Simona Halep, la US Open: Avancronica meciului din turul al doilea

Joi, 01 Septembrie 2016, ora 12:08
8959 citiri
Simona Halep, la US Open: Avancronica meciului din turul al doilea
Foto: Facebook/ Lucie Safarova

Simona Halep evolueaza, joi, in turul al doilea al turneului de Grand Slam de la US Open, ultimul al anului. Romanca va juca, incepand cu ora 18:00, impotriva cehoaicei Lucie Safarova.

Safarova, in varsta de 29 de ani, ocupa locul 44 WTA, dupa ce a fost pe pozitia a 5-a in urma cu un an, dupa precedentul US Open.

In schimb, Halep este pe locul 5 WTA si ar putea urca in ierarhia mondiala doar daca va fi cel putin finalista a turneului.

Anul trecut, Halep a ajuns pana in semifinale, fiind eliminata de cea care a castigat turneul, italianca Flavia Pennetta. In schimb, adversara sa a fost eliminata in primul tur.

Romanca este in mare forma in aceasta vara, castigand turneele de la Bucuresti si Montreal, carora li se adauga cel de la Madrid, din luna mai.

Lucie Safarova incearca sa isi revina dupa seria de probleme medicale, ea fiind de-abia pe locul 58 in ce priveste punctele obtinute de tenismene in acest an - clasamentul WTA Race 2016.

Finalista la Roland Garros in 2015, cand a fost invinsa de Serena Williams, cehoaica se descurca cel mai slab la US Open dintre toate turneele de Grand Slam. Cea mai buna performanta la turneul american este prezenta in optimi, in 2014. Are 7 titluri WTA in palmares, cel mai important fiind cel de la Doha, de anul trecut.

Romanca a castigat trei dintre cele patru intalniri directe de pana acum, cehoaica avand castig de cauza in urma cu 5 ani, la Toronto. Safarova a castigat 8,9 milioane de dolari in cariera sa, in timp ce Halep are deja 12,5 milioane de dolari.

Daca va trece si de al doilea tur, Simona o va intalni in turul al treilea pe invingatoarea dintre Timea Babos si Richel Hogenkamp. In sferturi ar putea sa o intalneasca pe Serena Williams.

In precedentul tur, Safarova a trecut cu un dublu 6-4 de Daria Gavrilova, in timp ce Halep a invins-o categoric pe belgianca Kirsten Flipkens, socr 6-0, 6-2.

Ce scrie site-ul WTA

"O tragere la sorti complicata la US Open a adus fata in fata doua jucatoare de top in al doilea tur la New York", noteaza site-ul WTA Tennis, subliniind ca intalnirea este "o ciocnire a talentelor de elita".

"Forma si starea fizica a lui Halep ar trebui sa faca din aceasta disputa o lupta foarte grea pentru Safarova", mai noteaza WTA, pronosticul fiind o victorie a Simonei in trei seturi.

Meciul dintre Simona Halep si Lucie Safarova va fi transmis in direct de Ziare.com, fiind prima partida pe terenul central Arthur Ashe.

Citeste ce a declarat Halep despre meciul cu Lucie Safarova

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#avancronica meci Halep Safarova, #avancronica Halep tur trei US Open, #Simona Halep Lucie Safarova US Open, #Halep Safarova tur trei US Open , #US Open
Comentarii
Poza Apollo13
Apollo13
rank 3
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Simona Halep, la US Open:Avancronica meciului din turul al doilea"