Americanii dau verdictul: Iata de ce a pierdut Simona Halep finala de la Madrid

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 12 Mai 2014, ora 07:07
14712 citiri
Americanii dau verdictul: Iata de ce a pierdut Simona Halep finala de la Madrid

Jurnalistii americani au analizat atent finala turneului WTA de la Madrid si au descoperit de ce a pierdut trofeul romanca Simona Halep.

Potrivit celor de la tennis.com, partida s-a jucat intr-un moment din setul al doilea, atunci cand Maria Sharapova si-a pastrat serviciul si a luat un avantaj decisiv.

Iar acest avantaj nu a fost unul considerabil pe tabela de marcaj, cat mai ales mental, Halep fiind dominata autoritar pana la ultima minge a finalei.

"In timpul unui meci de tenis exista momente mari, momente cheie, momente importante si momente care schimba totul. In finala de la Madrid, pierduta in fata Mariei Sharapova, Simona Halep a aratat un alt moment obisnuit in sport, momentul de ezitare.

Halep a facut totul perfect in primul set, pe care l-a si castigat in fata unei Sharapove confuze, si parea gata sa repete performanta si in setul al doilea. Condusa cu 0-1, a ajuns la 40-15 pe serviciul Mariei. Un break ar fi anulat momentul bun al Sharapovei. Poate ca si Halep si-a dat seama de asta pentru ca a ales, exact in acel moment cheie, sa foloseasca doua dintre cele mai slabe lovituri ale ei, permitandu-i rusoaicei sa revina in meci.

Halep a parut imperturbabila pe parcursul saptamanii. Ei bine, tocmai in finala, a ezitat. Am vazut ca forehand-ul ei poate ceda sub presiune iar atunci cand lucrurile ii scapa de sub control romanca nu incearca sa isi schimbe jocul sau tactica", scriu americanii.

Simona Halep, invinsa de Sharapova in finala de la Madrid

Jurnalistii de peste Ocean nu se grabesc sa dea de pamant cu sportiva din Romania, ba dimpotriva, ei cred ca Simona ar putea obtine rezultate notabile la ultimele doua mari turnee pe zgura din acest an.

"Ambele sportive ar trebui sa plece de la Madrid mai puternice si sa simta ca se pot lupta pentru victorie la ultimele doua turnee majore pe zgura, la Roma si Paris."

Simona Halep, prima reactie dupa infrangerea din finala de la Madrid

Simona Halep a pierdut, duminica, finala turneului WTA de la Madrid, intrecere organizata de Ion Tiriac.

Jucatoarea in varsta de 22 de ani a fost invinsa de rusoaica Maria Sharapova in trei seturi, scor 1-6, 6-2, 6-3.

Halep paraseste capitala Spaniei cu 650 de puncte in clasamentul mondial si cu un cec in valoare de 340 de mii de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Simona Halep presa americana, #Simona Halep Sharapova Madrid, #Simona Halep finala Madrid 2014 , #WTA