O reputata specialista in tenis prezinta marile slabiciuni ale Simonei Halep

Luni, 26 Octombrie 2015, ora 20:50
5179 citiri
O reputata specialista in tenis prezinta marile slabiciuni ale Simonei Halep
Foto: Wee Teck Hian/TODAY

Una dintre cele mai apreciate jurnaliste din tenis, Courtney Nguyen, a vorbit despre marile slabiciuni ale Simonei Halep.

Specialista din Statele Unite, care a discutat deseori cu Simona in ultimii ani, este de parere ca romanca sufera la capitolul fizic.

"Problema ei numarul 1 pe terenul de tenis este ca-i obligata sa munceasca de fiecare data de doua ori mai mult ca sa castige puncte si, implicit, meciuri impotriva jucatoarelor de forta. O consecinta a acestei stari de fapt este ce am vazut ca s-a intamplat in vara, cand a ramas sleita de puteri pe final de turnee (Toronto, US Open) pentru ca a trebuit sa depuna atat de mult efort ca sa ajunga acolo. Vedem acelasi lucru de multe ori si la Agnieszka Radwanska. Tocmai de aceea, Simona are nevoie sa gaseasca solutii pentru a putea inchide punctele mult mai rapid. Cred ca din acest motiv lucreaza ca sa-si imbunatateasca serviciul, dar si jocul la fileu. Daca ne uitam la partea finala a carierei lui Na Li, aceste doua capitole au cunoscut cele mai drastice imbunatatiri si s-a simtit, pentru ca Na Li a inceput sa converteasca in trofee. Dar nu e asa de simplu de facut", a spus Nguyen pentru site-ul treizecizero.ro.

In acelasi timp, aceasta este de parere ca Halep are nevoie de stabilitate la nivelul bancii tehnice si critica schimbarile dese de antrenori pe care le-a facut Simona.

"In afara terenului, mi-ar placea sa o vad ceva mai stabila cand vine vorba de antrenor. Despartirea de Wim Fissette ramane o alegere paradoxala pentru mine dupa anul pe care l-a avut, iar parteneriatul cu Victor Ionita a fost, de asemenea, de scurta durata. Nu cred ca jucatorii de top ar trebui sa schimbe antrenorii asa de des. Au nevoie de cineva alaturi in care sa se increada. Mi-ar placea mult sa o vad ramanand cu Darren Cahill, dar vom vedea ce planuri are Darren dupa ce contractul sau cu Adidas se incheie la finalul acestui an", a mai precizat jurnalista.

Simona Halep se afla in prezent in Singapore, acolo unde participa la Turneul Campioanelor.

Ea a debutat cu o victorie in Grupa Rosie, trecand in doua seturi de campioana de la US Open, Flavia Pennetta.

Marti, Simona isi va intalni "cosmarul" din circuitul WTA, este vorba despre Maria Sharapova, jucatoare pe care n-a invins-o niciodata pana acum.

Duelul Halep - Sharapova va fi transmis in direct pe site-ul Ziare.com incepand cu ora 13:30.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Simona Halep probleme slabiciuni, #Simona Halep Courtney Nguyen, #Simona Halep Singapore 2015 , #stiri Simona Halep