Simona Radiș e sportiva anului 2022 în România. Ce-a spus despre ea colega de barcă Ancuța Bodnar

Joi, 26 Ianuarie 2023, ora 21:38
2345 citiri
Simona Radiș e sportiva anului 2022 în România. Ce-a spus despre ea colega de barcă Ancuța Bodnar
Simona Radiș și Ancuța Bodnar

Canotoarea Ancuţa Bodnar a afirmat, joi, la Gala Sportivul Anului 2022, care are loc la Opera Naţională, că Simona Radiş, colega sa din barca de dublu vâsle feminin, a fost testată în 2022 de 4 sau 5 ori prin sistemul antidoping de monitorizare ADAMS, care permite localizarea sportivilor.

"Noi suntem în programul ADAMS şi trebuie să spunem tot timpul locaţia în care ne aflăm şi 'dopingul' poate să vină în orice moment. Am avut teste după fiecare concurs internaţional. Iar Simona cred că a fost anul trecut de patru-cinci ori controlată în afara competiţiilor, deci suntem testate", a spus Bodnar, rederitor la cazul de dopaj al floretistei Maria Boldor.

Prezente la Gala Sportivul Anului 2022, care are loc la Opera Naţională, cele două campioane mondiale de anul trecut, au afirmat că se ajută reciproc pentru a se pregăti înaintea evenimentelor festive.

"Nu a durat nici foarte puţin să ne aranjăm. Am avut o zi destul de aglomerată, dar nu doar din pricina acestei eveniment, ci din cauza faptului că a trebuit să ajungem mai multe locuri. Dar noi ne descurcăm când este vorba de presiune şi contracronometru şi am făcut faţă cu brio. Sunt două lucruri diferite în barcă şi aici. Acolo ne facem treaba foarte bine, dar sunt şi aceste seri speciale în care noi arătăm diferit, ne îmbrăcăm diferit, chiar mi s-a spus de multe ori că nu ne recunosc oamenii", a afirmat Simona Radiş.

"Bineînţeles că ne-am sfătuit în privinţa ţinutelor. Eu aseară mi-am luat această rochie şi am întrebat-o pe colega mea, a spus că totul este perfect şi am mers pe încredere", a afirmat Ancuţa Bodnar.

În ceea ce priveşte anul 2023, Radiş a spus că îşi doreşte că continue seria victoriilor până la Paris 2024: "Cu siguranţă ne dorim să obţinem şi în 2023 aceleaşi rezultate de anul trecut. Ne dorim să calificăm barca de dublu la Paris şi, de ce nu, să continuăm seria victoriilor până la Paris".

"Gala Sportivul Anului 2022", organizată de Ministerul Sportului, este un eveniment în cadrul căruia sunt premiaţi cei mai buni performeri ai anului trecut.

Înotătorul David Popovici, dublu campion mondial şi european de seniori la 100 şi 200 m liber, şi canotoarea Simona Radiş, la rândul ei dublă campioană europeană şi mondială la dublu vâsle şi 8+1, au fost desemnaţi sportivul şi sportiva anului 2022 în cadrul galei organizate, joi seara, de Ministerul Sportului la Opera Naţională din Bucureşti.

O sportivă legendară, de 5 ori campioană olimpică, s-a retras din activitate
O sportivă legendară, de 5 ori campioană olimpică, s-a retras din activitate
Sportiva britanică Laura Kenny, sportiva cu cele mai multe succese în ciclism, şi-a anunţat retragerea din activitate, informează BBC. În vârstă de 31 de ani, Laura Kenny a câştigat...
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
#Simona Radis, #ancuta bodnar, #canotaj, #sportiva , #stiri din sport