Exclusiv Irina Spirlea, despre Simona Halep si confruntarea cu Germania din Fed Cup

Miercuri, 13 Aprilie 2016, ora 07:16
10252 citiri
Exclusiv Irina Spirlea, despre Simona Halep si confruntarea cu Germania din Fed Cup
Foto: captura Youtube

Irina Spirlea, una dintre cele mai mari jucatoare din istoria tenisului romanesc, vorbeste cu presa din Romania dupa o perioada indelungata, inaintea duelului cu Germania din Fed Cup.

Una dintre cele trei jucatoare din Romania ce au reusit sa ajunga in top 10 WTA in intreaga istorie, Spirlea a vorbit cu Ziare.com despre situatia in care se afla Simona Halep si viitorul meci cu Germania, de la Cluj.

In ceea ce o priveste pe Simona Halep, Spirlea este de parere ca singurul lucru pe care sportiva noastra il poate face in momentul de fata este o continuitate in privinta antrenorului.

"Pe vremea cand eu si Ruxandra Dragomir faceam un sfert de finala la Indian Wells sau Miami, nimeni nu spunea ca este un rezultat bun. Eu nu cred ca Halep a avut un inceput de an prost. Acum nu mai este ca anul trecut, nu ii este usor sa repete rezultatele.

Toti se asteapta de la tine imposibilul. In momentul de fata, singurul lucru pe care il poate face Halep este sa gaseasca un antrenor cu care sa aiba un raport de incredere. Daca schimba foarte des antrenorul, nu este posibil acest lucru", a declarat Spirlea pentru Ziare.com.

Vorbind despre confruntarea dintre Romania si Germania, ce va avea loc la finalul acestei saptamani, Spirlea este de parere ca sansele sunt egale. Fosta mare tenismena considera ca putem face diferenta doar daca vom avea un mental mai bun in confruntarea de la Cluj.

"Cand se joaca in Fed Cup, atmosfera si tensiunea sunt diferite. Nu este ca atunci cand joci pentru tine. Cu Germania nu va fi un meci usor, sansele sunt egale. Insa noi avem avantajul de a juca acasa. Iar asta nu este putin... Sansele sunt egale, iar cine va sta mai bine din punct de vedere psihic va reusi sa aduca punctul pentru echipa", a completat fosta mare jucatoare.

Intrebata daca vreuna dintre actualele tenismene ale Romaniei ii este apropiata ca stil de joc, Spirlea a oferit un raspuns negativ. Totusi, fosta mare jucatoare remarca progresul tenisului feminin.

"Ca si pe vremea noastra, fetele sunt in top. Aceasta generatie se trage una pe alta, iar fetele au rezultate foarte bune", considera Spirlea.

In incheiere, fostul numar 7 mondial le-a transmis un mesaj de incurajare fetelor noastre, inaintea duelului cu Germania, programat pe 16 si 17 aprilie: "Bafta si forza Romanica!!!"

Despre Irina Spirlea:

- Are in palmares o semifinala la US Open, un sfert de finala la Australian Open si cinci optimi la Roland Garros si Wimbledon.

- A fost numarul 7 WTA in 1997. Din Romania, doar Simona Halep (locul 2) si Virginia Ruzici (locul 8) au mai reusit sa patrunda in top 10 WTA.

- A primit din partea WTA titlul "debutanta anului" in 1994.

- S-a retras din activitate la doar 26 de ani (in 2000), din dorinta de a se dedica familiei. In 2001 s-a casatorit cu antrenorul sau, italianul Massimiliano Pace, iar in aprilie 2002 a devenit mama. Dupa retragerea din activitate s-a stabilit in Italia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Irina Spirlea Fed Cup, #Irina Spirlea Simona Halep , #stiri Simona Halep
Comentarii