E și finala Simonei Halep! Cum le-a ajutat românca pe Emma Răducanu și Leylah Fernandez. Fotografii de colecție

Vineri, 10 Septembrie 2021, ora 11:32
26987 citiri
E și finala Simonei Halep! Cum le-a ajutat românca pe Emma Răducanu și Leylah Fernandez. Fotografii de colecție
Simona Halep

Britanica Emma Răducanu (18 ani) a devenit prima jucătoare de tenis din istorie venită din calificări care accede în finala unui turneu de Mare Slem, după ce a învins-o în două seturi, 6-1, 6-4, pe grecoaica Maria Sakkari, joi la New York, în semifinalele US Open.

Răducanu, ocupanta locului 150 în clasamentul WTA înaintea acestei competiţii, se va lupta pentru trofeu cu o altă tânără speranţă a tenisului mondial, canadianca Leylah Fernandez (19 ani, locul 78 WTA), care a reuşit la rândul ei să o elimine în penultimul act pe belarusa Arina Sabalenka, numărul 2 mondial, de care a dispus în trei seturi: 7-6 (7/3), 4-6, 6-4.

Finala dintre Emma Răducanu şi Leylah Fernandez, programată sâmbătă, va fi prima între două adolescente la un turneu major, după cea câştigată de americanca Serena Williams în faţa elveţiencei Martina Hingis, la ediţia din 1999 a Openului Statelor Unite, conform site-ului WTA Tour.

Interesant e faptul că atât Emma Răducanu cât și Leylah Fernandez au fost inspirate la începutul carierei de românca Simona Halep (29 de ani).

În cazul Emmei Răducanu, ea a declarat mereu că Simona Halep reprezintă modelul de urmat în ceea ce privește tenisul. De altfel, în 2014, la Wimbledon, în perioada exploziei Simonei în circuitul WTA, Halep s-a fotografiat cu micuța Emma Răducanu, care n-avea atunci decât 11 ani.

Cinci ani mai târziu, la Toronto, după ce Simona Halep a triumfat la Wimbledon, românca i-a făcut o surpriză colosală tinerei Leylah Fernandez (16 ani).

”În timpul atrenamentului, directorul de la Tennis Canada a venit la mine și mi-a spus că are vești. Credeam că îmi spune că nu voi putea juca la dublu, dar a spus: ”Simona te-a ales pe tine să joci dublu cu ea”. Am rămas fără cuvinte pentru câteva minute, dar am fost atât de fericită și am acceptat imediat”, a recunoscut Leylah.

Ce blestem a lovit turneul de la Madrid, după retragerea Simonei Halep
Ce blestem a lovit turneul de la Madrid, după retragerea Simonei Halep
Presa internațională de specialitate vorbește despre un adevărat blestem care a lovit turneul WTA 1000 de la Madrid, aflat în plină desfășurare. ”Blestemul wild-cardurilor”, a titrat...
Eșec neașteptat pentru Emma Răducanu. Jucătoarea care a dat lovitura la WTA Madrid VIDEO
Eșec neașteptat pentru Emma Răducanu. Jucătoarea care a dat lovitura la WTA Madrid VIDEO
Tenismena britanică de origine română Emma Răducanu a fost eliminată surprinzător în primul tur al turneului WTA 1000 de la Madrid. Venită după sfertul de finală de la Stuttgart,...
#Simona Halep, #finala, #US Open, #Emma Raducanu, #Leylah Fernandez , #stiri Simona Halep