Exclusiv Daniel Dobre ia atitudine dupa despartirea de Simona Halep Interviu

Joi, 16 Iulie 2015, ora 15:05
27434 citiri
Exclusiv Daniel Dobre ia atitudine dupa despartirea de Simona Halep Interviu
Foto: fedcup.com

Daniel Dobre, antrenorul care a colaborat cu Simona Halep pe durata turneului de la Wimbledon, ne-a acordat primul interviu, la o zi dupa ce sportiva a anuntat ca va continua in turneele din SUA alaturi doar de australianul Darren Cahill.

In interviul acordat in exclusivitate Ziare.com, Daniel Dobre a precizat ca nu a avut un contract semnat cu Simona Halep, subliniind ca a mers la Wimbledon doar pentru a o ajuta din prietenie.

El nu a exclus o eventuala colaborare noua si a vorbit apoi despre infrangerea din primul tur suferita la Wimbledon, pe care a pus-o pe seama lipsei de energie, dupa doi ani la cel mai inalt nivel.

Apoi, Daniel Dobre a mentionat, pe un ton virulent, ca reactiile negative aparute in presa dupa infrangerea Simonei sunt anormale, subliniind ca jurnalistii ar trebui sa fie mai intelegatori cu sportiva in varsta de 23 de ani.

"Jurnalistii trebuie sa inteleaga de cata munca este nevoie pentru a ajunge aici, pentru ca nu-i este usor unei fete care iubeste acest sport, care isi plateste taxele si impozitele in tara sa, care iubeste Romania si care vine si se joaca cu copiii", a subliniat Dobre.

Iata interviul acordat Ziare.com de Daniel Dobre:

In ce relatii sunteti in acest moment cu Simona Halep?

Am mers la Wimbledon in calitate de prieten. Eu nu am avut niciun fel de obligatie fata de ea, asa cum nici ea nu a avut niciun fel de obligatie fata de mine. Nu am avut un contract cu Simona Halep. Sunt prieten cu ea, ne stim de mult, iar cand are nevoie de mine si am cateva zile libere, o ajut cu mare placere, asa cum am colaborat si cu alte jucatoare.

Deci nu este exclusa o noua colaborare?

Nu stiu, ea are un program al ei, are planurile sale. Cand mai e nevoie de mine, o ajut cu mare placere. Insa nu e nimic organizat, nimic premeditat, nimic gandit din timp. Ea este o fata care iubeste foarte mult tenisul si o ajut cat pot.

S-a spus la un moment dat ca nu puteti avea o colaborare pe termen lung deoarece aveti foarte multa treaba la scoala de tenis...

Si asta este unul dintre motive deoarece am o responsabilitate aici, unde am muncit mult. Meseria de antrenor este un job pe care sa-l faci pe termen lung, trebuie sa faci multe deplasari. Conteaza foarte mult si programul meu. Cand pot sa o ajut, o fac cu mare placere. Dar, spre exemplu, anul trecut in primavara nu s-a putut.

Ati fost cu ea la Wimbledon. Ce i-a lipsit la acest turneu?

Nu i-a lipsit nimic. Este normal ca dupa ce ai fost doi ani la cel mai inalt nivel sa apara si un astfel de moment, sa nu mai ai energie. E firesc. Chiar si Serena Williams a avut ani in care nu a fost tot timpul la cel mai inalt nivel. Asta este viata sportivilor. Apar suisuri si coborasuri. In tara, toata lumea s-a purtat urat, nimeni nu-si da seama cat ii este de greu unui sportiv, de cata munca este nevoie. Pe partea Simonei, toate favoritele au iesit. In alte tari nu spune nimeni ca de ce a pierdut Ivanovici. Numai la noi se intampla asa ceva.

Daca dai cu piatra, un sportiv poate fi si afectat. Nu este insa si cazul Simonei, deoarece ea stie foarte bine cum sa primeasca aceste reactii ale jurnalistilor si articolele negative. Acum, toata lumea o vaneaza si nu este corect.

Deci spuneti ca nu sunt motive de ingrijorare?

Ei nu i-a iesit un meci, atat. Numai ziarele vad panica, dar va spun ca Simona isi vede de drum linistita. Jurnalistii trebuie sa inteleaga de cata munca este nevoie pentru a ajunge aici, Trebuie sa inteleaga ca in tenis apar suisuri si coborasuri. Nu-i este usor unei fete care iubeste acest sport, care isi plateste taxele si impozitele in tara sa, care iubeste Romania si care vine si se joaca cu copiii.

Revenind la forma Simonei, cum isi poate recapata increderea?

Increderea o are, nu i-a disparut. Ea stie foarte bine unde este si ce trebuie sa faca. A castigat turnee importante, este ca si calificata la Turneul Campioanelor si suntem la mijlocul anului. Nu-i nicio drama! Poate fi o stare de oboseala doar. In tenis, toata lumea munceste la fel, astfel ca oamenii ar trebui sa fie mai indulgenti cu Simona. Nu putem sa vanam un om dupa o infrangere. Este ceva anormal. Oamenii trebuie sa stie de cata munca e nevoie pentru a ajunge aici, iar jurnalistii ar trebui sa fie primii care sa constientizeze.

La Wimbledon, toata lumea s-a purtat ca un rege cu Simona Halep. Nu doar cu ea, cu toate jucatoarele, chiar si cu cele de pe locurile 40-50, iar la noi s-a scris urat dupa o singura infrangere.

Quarterly Report - Editia 4

Ei sunt politicienii care nu mai prind un nou mandat în Parlamentul European. Politolog: „Aceste partide nu mai reprezintă niște segmente din populație”
Ei sunt politicienii care nu mai prind un nou mandat în Parlamentul European. Politolog: „Aceste partide nu mai reprezintă niște segmente din populație”
Pe listele partidelor înscrise la alegerile europarlamentare din iunie 2024 s-au produs schimbări majore, față de scrutinul precedent. Multe nume au dispărut, multe au apărut. Pentru 9...
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Guvernul a aprobat joi, 30 mai, o ordonanță de urgență care prevede că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului poate iniţia şi desfăşura proceduri de expropriere pentru...
#Simona Halep Daniel Dobre, #colaborare Simona Halep Daniel Dobre , #stiri Simona Halep