Cum s-a recuperat Simona Halep inaintea turneului de la Wimbledon

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 13:50
3615 citiri
Cum s-a recuperat Simona Halep inaintea turneului de la Wimbledon
Foto: Instagram/ Simona Halep

Simona Halep a debutat cu o victorie la editia 2016 a turneului de la Wimbledon, iar sansele de a avea un parcurs lung la Londra sunt mari. Cu toate acestea, prezenta ei la cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului a fost pusa sub semnul intrebarii din cauza unei accidentari.

Sportiva aflata pe locul 5 in clasamentul WTA a fost chinuita in 2016 de o inflamatie a tendonului lui Ahile, ea alternand perioadele in care reusea sa joace, obtinand rezultate importante, cu cele in care era nevoita sa abandoneze.

Afectiunea de la tendon a revenit cu putin timp inaintea intrecerii de la Londra, astfel ca Simona a fost nevoita sa se retraga de la Birmingham si sa spere intr-o recuperare rapida pentru a putea evolua la Wimbledon.

Ziare.com a aflat cum a decurs acest proces de recuperare al lui Halep si cat de aproape a fost aceasta de a rata turneul de la Wimbledon.

Imediat dupa ce a luat decizia de a se retrage de la Birmingham, turneu care trebuia sa fie pregatitor pentru Openul englez, Simona a revenit in tara si a urmat doua sesiuni de tratament si recuperare la clinica Kinetic Sport & Medicine, cea la care apeleaza de o buna perioada de timp.

A urmat plecarea spre Londra, cu tendonul inca inflamat si fara certitudinea ca va putea evolua, desi specialistii de la clinica i-au dat asigurari ca are suficient timp pentru a-si reveni.

Alaturi de Halep a mers unul dintre fizioterapeutii cu care aceasta a mai colaborat in trecut, Dragos Ciaus, acesta fiind cel care s-a ocupat de recuperarea ei.

Cu ajutorul unor excercitii speciale pentru tendon si glezna si a terapiei manuale, inflamarea de pe tendon s-a redus, iar inaintea tragerii la sorti a meciurilor de la Londra sportiva noastra era apta 100% din punct de vedere medical.

Cum riscul unei reaccidentari exista, sedintele de pregatire ale Simonei sunt urmarite de fizioterapeutul acesteia, iar dupa antrenamente are in continuare parte de sedinte de recuperare menite sa ii protejeze acea zona sensibila.

Cum Halep nu a dat semne ca ar mai avea probleme medicale in primul ei meci de la Wimbledon, se poate spune ca fizioterapeutului sau a fost una foarte buna.

Simona ar trebui sa evolueze miercuri seara in turul al doilea de la Wimbledon, contra italiencei Francesca Schiavone, insa ploaia pare ca va da din nou peste cap programul meciurilor de la Londra.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Simona Halep accidentata Wimbledon, #Simona Halep Wimbledon accidentare , #Wimbledon