureanu
Foto: fedcup.com

Una dintre cele mai importante personalitati din istoria tenisului romanesc, Petre Marmureanu, face o analiza fara menajamente a Simonei Halep, dupa evolutiile de la Indian Wells si Miami.

Intr-un interviu acordat in exclusivitate Ziare.com, triplul finalist de Cupa Davis, fost coleg cu Nastase si Tiriac, prezinta in detaliu principalele probleme pe care Simona Halep le-a avut in ultima perioada.

Stabilit in SUA de patru decenii, Petre Marmureanu a pregatit sportivi legendari precum Chris Evert, Martina Navratilova, John McEnroe sau Vitas Gerulaitis, in echipa de Fed Cup a acestei tari.

Avand in spate o experienta bogata, Marmureanu spune ca atitudinea aratata de Simona in timpul meciurilor este ingrijoratoare, intrucat sportiva noastra se enerveaza foarte rapid.

De asemenea, Marmureanu s-a aratat scepic ca Simona va reusi vreodata sa castige un turneu de Grand Slam si considera ca doar interventia lui Ion Tiriac ar mai putea sa o ajute pe jucatoarea in varsta de 24 de ani.

Exclusiv Adevarul generatiei Tiriac si Nastase iese, in sfarsit, la iveala - Interviu cu Petre Marmureanu

Iata interviul acordat Ziare.com de Petre Marmureanu:

Cum vi s-au parut evolutiile Simonei Halep la Indian Wells? Este pe drumul cel bun dupa startul mai slab de sezon?

Sincer, sunt dezamagit, nu atat de jocul ei, dar mai mult de atitudinea ei pe teren. Singura scuza ar fi o problema de sanatate. Altfel, nu are rabdare, nu arata ca-si doreste ca vrea sa lupte, sa castige, este mult prea nervoasa.

Eu consider ca va trebui sa-si schimbe atitudinea. Va fi din ce in ce mai greu sa faca fata noii generatii de jucatoare care arata ca sunt infometate, asa cum era generatia noastra, intre anii 1961 si 1973.

Ati observat vreun plus la Simona in turneele de la Indian Wells si Miami?

Nu. Parerea mea este ca tot nu arata ca vrea sa castige, deci are tot o problema de atitudine. Am sperat ca Ion Tiriac va fi in stare sa o duca pe o cale buna. Aici in America am auzit ca si el a fost dezamagit de atitudinea ei.

De unde aceasta schimbare si ce poate face ca sa-si revina?

Ca parte negativa si din experienta mea consider ca, din momentul in care a ajuns pe locul 2 in clasament, Simona a adoptat atitudinea Mariei Sharapova. Daca cineva ii poate baga in cap ce se intampla cu ea la ora actuala si sa revina cu cateva schimbari in jocul de tenis, ar fi singura sansa sa redevina sportiva pe care o stim.

Ati fost un antrenor care a lucrat cu sportivi de renume. Cum vi se pare legatura dintre Simona Halep si Darren Cahill?

Mental nu vad cum Cahill o poate ajuta din moment ce ea nu arata ca e receptiva la sfaturile lui pe teren. El vine si are 45 de secunde sa incerce sa-i dea un sfat, dar poti vedea ca ea nu-i da nicio atentie. Nu raspunde la sfaturile lui.

Eu nu consider, din experienta mea cu jucatoarele din echipa Americii de Cupa Federatiei, ca la nivelul jucatoarelor din primele 10 in clasamentul WTA un sfat pe teren in timpul meciului poate fi absorbit si pus in practica pentru game-urile urmatoare. Daca nu ai totala incredere in persoana pe care o angajezi sa lucreze cu tine nu ajungi nicaieri.

Credeti ca Simona va reusi sa castige un turneu de Grand Slam in viitorul apropiat? Am citit in presa din SUA ca se face o comparatie intre ea si Caroline Wozniacki in ultima perioada.

Este foarte adevarat, nici Simona si nici Caroline nu au venit cu nimic nou in sezonul actual. Au acelasi tip de joc, nu au un joc mai agresiv comparativ cu sportivele din Rusia, Germania sau Cehia.

Din punct de vedere mental, Halep este la un nivel destul de scazut si asta o face sa-si piarda concentrarea, sa se enerveze, sa distruga rachete pe teren si sa fie cu mult sub nivelul unui joc de calitate. Cu parere de rau pot sa spun ca nu vad nicio sansa ca Halep sa castige un turneu de Grand Slam.

Posibilitatea ar fi ca Ion Tiriac sa revina si sa-i explice care este calea spre un tenis de calitare, sa-i arate ca atitudinea ei pe teren nu o va duce nicaieri. Eu il cunosc pe Ion foarte bine si apreciez faptul ca stie mai multe despre jocul de tenis decat oricine altcineva. Ion poate fi si foarte incapatanat, dar el ar fi singura sansa pentru Halep.

Despre Petre Marmureanu:

A facut parte, alaturi de Ilie Nastase si Ion Tiriac, din echipa de Cupa Davis a Romaniei care a disputat trei finale;

S-a stabilit in SUA in 1975, unde a pregatit, in echipa de Fed Cup, sportivi precum Chris Evert, Martina Navratilova, John si Patrick McEnroe, Vitas Gerulaitis si Peter Flemming;

In SUA, Marmureanu a scris cartea "Beyond My Dreams - From Communist Romania To The Oval Office" in care si-a prezentat povestea de viata. De asemenea, a fost invitat la numeroase evenimente din SUA pentru a le vorbi americanilor despre cariera sa si despre trecerea de la Romania comunista la viata din tara care l-a adoptat.

In luna iunie a acestui an, Petre Marmureanu va sosi la Bucuresti pentru a lansa, la Targul de Carte de la Romexpo, varianta in limba romana a cartii "Mai mult decat un vis - Din Romania Comunista la Casa Alba" - ce s-a bucurat de un real succes in SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Simona Halep Petre Marmureanu, #Petre Marmureanu Simona Halep , #stiri Simona Halep