Lovitura financiara data de Simona Halep la Dubai. Reactia lui Ilie Nastase

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 12:35
19575 citiri
Lovitura financiara data de Simona Halep la Dubai. Reactia lui Ilie Nastase
Foto: WTA

Simona Halep a dat si o lovitura financiara odata cu calificarea in semifinalele turneului de la Dubai, dotat cu premii in valoare totala de 2,5 milioane de dolari.

Pentru prezenta in penultimul act al competitiei din Emirate, tenismena noastra si-a asigurat un cec in valoare de 113.850 de dolari.

In cazul in care o va invinge vineri (de la ora 17, in direct pe Ziare.com) pe Caroline Wozniacki si va avansa in finala, Simona isi va asigura un premiu de 227.860 de dolari.

Castigatoarea turneului primeste suma de 456.000 de dolari.

Ilie Nastase, despre castigurile din tenis

Ilie Nastase considera ca sumele castigate din tenis in aceasta perioada sunt firesti.

"Sumele par exorbitante, dar sunt firesti pentru vremurile in care traim. Simona castiga la fel de bine ca si sportivii aflati in topul clasamentului masculin, chiar daca, spre deosebire de fete, ei joaca cinci seturi intr-un meci, si nu trei. Nu putem compara castigurile din tenis cu acelea din fotbal, pentru ca acolo e o alta industrie, sunt interese mari si publicitate agresiva", a spus Ilie Nastase pentru Ziarul Ring.

"In ce ma priveste, nu ma pot compara cu ea la nivel de castiguri. Cand aveam eu 23 de ani erau alte vremuri, iar peste 10 ani vor fi alte vremuri... Sigur, cand eram numarul 1 mondial castigam bine, dar nu pot sa estimez exact ce venituri aveam. Banii conteaza foarte mult atunci cand stii sa-i gestionezi", a continuat acesta.

Tenisul e un sport care iti poate aduce multi bani, dar e necesara si o investitie majora in primii ani, conform fostului mare tenismen roman.

"Din punct de vedere financiar, marea problema apare in primii ani, atunci cand copilul isi incepe cariera de sportiv profesionist. Costurile sunt foarte mari, iar daca acesti copii, indiferent cat de talentati sunt, nu provin din familii instarite, e putin probabil sa faca performanta. Echipamentele, antrenorii, transportul, cazarile, toate costa... Pana cand gasesti un sponsor, e greu sa traiesti din tenis, sau din orice alt sport individual, in zilele noastre", a conchis "Nasty".

7 milioane de dolari a castigat pana acum din tenis Ilie Nastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Simona Halep bani Dubai, #Ilie Nastase bani Halep , #stiri Simona Halep