Ce s-a intamplat cu Simona Halep la Wimbledon Interviu

Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 15:25
9320 citiri
Ce s-a intamplat cu Simona Halep la Wimbledon Interviu
Foto: Wimbledon

Simona Halep a fost protagonista uneia dintre cele mai mari surprize din ultimii ani de la Wimbledon, fiind eliminata inca din primul tur de slovaca Jana Cepelova.

Pentru a afla motivele decaderii Simonei Halep, Ziare.com a stat de vorba cu presedintele Federatiei Romane de Tenis, George Cosac.

Potrivit spuselor acestuia, Simona Halep si-a pierdut complet increderea dupa turneul de la Roma, unde a ajuns pana in semifinale, dar a fost invinsa de Carla Suarez Navarro.

Apoi, Cosac a vorbit despre viitorul Simonei Halep, fiind de parere ca sportiva noastra va reusi sa-si revina in turneele din America.

Iata interviul acordat Ziare.com de George Cosac:

Ce credeti ca s-a intamplat cu Simona Halep?

Cred ca se afla intr-o perioada de lipsa de incredere totala si din acest motiv a pierdut. La acest nivel, increderea reprezinta cam 90%. Toate jucatoarele sunt pregatite bine fizic si tactic, toate se antreneaza bine, dar increderea face diferenta la acest nivel.

Simona a avut un start foarte bun de an. Care ar fi totusi cauzele pierderii increderii?

Probabil una dintre infrangerile pe care a suferit-o inainte de Roland Garros sa duca la aceasta lipsa de incredere. Ma gandesc la meciul pierdut la Roma, poate acolo si-a pierdut increderea. Am insa convingerea ca dupa ce va obtine un succes va reusi sa-si revina. In plus, ganditi-va ca un jucator de tenis evolueaza 11 luni pe an. Este foarte greu sa ramai tot timpul la acelasi nivel.

A contat schimbarea antrenorului?

Nu cred ca aducerea unui nou antrenor a influentat cu ceva jocul Simonei. Chiar nu cred asta.

Ce ar trebui sa schimbe in acest moment? Isi mai poate reveni?

Eu sunt convins ca va lua cele mai bune decizii impreuna cu staff-ul pe care il are, iar in America isi va reveni. Aduceti-va aminte ca si anul trecut a avut un parcurs slab in turneele din America, iar apoi la Turneul Campioanelor a facut finala. Cred ca la fel va fi si acum, mai ales ca in primavara s-a descurcat foarte bine pe hard.

Poate face Federatia ceva pentru a o ajuta?

Ea are un staff foarte bun, dar daca ni se va solicita ajutorul cu siguranta vom fi acolo pentru ea. Ii suntem alaturi in aceste momente si credem ca are puterea sa treaca peste aceasta infrangere.

Credeti ca acum, in contextul eliminarii de la Wimbledon, ar putea participa la turneul de la Bucuresti?

Acum Simona trebuie lasata in pace 2-3 zile si apoi vom vedea ce se va intampla.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Simona Halep Wimbledon, #Simona Halep eliminare Wimbledon , #Wimbledon