Simona Halep - o adevarata luptatoare

Miercuri, 26 Iunie 2019, ora 15:00
2993 citiri
Simona Halep - o adevarata luptatoare

Fiecare tara este frumoasa datorita plaiurilor, traditiilor si obiceiurilor unice in lume, dar mai presus de toate multumita valorilor sale. Astfel de persoane au un talent innascut si datorita vointei lor reusesc sa treaca de granitele tarii.

Din fericire, in tara noastra exista multe astfel de personalitati. Oameni obisnuiti care au reusit adevarate performante, fie ca vorbim de fotbal, atletism, gimnastica sau de sporturi acvatice.

Aceste persoane ne reprezinta tara la nivel mondial si ne amintesc ca pentru a avea succes este nevoie de multa munca, sarguinta, incurajare din partea celor apropiati si talent.

Un astfel de exemplu este si jucatoarea de tenis Simona Halep. Oamenii care fac parte din poporul unei tari reusesc sa schimbe conceptii si sa demonstreze ca nimic nu sta in calea vointei lor, lucru dovedit in reperate randuri de atleta.

Niciun sportiv nu va spune vreodata ca a ajuns pe podium cu un minim de efort. Din contra. Evenimentele mai putin placute sunt doar o metoda de incurajare si de rupere a barierelor care stau in calea victoriei supreme.

Primii pasi spre tenis

In primul rand, este important de mentionat faptul ca Simona Halep nu face parte dintr-o familie instarita. Avand origini in Constanta, vacantele erau petrecute cel mai adesea in compania bunicilor.

Cu toate acestea, iubirea sa pentru acest sport a inceput intamplator. Simona a luat pentru prima data o racheta de tenis in mana cand l-a vazut pe fratele ei antrenandu-se, fiind plictisita se sa uite doar.

Desi tatal atletei si-a dorit intotdeauna ca fiul sau sa devina fotbalist si sa continue un vis mai vechi de-al lui, se pare ca soarta a fost putin diferita. Simona urma sa-l faca foarte mandru pe tatal ei, acest lucru fiind datorat si faptului ca ea a fost mai baietoasa, preferand jocurile cu mingea in favoarea altor atractii de la acea vreme.

Unde se antrena

La scurt timp dupa ce a inceput sa joace tenis alaturi de fratele sau, Simona a fost remarcata de catre un profesor de sport din zona. Antrenamentele, pe cat de istovitoare pentru altii, erau doar o joaca pentru Simona, care a avut la un moment dat chiar si doua antrenamente pe zi.

Mai mult de atat, odata intoarsa acasa facea tot felul de improvizatii pentru a putea continua sa isi perfectioneze pasele. Chiar si antrenorul care i-a descoperit talentul spune ca Simona a fost dintotdeauna o persoana harnica si constiincioasa din toate punctele de vedere.

Nu este de mirare succesul de care se bucura in prezent, avand in vedere sacrificiile pe care le-a facut de-a lungul vietii.

La acea vreme nu existau multe terenuri de tenis amenajate ca in zilele noastre, dar asta nu inseamna ca antrenamentele nu au dat roade. Inca de pe atunci mama mergea cu ea la un anumit teren din Mamaia unde o astepta si o incuraja pe tot parcursul pregatirii. Mai mult de atat, uneori a ajuta si sa adune mingile cand era gata antrenamentul.

Importanta sprijinului moral

Pe langa talentul innascut si nenumaratele ore de antrenamente care au loc inaintea unui meci important, un sportiv are nevoie si de mult suport moral din partea celor apropiati. La acest capitol Simona nu a dus niciodata lipsa, multumita sprijinului constant pe care il primea din partea celor apropiati si desigur a celor care au pregatit-o pe tot parcursul formarii ei.

Toti acesti factori au rezultat intr-un sportiv care a inteles ca pe terenul de tenis iesirile necontrolate nu-si au rostul si mai ales ca este nevoie de un comportament superior pentru a avea parte de reusite.

In plus, chiar daca victoria este placuta, nu trebuie sa se exagereze, mentinand un echilibru in orice moment crucial.

Pastrarea motivatiei este un factor crucial pentru orice sportiv. Pe langa organizarea, planificarea si respectarea unui program, este nevoie si de stabilirea unor obiective si de mentinerea acelui stil de viata indiferent de obstacolele care intervin.

Ajutor la inceput de drum

Cu toate ca parintii Simonei au facut tot ce le statea in putinta pentru a o ajuta pe fiica lor sa mearga mai departe, imprumuturile la banci nu au fost intotdeauna suficiente. Tenisul nu este un sport ieftin si fiecare jucator are nevoie de multe investitii cand porneste pe acest drum.

Tocmai din acest motiv, Simona a avut parte de diferite ajutoare financiare care i-au dat un imbold, intrucat investitorii au vazut multa ambitie in ea. Desi era o persoana foarte emotiva, tatal ei a incurajat-o cat a putut de mult pentru a se putea concentra pe deplin pe durata meciului.

A fi sportiv nu este usor. La fel ca in orice alt domeniu, exista multe obstacole si riscuri care stau in calea succesului. Un factor ajutator este pastrarea determinarii si a motivatiei, dar si criticile constructive primite de la cei apropiati.

Oricine se simte bine cand este apreciat pentru efortul depus. Acest lucru ajuta la mentinerea loialitatii si a spiritului competitiv. Acesta este unul dintre motivele pentru care sportul nu se va demoda niciodata.

Ca suporter, internetul iti ofera oportunitati nenumarate indiferent ca vrei sa incerci pariuri sportive online pe 888 Sport, sa cauti informatii despre un anume meci sau despre un atlet sau doresti sa afli scorul unui meci in cateva clipe.

Prima finala a Simonei Halep

In anul 2010, Simona Halep lua parte la un turneu WTA care a avut loc in Marbella, Spania. Spiritul competitiv de care a dat dovada a dus-o pana in sferturile de finala, reusind sa invinga jucatoare foarte versate si cunoscute deja la nivel mondial.

Ceva timp mai tarziu a urmat si prima ei finala intr-un turneu WTA, care a avut loc in Maroc. Chiar daca nu a reusit sa castige finala, a jucat un meci pe cinste si a dovedit tuturor ca este o sportiva care este hotarata sa ajunga departe. Acest lucru a fost dovedit in anul 2013 cand a venit si prima victorie dintr-un turneu WTA.

Toate aceste castiguri nu au venit usor, deoarece sportiva a fost nevoita sa indure in repetate randuri dureri puternice de spate si multe alte accidentari care au necesitat si interventia medicilor. Acesti factori de risc fac parte din viata oricarei persoane care decide sa urmeze o cariera in acest domeniu.

Cele mai mari realizari

Poate unul dintre cei mai importanti ani din cariera Simonei a fost anul 2014, cand tot efortul depus a inceput sa dea roade. Acest an i-a marcat ascensiunea, reusind sa devina numarul 11 mondial in clasamentul WTA, in momentul participarii la Australian Open.

In luna februarie, a reusit performanta de a urca pe locul cu numarul noua in urma succesului contra sportivei Angelique Kerber.

Seria de reusite a tot continuat pentru Simona, reusind sa urce tot mai sus pe acest podium in ciuda tuturor accidentarilor si zilelor mai putin bune de care a avut parte. Anii care au urmat au fost la fel de buni pentru jucatoarea de tenis.

In urma tuturor acestor victorii importante, Simona a invatat un lucru de pret. Mai importanta decat o victorie este capacitatea de a te bucura de fiecare moment petrecut pe terenul de tenis.

Acte de caritate

Un campion da dovada de spirit civic si le sare in ajutor celor care au nevoie de sprijin. Romanca este implicata in diverse acte de caritate si in strangerea de fonduri pentru persoanele care sunt defavorizate din anumite puncte de vedere.

Cand esti apreciat si sustinut de persoane din toata lumea nu este greu sa faci o schimbare in bine, mai ales ca acest fapt poate fi luat ca exemplu pentru toate generatiile.

De-a lungul carierei sale, Simona s-a alaturat atat sportivilor de origine straina cat si organizatiilor locale pentru a ajuta la strangerea de fonduri. In plus, a luat parte si la turnee de caritate, evenimente care au avut parte cu preponderenta in strainatate.

In concluzie, este important de mentionat faptul ca un atlet poate fi numit "sportiv complet" doar in momentul in care este implicat trup si suflet in ceea ce face. Pe langa efortul constant la care sunt supusi sportivii, trebuie sa nu uitam ca si ei sunt persoane obisnuite care trec prin momente mai putin placute.

Astfel, indiferent de cantitatea de talent cu care au fost inzestrati, mai pot aparea si evenimente neplacute sau chiar accidentari grave care sa-i forteze sa ia pauze.

Viata unui sportiv este presarata de victorii, bucurii si laude din partea sustinatorilor, dar balanta echilibreaza fara indoiala si in zona sacrificiilor.

Simona Halep este una dintre cele mai apreciate sportive romane, fiind un exemplu bun pentru toata lumea. Chiar daca succesul nu i-a fost niciodata garantat, acest lucru nu i-a stat in cale nici macar o secunda.

Secretul sta in sustinerea fanilor, a familiei si a prietenilor si a perseverentei care nu inceteaza sa uimeasca pe nimeni.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Simona Halep performanta, #Simona Halep WTA, #Simona Halep familie , #WTA