Simona Halep, campioana campioanelor la Sofia

Duminica, 03 Noiembrie 2013, ora 19:14
28000 citiri
Simona Halep, campioana campioanelor la Sofia

Simona Halep a castigat Turneul Campioanelor de la Sofia, un turneu dotat cu premii in valoare de 750.000 de dolari, dupa o finala extrem de grea, castigata in fata australiencei Samantha Stosur, scor 2-6,6-2,6-2.

Sambata, Simona trecuse in semifinale de sarboaica Ana Ivanovic, scor 2-6, 6-1, 6-3, in timp ce Stosur a dispus de rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova.

Prima parte a fost una total dominata de Stosur, care a profitat si de faptul ca Mona a intrat in meci cu un bandaj la piciorul stang, un bandaj la care a renuntat abia dupa game-ul 7.

Stosur a castigat cu 6-2 si parea la conducerea partidei.

Halep a reusit sa se adune insa, reusind un set aproape perfect, un set secund castigat cu acelasi scor cu care Stosur il castiga pe prima.

Decisivul a stat sub semnul echilibrului pana la 2-2, apoi Halep a punctat 4 ghemuri la rand, pentru a triumfa in cel mai important turneu al carierei sale.

Este o victorie care o poate duce pe romanca pe locul 11 WTA, la doar un pas de top10, o performanta uriasa pentru tenisul romanesc.

Pentru Mona este al saselea turneu cucerit in acest an, dupa New Haven, s'Hertogenbosch, Budapeste, Moscova si Nurnberg.

Iata filmul partidei:

Simona Halep - Samantha Stosur 2-6, 6-2, 6-2

VICTORIE SIMONA HALEP! Ultimul ghem a fost castigat categoric de Simona, dupa 40-15, iar scorul final este 2-6,6-2,6-2!

Setul 3, 5-2 Simona: Un nou break Simona, care pare de neoprit! Va servi in urmatoarele secunde pentru meci si Turneul Campioanelor!

Setul 3, 4-2 Halep: Categorica, foarte calma, Simona castiga si acest punct, dupa o lovitura in lung de linie la 40-15. Romanca este la doua puncte de o mare victorie!

Setul 3, 3-2 Simona, BREAK: Break care poate fi decisiv, un punct care o face pe Simona sa serveasca pentru 4-2 in decisiv.

Setul 3, 2-2: Simona si-a facut si ea serviciul, ambele jucatoare sunt determinate in acest decisiv.

Setul 3, 2-1 Stosur: Sam a avut 40-0, Halep a facut doua puncte la rand, dar pana la urma australianca a punctat decisiv, 2-1.

Setul 3, 1-1: Ghem mai usor si pentru Halep, la 15 castigat de romanca. Se merge cap la cap momentan.

Setul 3, 1-0 Stosur: Inceput in forta al lui Sam, care putea sa ia primul ghem la 0. Simona va servi acum, pentru a egala.

Setul 2 a durat 34 de minute, cu doar doua mai mult decat precedenta mansa.

6-2 si Halep egaleaza la seturi: Siguranta extraordinara aratata de romanca in acest final de set secund. A inchis setul sigura pe ea si acum asteptam decisivul.

5-2 Simona: Un nou break realizat de Simona, care va servi acum pentru a inchide setul 2. Se vede din nou hotarare pe chipul Simonei, care a dominat ultimele puncte.

4-2: Halep isi face serviciul si e pentru prima data cand conduce la o diferenta de doua ghemuri.

3-2 Halep: Si din nou break facut de romanca, la 40-30 Simona a reactionat perfect la un serviciu bun facut de Stosur, Halep conduce din nou in mansa secunda si are serviciul in ghemul numarul 6.

2-2 in setul secund: Din pacate Simona nu a putut fructifica acel break, Stosur isi ia serviciul inapoi si este din nou egalitate. Un ghem care a avut doua "egalitati".

De remarcat faptul ca Simona a inceput cu un bandaj pe piciorul stang acest meci, un bandaj la care a renuntat dupa game-ul 7.

2-1 pentru Simona in setul secund, dupa un ghem in care romanca si-a aratat forma excelenta din ultima parte a sezonului. Din nou la 40-30, Simona a gandit excelent jocul si a facut 2-1 cu break

6-2, 1-1: Simona incepe putin mai motivata setul secund, egaleaza deci pe tabela, 1-1, un ghem castigat dupa un punct frumos la 40-30, construit de romanca.

6-2, 1-0 Stosur: Australianca isi castiga primul ghem din setul secund, din nou servicii puternice, Halep nu gaseste solutii inca.

Primul set a durat 32 de minute.

2-6: Final de prim set, din pacate pentru Simona, care a servit la 2-5, a pierdut insa serviciul, Stosur castigand ghemul dupa o minge de break avuta la 40-30. 6-2 si 1-0 la seturi pentru tenismena de la Antipozi.

2-5: Cele doua tenismene si-au facut serviciul relativ usor, este 5-2 pentru Sam, care primeste acum pentru a incheia primul set.

1-4: Un ghem echilibrat, s-a ajuns la egalitate la 30, apoi Simona a avut minge de break, ratata din pacate. Stosur are un serviciu foarte sigur si puternic in acest debut de joc. Simona a avut din nou minge de break, ratata din nou pe avantaj. Stosur pana la urma a punctat acest ghem...4-1...

1-3: Prim ghem facut de Simona, care a aratat in ultimele secunde multa hotarare. 3-1 Stosur, care va servi.

Inceput ezitant de meci facut de romanca, multe emotii, ezitari si greseli nefortate.

3-0 Stosur: Simona pierde primul serviciu al ei, break facut de Stosur, care apoi isi castiga serviciul imediat urmator.

1-0 Stosur: primul ghem a trecut relativ rapid, Stosur si-a facut primul servici. Va servi acum Simona.

INCEPE JOCUL!

INFO - Halep este pe locul 14 in clasamentul WTA si ar putea ajunge pe locul 11, daca triumfa in aceasta finala.

INFO - Cele doua au jucat si finala turneului premier de la Moscova, in care romanca a triumfat cu 7-6, 6-2.

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...