Tiriac, contrazis! De ce a pierdut Simona Halep finala de la Madrid - Interviu cu Alina Tecsor

Luni, 12 Mai 2014, ora 15:40
12772 citiri
Tiriac, contrazis! De ce a pierdut Simona Halep finala de la Madrid - Interviu cu Alina Tecsor
Foto: whattalking.com

Simona Halep a avut o saptamana de vis la Madrid, unde a ajuns in finala turneului patronat de Ion Tiriac. Dupa un prim set castigat impotriva rusoaicei Maria Sarapova, Halep a pierdut urmatoarele doua si, implicit, finala.

Pentru a afla motivele infrangerii, Ziare.com a stat de vorba cu Alina Tecsor, capitanul nejucator al echipei Romaniei de Fed Cup.

In interviul acordat, Tecsor spune ca Halep a pierdut intrucat Sarapova a fost mai agresiva. De asemenea, spusele lui Tiriac, potrivit carora Halep are un deficit de inaltime de 20 de centimetri, au fost contarzise de Tecsor.

Iata interviul acordat Ziare.com de Alina Tecsor:

Simona Halep a avut o saptamana aproape perfecta. Se putea mai mult la Madrid?

Simona a avut o saptamana foarte buna, a dat tot ce a putut la Madrid. De pe margine este complicat sa vorbim, ea stie daca putea mai mult. Trebuie sa o apreciem, totusi, pentru ce a facut.

Simona Halep, invinsa de Sharapova in finala de la Madrid

Unde s-a facut diferenta? Au contat cei 20 de centimetri despre care a tot vorbit domnul Tiriac?

Sarapova a fost mai agresiva in finala, a jucat mai agresiv! Cei 20 de centimetri? Daca e sa ne luam dupa ce spune domnul Tiriac, jucatoarele inalte ar trebui sa rupa racheta in doua. Nu cred ca a fost vorba despre asta. Desigur, jucatoarele inalte au un avantaj la serviciu, dar si jucatoarele precum Simona sau Justine Henin au avantajele lor. Ma refer la viteza, la tehnica superioara, la agilitate.

Urmeaza un nou turneu important, la Roma. La ce sa ne asteptam?

O sa joace iarasi bine. Daca o sa fie fizic ok, trebuie sa ne asteptam la o noua finala buna. Poate ajunge chiar si in finala, se poate intampla orice. Chiar nu-mi place sa fac pronosticuri, mai ales ca turneul de la Roma este foarte dificil.

Simona va trebui sa isi apere punctele castigate anul trecut. Va fi o presiune suplimentara pe umerii ei?

Daca stam sa ne gandim, deja a inceput sa-si apere punctele in avans, prin parcursul pe care l-a avut la Madrid. Dar, in rest, nu cred ca va fi o presiune in plus pentru Simona. Cat timp joci bine, presiunea nu-si poate pune amprenta.

Deja multe voci o considera pe Simona cea mai buna jucatoare a Romaniei din istorie. Dvs. ce parere aveti?

Este jucatoare momentului in Romania. Comparativ cu Virginia Ruzici, este greu de vorbit. Timpurile s-au schimbat foarte mult, nu pot fi comparate cele doua. Este alt tenis acum.

Sorana Carstea poate ajunge la nivelul Simonei?

Sigur ca poate ajunge. Poate sa-si imbunatateasca foarte multe aspecte, ma refer la fizic si tactic. Daca va reusi sa creasca macar 5 procente la fiecare capitol, va ajunge mult mai departe. Are aceste atuuri, ca poate creste foarte mult.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Simona Halep Madrid, #SImona Halep invinsa Madrid, #Simona Halep Alina Tecsor , #stiri Simona Halep