Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

ESPN face o analiza dura a tenisului feminin: Chiar si Simona Halep e criticata

Marti, 25 Octombrie 2016, ora 08:01
20279 citiri
ESPN face o analiza dura a tenisului feminin: Chiar si Simona Halep e criticata
Foto: Hepta.ro

Desi a avut un start excelent la Turneul Campioanelor, Simona Halep este criticata dur de ESPN, un portal foarte respectat in presa de sport din SUA, intr-un articol plin de comentarii negative la adresa tenismenelor de top.

Peter Bodo, un nume legendar al presei sportive din SUA, sustine ca Serena Williams este in continuare adevarata "regina" a tenisului feminin, chiar daca a pierdut locul unu in clasamentul WTA.

El puncteaza apoi diverse argumente critice la adresa jucatoarelor de la Turneul Campioanelor. Bodo vrea sa arate astfel ca nivelul tenisului a scazut foarte mult si ca jucatoarele de astazi sunt "surprinzator de imperfecte".

Critici pentru Simona Halep

Cand vine vorba despre Simona Halep, jurnalistul american noteaza ca Simona ii lasa impresia ca incearca mai degraba "sa NU castige un turneu de Grand Slam".

"Simona Halep, favorita numarul 3, joaca bine impotriva multor jucatoare. S-a descurcat excelent cu Madison Keys, dar este mai degraba incapabila sa se considere un membru al elitei tenisului. Adesea calca stramb exact cand e in pozitia de a face un pas important pentru a capata acel statut.

Unii jucatori talentati si-au petrecut intreaga cariera cautand modalitati prin care sa NU castige titluri de Grand Slam. Simona poate fi un caz similar", a scris sursa citata.

Nu doar Simona este insa tinta acestor critici publicate de ESPN, o sursa foarte citita si cu o credibilitate sporita in lumea tenisului.

Spre exemplu, Angelique Kerber, jucatoarea care a intrecut-o pe Serena in clasamentul WTA, este prezentata ca o sportiva "care nu are un serviciu suficient de bun intr-o era in care sunt multe jucatoare care au un retur de top".

Apoi, reputatul jurnalist american noteaza ca "si slabiciunea Agai Radwanska este serviciul, dar, fata de Kerber, sufera si din lipsa de forta si incredere".

In ceea ce o priveste pe Garbine Muguruza, aceasta e descrisa ca fiind o jucatoare "care nu poate domina si care are probleme in a-si gasi motivatia".

Avand in vedere toate aceste lucruri, Peter Bodo ajunge la concluzia ca jucatoarelor actuale sunt "prea umane" intrucat le lipsesc calitatile cu care Serena a dominat ani in sir tenisul feminin.

Cat priveste decaderea Serenei, aceasta este pusa doar pe seama accidentarilor, care i-au scazut increderea.

Bodo vede si o parte buna, fiind de parere ca in viitorul apropiat vom avea meciuri foarte competitive in tenisul feminin prin prisma faptului ca nicio jucatoare nu se poate considera mult peste rivalele sale, asa cum se intampla in perioada in care Serena domina categoric.

Peter Bodo, autorul acestui articol, este considerat o adevarata legenda in presa de sport din SUA. El are o experienta de peste 35 de ani si a publicat numeroase carti ce au devenit best seller in SUA. De asemenea, Bodo a primit numeroase premii, fiind desemnat adesea cel mai bun jurnalist de tenis din lume.

C.S.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Simona Halep criticata presa americana, #Simona Halep critici ESPN , #Turneul Campioanelor