Simona Halep, prin ochii unui jurnalist american - Interviu cu Erik Gudris

Marti, 05 Aprilie 2016, ora 15:27
5715 citiri
Simona Halep, prin ochii unui jurnalist american - Interviu cu Erik Gudris
Foto: fedcup.com

Simona Halep a incheiat luna petrecuta in Statele Unite ale Americii cu doua sferturi de finala, la Indian Wells si Miami, iar parerile despre evolutiile sale sunt in continuare impartite.

Daca fostul tenismen roman Petre Marmureanu s-a aratat dezamagit de jocul Simonei Halep, unul dintre cei mai cunoscuti jurnalisti de tenis din SUA, Erik Gudris, este de parere ca sportiva noastra a avut evolutii onorabile la ultimele doua turnee.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, jurnalistul de la Tennis Now si USA Today a analizat prestatiile Simonei de la cele doua competitii din luna martie.

De asemenea, Erik Gudris a vorbit si despre problemele pe care Simona le resimte pe teren in momentele dificile si cum pot fi ele rezolvate.

Exclusiv Analiza fara menajamente a Simonei Halep Interviu cu Petre Marmureanu

Iata interviul acordat Ziare.com de Erik Gudris:

Erik, care sunt concluziile tale despre Simona dupa Indian Wells si Miami?

Calificarea in sferturile de finala atat la Indian Wells cat si la Miami reprezinta doua rezultate bune. Din moment ce a pierdut cu Serena Williams la Indian Wells nu putem spune ca este un rezultat negativ, avand in vedere cat de bine a jucat americanca in acel meci. In schimb, infrangerea cu Bacsinszky a fost ceva ingrijorator pentru ca Halep a parut foarte negativista in ultimul set. Insa, per total, ambele rezultate sunt bune in perspectiva sezonului de zgura.

Ce ai remarcat pozitiv la Simona?

Am observat ca jocul sau s-a imbunatit, ca loviturile au inceput sa-i intre asa cum ne-a obisnuit. Insa mi se pare ca in meciurile dificile are tendinta de a fi prea negativista. Ar trebui sa joace fiecare punct in parte si sa nu se gandeasca prea mult la scor. Concentrarea ei in meciurile echilibrate s-ar putea imbunatati.

Cum isi poate imbunatati insa concentrarea?

O solutie ar fi sa inceapa sa lucreze cu un psiholog sportiv. Altfel, antrenorul ei, Darren Cahill, va fi nevoit sa gaseasca o solutie pentru a o ajuta din punct de vedere mental. A incercat sa faca tot ce se putea in meciul cu Bacsinszky, insa parerea mea a fost ca Simona nu dorea sfatul sau. Din acest motiv, consider ca doar Simona poate decide cum va gestiona astfel de situatii in viitor.

De la inceputul acestei saptamani, Simona a coborat pe locul 6 in clasamentul WTA. Reprezinta si clasamentul o presiune pana la urma?

Desigur, exista o presiune sa-ti pastrezi pozitia in clasament. Jucatoarele obisnuiesc sa spuna in interviuri ca nu o simt, dar adevarul este cu totul diferit si se observa asta din importanta pe care o acorda anumitor turnee. Din punctul meu de vedere, in jocul Simonei Halep se resimte si aceasta presiune a clasamentului pe care va trebui sa-si dea seama cum sa o gestioneze.

Cum vezi viitorul Simonei in momentul de fata?

Nu trebuie sa uitati ca Simona este inca tanara si are multi ani in fata pentru a castiga un trofeu major, un Grand Slam. Este prea devreme sa ne gandim la Simona ca la o jucatoare care nu poate castiga ceva important. Din punctul meu de vedere, sansele sunt inca acolo.

Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
#Simona Halep Erik Gudris, #Simona Halep Miami, #Simona Halep Indian Wells , #stiri Simona Halep