Simona Halep, demolată chiar din România: „Să fim serioși, roxadustatul nu se găsește în papanași. E posibil să se mai fi dopat”

Duminica, 28 Mai 2023, ora 17:39
11184 citiri
Simona Halep, demolată chiar din România: „Să fim serioși, roxadustatul nu se găsește în papanași. E posibil să se mai fi dopat”
Simona Halep este suspendata FOTO facebook

Simona Halep este de opt luni în mijlocul unui scandal de dopaj, care nu are cum să se termine bine pentru ea.

Deși opinia publică din România este în mare parte solidară cu ea, există și personaje care nu sunt de acord cu zidul ridicat în jurul fostului lider mondial.

Una dintre ele este fostul manager de comunicare al Gabrielei Ruse, jurnalistul Andrei Nourescu, care a avut o părere tranșantă despre situația Simonei Halep.

„Nu înțeleg de ce într-un caz de dopaj cum e al Simonei Halep, toată lumea o apără până în pânzele albe și nu concepe nici măcar 1% ca totuși să se fi dopat, deși analizele asta spun!

În schimb, la un Lucian Bute sau la Loredana Toma… N-am auzit pe nimeni să o apere pe Loredana Toma așa! De ce? Sau pe Lucian Bute! Și să sară: ‘Nu, domne, cum să fie posibil așa ceva?’. Toată lumea e convinsă că Simona n-ar face așa ceva. Dar Lucian Bute de ce ar face, de exemplu?Adică de ce despre un sportiv poți considera că e în stare de așa ceva, despre altul nu? Mi se pare o punere așa prea sus pe un piedestal, fără a avea ceva concret, știi? Eu sunt un om foarte pragmatic și oricât de dragă mi-ar fi Simona Halep, fără să nu-i recunosc performanțele uriașe la care a ajuns, până una-alta, eșantionul ei de urină asta spune, că organismul ei conținea roxadustat!

Care substanță, oricât ar încerca alții să ne spună fel și fel de povești, nu se găsește nici în cafea, nici în mușchi de vită, nici în papanași! Nici nu ți-o putea turna cineva ca un praf. Este o substanță din cea mai gravă categorie de dopaj. Se ia pe cale injectabilă, nu ajunge întâmplător în organism. Aaa, ok, că ai luat alte substanțe care conțineau aia, le-ai luat” a spus Andrei Nourescu la podcastul Geaninei Iacob, conform adevarul.ro.

Întrebat dacă Simona Halep s-ar mai fi putut dopa înainte de testul pozitiv de la US Open fără să fie prinsă, Nourescu a răspuns răspicat: „Este foarte posibil! Pentru că această categorie de substanță dispare din organism la un anumit timp! Poate fi o lună, două, trei.

El consideră că Halep ar trebui să-și asume greșeala făcută „Și asta cu faptul că poți să invoci că n-ai știut ce conține… Ok, am luat niște substanțe pentru efort. Bun, n-am știut că ele conțin ce conțin. Și așa vrei să scapi? Păi atunci oricare sportiv prins dopat ar putea să spună: Păi n-am știut! Am luat ceva ce n-am știut. Și scapă toți atunci”

Pe motiv că n-au știut. Mi s-ar părea un precedent, de asta cred eu că nu va scăpa. Indiferent că a știut sau n-a știut. Presupunând că n-a știut că ce a luat conținea niște substanțe interzise, pe care le-a luat și nu te absolvă. Asta este, trebuie să plătești! Oricare sportiv care va fi prins dopat de acum înainte poate zice ca și Simona: ‘Păi n-am știut că am luat alea! Pe mine de ce să mă suspendați?’. Și atunci n-ar mai fi nimeni suspendat. S-ar termina cu dopajul”, a punctat jurnalistul

Eveniment Quarterly Report

Luminile aprinse într-un birou din Parlament au afectat proiecţiile de pe clădire la cel mai mare eveniment de video mapping din lume: "Jenant" VIDEO
Luminile aprinse într-un birou din Parlament au afectat proiecţiile de pe clădire la cel mai mare eveniment de video mapping din lume: "Jenant" VIDEO
Critici dure au fost lansate pe Facebook după ce luminile aprinse într-unul dintre birourile Palatului Parlamentului au afectat proiecţiile făcute pe faţada clădirii în cadrul iMapp...
Ce mesaj i-a dat Simona Halep unui american după ce a fost suspendată
Ce mesaj i-a dat Simona Halep unui american după ce a fost suspendată
Simona Halep a fost sancționată aspru de Tribunalul Internațional care a dictat o suspendare de patru ani împotriva ei. Românca încearcă în continuare să își demonstreze nevinovăția...
#simona helep, #suspendare, #nourescu, #critici, #papanasi, #roxadustat , #stiri tenis