Situatie stranie in tenisul mondial: Jucatoarele de top, inclusiv Halep, se "rup" inainte de Australian Open

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 07 Ianuarie 2016, ora 23:27
6734 citiri
Situatie stranie in tenisul mondial: Jucatoarele de top, inclusiv Halep, se "rup" inainte de Australian Open
Foto: Facebook/ Simona Halep

Tenisul feminin se confrunta cu o situatie stranie, dificil de anticipat si destul de rar intalnita in sport, marile favorite din circuitul WTA accidentandu-se una dupa alta.

Astfel, cu numai 10 zile ramase pana la startul primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, cinci din primele sase tenismene ale planetei sunt accidentate si nu avem certitudinea ca ele vor evolua la Melbourne.

Serena Williams a fost lidera si la accidentari, veterana in varsta de 33 de ani chinuindu-se teribil in doua partide la Cupa Hopman inainte de a recunoaste ca pur si simplu nu poate evolua in momentul de fata.

Au urmat-o Maria Sharapova si Simona Halep, locurile 4 si, respectiv, 2 in clasamentul feminin, cele doua retragandu-se la interval de o ora de la Brisbane fara ca macar sa intre pe teren.

Dupa ele a venit anuntul numarului 6 WTA, Petra Kvitova, care a dat vina pe un virus stomacal pentru abandonul de la Shenzhen, pentru ca ultima de pe aceasta lista de lux sa fie Garbine Muguruza, a treia jucatoare a planetei, care n-a rezistat decat un set in debutul de sezon.

Si mai ingrijorator este ca, exceptand-o pe Kvitova, primele patru tenismene din clasamentul WTA au acuzat probleme ce tin de pregatirea fizica.

Serena Williams s-a accidentat: Cum a reactionat Simona Halep

In cazul Serenei vorbim despre o durere care trece mai greu la genunchi, Sharapova are probleme la un brat, Simona la tendonul lui Ahile, iar Muguruza la picior. Iar daca le ascultam discursul, pare copiat la virgula, toate sportivele sustinand ca este vorba despre afectiuni mai vechi, care au revenit oarecum neasteptat pe masura ce au crescut intensitatea pregatirii.

Exista, desigur, si scenariul tot mai avansat al conservarii fortelor pentru turneele importante, in ultimii ani sesizandu-se o tot mai accentuata orientare a sportivelor de top catre turneele importante, care le aduc foarte multi bani si puncte pentru clasament, ignorand intrecerile de mana a doua.

Simona Halep, o accidentare si trei semne de intrebare

De fapt, organizatorii turneelor de mai mica amploare au ajuns sa le ofere sume suplimentare, deloc neglijabile, jucatoarelor din Top 5 pentru ca acestea sa participe, angajandu-le prin contracte cu clauze ferme ca vor evolua in cateva partide.

Revenind la situatia actuala, exista totusi motive reale de ingrijorare pentru fanii tenisului, pentru ca si in cazul in care tenismenele mai sus mentionate au ales sa se protejeze, ele neavand de fapt probleme atat de mari, startul Australian Open le va gasi departe de forma optima pentru un Grand Slam.

Simona Halep, vesti excelente din Australia: Iata ce a facut romanca (Video)

Partea buna pentru spectacol este ca aceasta este cea mai facila cale catre surprizele uriase care dau savoare tenisului, in timp ce partea proasta este aceea ca un turneu de prima mana va fi vaduvit de duelurile tari, care raman in istorie.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Simona Halep accidentata, #Halep Sharapova Serena, #jucatoare tenis accidentate , #WTA