Simona Halep explica de ce a renuntat la noul antrenor: "Am nevoie de libertate"

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Duminica, 17 Februarie 2019, ora 17:25
16504 citiri
Simona Halep explica de ce a renuntat la noul antrenor: "Am nevoie de libertate"
Foto: ausopen.com

Simona Halep a luat decizia de a renunta la serviciile antrenorului Thierry Van Cleemput dupa esecul din finala de la Doha, insa incheierea colaborarii nu are legatura cu parcursul din Qatar.

Sportiva noastra a explicat ca vrea pana la urma sa incerce sa se descurce singura si sa puna in aplicare tot ce a invatat in ultimii ani cu Darren Cahill.

Prin urmare, ea va aborda urmatoarele turnee cu echipa din care va lipsi tehnicialul.

"Pot sa spun ca nu imi caut un antrenor in momentul de fata. Am echipa mea, am un sparring partner cu mine. Ma simt bine asa si imi voi lua cat timp am nevoie. Stiu ca am spus asta si la inceputul anului, iar apoi m-am razgandit pentru ca am inceput sa simt nevoia unui antrenor. Totusi, acum simt ca am nevoie de libertatea, vreau sa stau singura si sa joc punand in aplicare ceea ce am invatat de la Darren in toti acesti ani.

Acum ma simt mai relaxata, mai calma. Prioritatile se schimba putin. Sunt mai responsabila si incerc sa imi rezolv singura problemele, cele de pe teren si cele din afara lui", a spus Simona pentru WTA.

Ea s-a declarat foarte multumita de ce a reusit in acest debut de sezon, chiar daca nu s-a putut baza decat sporadnic pe sfaturile unui antrenor.

"Nu credeam ca voi intra in panica fara un antrenor. Sigur ca am fost putin ingrijorata. Nu am mai avut siguranta din ultimii patru ani. Intotdeauna aveam pe cineva in spatele meu care ma sustinea. Acum sunt putin singura.

Este si un lucru bun pentru ca vad lucrurile intr-un mod pozitiv si cred ca pot evolua daca raman asa. Sunt foarte fericita de nivelul la care joc, de cum ma simt pe teren si de cum sunt in afara lui, mai relaxata. Merg la turnee cu placere acum, deci nu mai exista presiune. E foarte bine. Simt ca nu mai am greutati pe umeri acum."

Simona Halep a ramas fara antrenor in finalul anului trecut, atunci cand Darren Cahill a decis sa puna punct colaborarii cu romanca. El a spus atunci ca isi doreste sa petreaca mai mult timp alaturi de familie si sa fie mai putin pe drumuri.

Halep si Cahill au ramas in relatii excelente si, in timpul Australian Open, tehnicianul i-a facut cunostinta Simonei cu un alt antrenor, Thierry Van Cleemput, proaspat plecat din echipa lui David Goffin.

Simona si Van Cleemput au lucrat cateva saptamani, insa la primul lor turneu impreuna, cel de la Doha, a fost evident ca nu exista viitor pentru ca romanca a refuzat sa apeleze la sfaturile tehnicianului in momentele dificile.

Astfel, dupa ce a pierdut finala din Qatar, Halep a anuntat ca renunta la antrenorul belgian si ca va urma o perioada planul de la inceputul anului, acela de a juca la cateva turnee fara a avea un tehnician in loja.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Simona Halep antrenor, #Halep renunta antrenor, #Halep antrenor 2019 , #stiri Simona Halep
Comentarii