De ce a pierdut Simona Halep finala cu Serena Williams

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 27 Octombrie 2014, ora 07:13
12058 citiri
De ce a pierdut Simona Halep finala cu Serena Williams
Foto: WTA Finals

Simona Halep a fost invinsa de Serena Williams in finala Turneului Campioanelor, sportiva noastra facand in fata numarului 1 WTA cel mai slab meci al ei din Singapore.

Pentru multi a fost un rezultat suprinzator, mai ales ca, in urma cu numai cateva zile, Simona i-a administrat Serenei cea mai dura infrangere din ultimii 18 ani.

Acea partida s-a jucat insa in faza grupelor din Singapore, Simona evoluand fantastic, dar fara presiune. Ea venea dupa o victorie cu Genie Bouchard si mai avea de jucat cu Ana Ivanovici, astfel ca sansele de calificare in semifinale erau mari indiferent de rezultatul partidei cu Serena.

In finala a fost insa altceva, desi, dupa primele trei game-uri, se parea ca vom asista la o reeditare a primului meci. Simona a fost mult prea crispata, iar cand Serena a schimbat tactica, fortand loviturile castigatoare, s-a blocat pur si simplu.

Finala de duminica a avut doua momente importante, care au stabilit invingatoarea.

Halep s-a clatinat pentru prima data atunci cand adversara ei a realizat primul break. A continuat sa joace, insa era clar ca a fost afectata, servind slab si precipitandu-se in timpul raliurilor. La 4-3 in favoarea Serenei, dupa un break al lui Halep, romanca si-a pierdut din nou serviciul, desi a avut minge de 4-4. A fost momentul in care Simona a cedat primul set, refuzand sa mai joace.

Setul secund a fost un adevarat chin pentru reprezentanta noastra. A inceput servind, insa Williams a facut breakul, acesta fiind al doilea moment determinant al finalei. Simona n-a reusit sa egaleze in game-ul imediat urmator si s-a resemnat. Desi parca si-a imbunatatit o idee serviciul, romanca a refuzat jocul! N-a mai alergat, n-a mai incercat sa o puna in dificultate pe adversara, ci a asteptat pur si simplu finalul partidei!

A fost, asadar, o infrangere venita pe fond psihologic, nu una in care sportiva americana si-a aratat superioritatea din punct de vedere sportiv.

Serena merita insa toate felicitarile pentru modul in care a gestionat finala. In momentul in care Simona a facut breakul, la 1-1, cei mai multi fani ai tenisului s-au gandit la partida din grupa, cand Williams a fost umilita. Dar americanca a reusit sa se motiveze, foarte probabil datorita experientei mult superioare.

Simona, in schimb, cedeaza a treia finala din 2014 pe fond psihologic, dupa cele doua infrangeri cu Sharapova.

La 23 de ani este inca tanara, dar nu atat de tanara pentru a-si permite sa mai dea cu piciorul unor asemenea oportunitati uriase. A demonstrat ca se poate bate de la egal la egal cu toate jucatoarele din lume, acum mai trebuie sa si creada lucrul acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Simona Halep Serena Williams Singapore, #Simona Halep invinsa Serena, #Halep pierde finala Serena , #Turneul Campioanelor