Marele John McEnroe lauda relatia dintre Simona Halep si Darren Cahill. Ce imbunatatiri crede ca a adus acesta in jocul romancei

Duminica, 19 Ianuarie 2020, ora 12:12
5352 citiri
Marele John McEnroe lauda relatia dintre Simona Halep si Darren Cahill. Ce imbunatatiri crede ca a adus acesta in jocul romancei
Foto: lastwordontennis.com

Fostul mare tenismen al lumii John McEnroe, in prezent analist la postul TV EuroSport, a facut o analiza mai pe larg a jocului Simonei Halep, cu doar o zi inainte de startul Australian Open, primul turneu de Mare Slem al anului.

Marele jucator american de tenis este de parere ca jocul Simonei a progresat enorm datorita colaborarii pe care o are romanca cu australianul Darren Cahill, cel care s-a reintors alaturi de Halep de la 1 ianuarie 2020.

"Evident, parteneriatul dintre Simona Halep si Darren Cahill a fost prolific. Nu stiu exact de ce s-a incheiat atunci, dar acum lucreaza iar impreuna si asta e foarte important pentru ea. Problema ei nu e sub nicio forma una fizica, cred ca are nevoie sa se simta confortabil mental. La nivel psihic a avut niste minusuri, dar Darren o echilibreaza. Stiu ca cei doi au discutat mult si anul trecut, Darren fiind prezent la turneele de Grand Slam in pozitia de comentator. Cred ca el a incercat sa o ajute si in acea perioada si acum au decis sa reia colaborarea. Nu a fost ceva surprinzator, cred ca prezenta lui o va ajuta foarte mult", a fost de parere McEnroe, castigator in cariera a 7 trofee de Mare Slem.

El mai spune si ca Halep a fost ajutata enorm de Cahill in ce priveste schimbarea atitudinii sale pe care a avut-o in timpul anumitor meciuri din trecut, in care renunta mult prea usor la ideea de a castiga.

"Cand castigi un turneu mare, crezi mult mai mult in tine. In plus, a invatat sa nu lase negativitatea sa ii mai stea in cale, asa cum se intampla in trecut. Nu stiu cat de mult o costa sa se enerveze, dar e dificil sa mai evoluezi la nivelul maxim in momentele in care mintea e ocupata cu ganduri negative. Aici a ajutat-o Cahill foarte mult si astfel a devenit multipla castigatoare in Grand Slam-uri. Pentru a ajunge la acest nivel, trebuie sa fii capabil sa iti focalizezi gandirea in directia corecta. Astfel, poti juca fiecare punct cu aceeasi intensitate, indiferent de scor. Asta a inceput ea sa faca. Jocul nu i s-a schimbat foarte mult, nu cred ca e la un alt nivel atat cat priveste loviturile", a mai adaugat americanul.

Simona Halep va evolua marti in turul I la Australian Open cu Jennifer Brady, SUA, la o ora ce va fi anunta ulterior de organizatorii de la Antipozi. Romanca e finalista turneului in 2018, cand pierdea dramatic in trei seturi la Caroline Wozniacki.

"Toti jucatorii incearca sa isi imbunatatesca jocul, sa aiba o serva mai buna, sa exerseze vole-ul, dar uita de multe ori de partea mentala. Aici a crescut mult Simona, a invatat sa fie mult mai relaxata in momentele importante, astfel ca poate sa gestioneze mult mai bine situatiile tensionate din partidele mari", a mai spus John McEnroe, intr-o analiza in extenso facuta la postul TV EuroSport, cel care va si transmite integral partidele de la Australian Open.

Simona Halep a recunoscut care sunt cele mai mari provocari pe care le are la acest Australian Open: Nu imi este deloc usor

De pe locul 3 WTA incepe turneul de la Australian Open Simona Halep, fiind si, evident, capul de serie cu acelasi numar, la Melbourne.

D.A.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#McEnroe analiza joc Simona Halep inainte, #ce spune McEnroe relatia Halep Darren , #stiri Simona Halep