Simona Halep si Mihaela Buzarnescu, incluse de WTA printre tenismenele care "au scris istorie" in 2018

Joi, 27 Decembrie 2018, ora 17:00
3746 citiri
Simona Halep si Mihaela Buzarnescu, incluse de WTA printre tenismenele care "au scris istorie" in 2018
Foto: Twitter / Roland Garros

Simona Halep si Mihaela Buzarnescu, doua dintre cele mai bune tenismene din Romania, prima fiind si lidera clasamentului mondial, au fost incluse de catre WTA, forul mondial oficial al tenisului feminin, pe o lista extrem de selecta.

Cele doua au fost selectate, alaturi de alte 10 tenismene, printre cele care au marcat acest sezon 2018 si au "scris istoria" acestuia.

Pe langa Halep si Miki Buzarnescu, le mai intalnim pe aceasta lista pe Naomi Osaka, Serena Williams, Sloane Stephens, Caroline Wozniacki, Angelique Kerber, Petra Kvitova, Kiki Bertens, Qiang Wang, Elina Svitolina si Arina Sabalenka.

Despre Simona Halep, site-ul oficial al WTA a punctat in aceasta analiza de la final de an 2018: "Amprentele numarului unu mondial Simona Halep au fost peste tot in acest sezon 2018. Oricine s-a pus sa faca o lista cu cele mai memorabile meciuri din 2018 a vazut numele ei repetandu-se mereu, evoluand ca protagonista sau ca a doua protagonista in cele mai captivante jocuri ale anului", punctau oficialii WTA despre sportiva din Romania, nascuta in Constanta.

"Fie ca a fost tripleta de meciuri de trei seturi dramatice cu Lauren Davis, Angelique Kerber si Caroline Wozniacki, fie cele doua saptamani fizice din vara, la Montreal si Cincinnati sau curajosul efort pentru a castiga in sfarsit primul ei titlu major la Roland Garros, 2018 a fost anul in care Simona Halep a urcat si a intampinat momentul mereu si mereu", se mai arata in analiza de mai sus, acolo unde Halep a fost pusa pe locul 1 in acest clasament.

Dar nu a fost uitata nici Mihaela Buzarnescu pentru saltul sau uluitor din ultima perioada si pentru perseverenta ei atat de mare la 30 de ani: "Acum doi ani, Mihaela era in afara top 500 WTA si nu jucase niciodata pe un tablou principal de Grand Slam din cauza multiplelor sale accidentari. Rezultatele ei in ultima vreme au fost insa uluitoare. Buzarnescu chiar a devenit o forta de luat in seama in 2018. A invins in premiera o jucatoare de top 10 WTA, in primavara, pe letona Ostapenko si a jucat apoi semifinale la 5 turnee. Per total, a bifat 3 finale si a castigat si primul titlu la San Jose, acea victorie aducandu-o intre cele mai bune 20 de tenismene ale lumii..", au scris jurnalistii de la WTA in cazul lui Buzarnescu.

Din pacate, la scurta vreme dupa turneul de la San Jose, Mihaela s-a accident grav la Montreal in timpul unei partide cu Elina Svitolina si a lipsit foarte multa vreme de pe terenul de tenis.

Vezi si:

Prima reactie a lui Boris Becker, dupa ce s-a aflat ca ar putea fi viitorul consultant al Simonei Halep

Un oficial din echipa Simonei Halep dezminte si el consilierea lui Boris Becker: Nu e nimic adevarat

D.A.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Halep si Buzarnescu lista selecta WTA, #Halep si Buzarnescu au scris istorie, #WTA includere Halep Buzarnescu lista selecta , #stiri Simona Halep