Simona Halep intra pe o lista extrem de selecta a tenisului mondial in ultimii 20 de ani, dupa cucerirea Wimbledonului

Duminica, 14 Iulie 2019, ora 08:00
27389 citiri
Simona Halep intra pe o lista extrem de selecta a tenisului mondial in ultimii 20 de ani, dupa cucerirea Wimbledonului
Foto: Facebook / Simona Halep

Simona Halep a triumfat in premiera pentru ea si pentru tenisul romanesc la Wimbledon, dupa o finala de poveste disputata sambata, in compania Serenei Williams, de 23 de ori campioana de Mare Slem, la capatul unei finale in care nu s-a pus nicio secunda problema invingatoarei.

Scorul a fost 6-2, 6-2, dupa doar 55 de minute, o finala in care Simona a facut doar 3 erori nefortate, intrand si pentru acest motiv in istoria tenisului:

Simona Halep a intrat in istoria tenisului cu un record greu de doborat dupa finala de la Wimbledon

Mai trebuie spus ca Simona a mai intrat in istoria tenisului si cu inca o alta performanta majora, dupa cucerirea acestui Wimbledon. Ea intra in galeria unor tenismene celebre, extrem de putine la numar in ultimii 20 de ani, care se pot lauda ca au bifat dubla Roland Garros - Wimbledon intr-un interval de doar un an de zile.

Serena Williams si Garbine Muguruza sunt doar cele doua alte jucatoare, in afara Simonei Halep, care se pot lauda cu dubla Roland Garros - Wimbledon, la interval de un an, dupa anul 2000 in circuitul profesionist feminin de tenis.

Tenismena din SUA a bifat aceasta dubla chiar de doua ori, in sezoanele 2002/2003 si 2015/2016. In 2002, Serena castiga al doilea sau titlu de Mare Slem la Roland Garros, in timp ce un an mai tarziu, triumfa la Wimbledon. Acelasi lucru se intampla in 2015/2016, cand Williams triumfa intai la French Open, dupa o finala cu Lucie Safarova, iar peste un an triumfa pe iarba londoneza, in al 22-lea sau titlu de Grand Slam.

In aceeasi postura in ultimii 20 de ani s-a aflat si Garbine Muguruza, fosta lidera mondiala WTA cu origini din Venezuela, care in 2016 se impunea la Paris, pentru ca un an mai tarziu sa castige si Wimbledonul, intr-o finala cu Venus Willams, 7-5, 6-0.

Simona Halep s-a impus la Roland Garros in 2018 dupa o finala dramatica cu Sloane Stephens din SUA, iar acum a trecut de cea mai mare tenismena aflata inca in activitate, Serena Williams, cu 23 de titluri de GS la activ.

Ea inca nu a reusit sa o egaleze pe Margaret Court, care detine recordul suprem de titluri de Mare Slem, cu 24 de trofee.

Mai trebuie adaugat, la final, ca doar 10 jucatoare in istoria tenisului au castigat si Wimbledon, si Roland Garros.

Reactia lui Darren Cahill dupa victoria Simonei Halep din finala de la Wimbledon

Reactii din sportul romanesc dupa victoria Simonei Halep la Wimbledon: Urarile transmise de Nadia Comaneci, Gica Hagi si Horia Tecau

Serena Williams, la conferinta de presa: Cum a explicat infrangerea din finala cu Simona Halep

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Simona Halep intra in istoria recenta, #Simona Halep intra pe o lista , #Wimbledon