Irina Begu ii raspunde Simonei Halep: Nu vreau scandal. Prefer sa nu spun mai multe

Joi, 05 Mai 2016, ora 21:39
41948 citiri
Irina Begu ii raspunde Simonei Halep: Nu vreau scandal. Prefer sa nu spun mai multe
Foto: fedcup.com

Irina Begu a vorbit despre tensiunile din partida cu Simona Halep si despre acuzatiile primite potrivit carora antrenorul sau ar fi incalcat regulamentul si i-a dat indicatii din tribune.

Dupa ce Simona s-a plans la conferinta de presa ca Irina a apelat la un truc care a incurcat-o, Irina Begu a afirmat ca si ea ar avea lucruri de spus despre subiect, insa prefera sa le tina doar pentru ea.

Simona Halep, despre un truc folosit de Irina Begu: M-a afectat un pic

Irina a pus reactia Simonei pe seama tensiunii acumulate in aceasta partida.

"Adrian Cruciat, indiferent de meci sau de cine joc, se comporta la fel. Nu face ceva in plus, daca joc cu o romanca sau nu. Poate si echipa ei a fost intr-un fel, dar nu vreau sa discut si sa intram intr-un scandal, pentru ca nu e ok nici pentru noi, nici pentru Romania. Prefer sa nu spun mai multe... Nu imi doresc un scandal si nu vreau sa fiu implicata in asa ceva. E usor la nervi sa spui ceva. Probabil ca a fost tensionata", a spus Irina Begu pentru Digi Sport.

Apoi, Irina s-a aratat deranjata de faptul ca Simona Halep a spus ca setul secund, pierdut cu 0-6, a fost un cadou de Paste.

"Sa fie un cadou primit, ce pot sa zic? Pentru a castiga un set, trebuie sa muncesti. Eu consider ca am intrat mai agresiva in teren, in setul doi, am luat mingea mai repede. Pana la 3-0 s-a jucat, dupa care au existat cateva puncte pe care mi le-a dat, insa de la a da un set, la a castiga cineva un set e o cale lunga", a raspuns Begu.

Simona Halep le-a cerut scuze spectatorilor pentru reactiile nervoase din timpul meciului

In ceea ce priveste salutul rece de la final, Irina Begu a mentionat ca nu i se pare o problema.

Cum a izbucnit conflictul

Tensiunile dintre cele doua jucatoare au aparut inca de la finalul primului set, cand Simona l-a chemat la marginea terenului pe antrenorul australian Darren Cahill. In timp ce acesta ii dadea indicatii despre meci, Simona insista pe faptul ca echipa Irinei este mai galagioasa, iar Cahill si colaboratorii sai nu fac nimic. Simona dorea sa primeasca si ea indicatii sau ca Darren sa sesizeze oficialii partidei.

Antrenorul Irinei, Adrian Cruciat, a continuat sa se manifeste zgomotos si in setul secund, iar Halep a inceput sa strige de pe teren la Darren Cahill, reprosandu-i ca omologul sau este mult mai vocal. Intr-o noua discutie cu Cahill, la marginea terenului, Simona a continuat reprosurile. Cahill era insa de neclintit si ii dadea indicatii despre meci.

Simona si-a revenit in setul decisiv, a castigat partida, dar la conferinta de presa a spus ca a fost "afectata un pic" de faptul ca Irina Begu primea indicatii din partea lui Cruciat din tribuna.

Conform regulamentului, antrenorii au voie sa le ofere indicatii jucatoarelor doar in momentul in care sunt chemati la marginea terenului, in pauzele dintre game-uri. Daca ofera indicatii din tribune, jucatoarea respectiva este pedepsita in mod normal cu un avertisment, iar daca lucrurile nu inceteaza se poate ajunge la pierderea unui punct.

Acest fenomen este insa extrem de intalnit in tenis si rareori se ajunge la pedepse pentru "coaching", asa cum este denumit.

Simona Halep o invinge pe Irina Begu si merge in semifinale la Madrid dupa un meci electrizant

Simona Halep a invins-o pe Irina Begu si s-a calificat in semifinalele turneului de la Madrid, dotat cu premii in valoare de 4.7 milioane de dolari.

Jucatoarea in varsta de 24 de ani s-a impus cu 6-3, 0-6, 6-1, la capatul unui meci plin de rasturnari de situatie.

In semifinale, Simona o va intalni pe castigatoarea partidei dintre Patricia Tig si Sam Stosur, ce va incepe la ora 22:30 in direct pe Ziare.com.

Pentru calificarea in semifinale, Simona va primi un cec in valoare de 259.433 de dolari.

De partea cealalta, Irina va ramane cu 131.196 de dolari.

C.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Simona Halep Irina Begu, #reactie Begu Simona Halep , #stiri Simona Halep
Comentarii