O stațiune de pe Valea Prahovei nu are parțial energie electrică din cauza vremii. Cum se descurcă pacienții aflați în spital UPDATE

Vineri, 27 Ianuarie 2023, ora 16:58
3894 citiri
O stațiune de pe Valea Prahovei nu are parțial energie electrică din cauza vremii. Cum se descurcă pacienții aflați în spital UPDATE
Sinaia, România FOTO: PIxabay.com

Primăria Sinaia a anunțat vineri, 27 ianuarie, că întreg orașul a rămas fără electricitate din cauza unei avarii. Echipele distribuitorului de energie încearcă acum să găsească defecțiunea.

UPDATE 18.05 S-a reluat furnizarea parțială a energiei electrice. Motivul întreruperii a fost un arbore căzut peste linia de înaltă tensiune în afara orașului, în zona Poiana Țapului.

Administrația locală mai precizează că sunt încă avariate zonele Drum Cota 1400 și Bd. Ferdinand, restul orașului fiind rebranșat la electricitate.

Știre inițială

”Situație de avarie: întreg orașul este fară electricitate. Spitalul își desfășoară activitatea normal folosind generatoarele. Echipa Electrica caută defecțiunea care este la una dintre magistrale”, a transmis Primăria Sinaia.

În întreg județul Prahova sunt însă zeci de localități fără energie electrică, fiind afectați peste 17.400 de consumatori, potrivit unor informații ISU.

Probleme sunt și în Dâmbovița. Conform PartenerTV, în localitățile Poiana, Iedera, Valea Mare și Crevedia nu este curent electric, iar un stâlp și mai mulți copaci au fost doborâți de vânt.

Viscol și ninsori în jumătate din țară

Ninsoarea și viscolul le vor da bătăi de cap locuitorilor din 25 de judeţe şi Municipiul Bucureşti. O avertizare Cod galben de ninsoare, viscol şi intensificări ale vântului este valabilă până sâmbătă seară, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Totodată, a intrat în vigoare și un cod portocaliu de ninsori și viscol valabil pentru județele Vrancea, Buzău și în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița și Argeș, unde va ninge abundent (35...50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent.

#sinaia fara curent, #avarie retea electricitate, #Sinaia, #Valea Prahovei , #stiri sociale
Comentarii
Poza kondor
kondor
rank 5
Cand nu faci investitii in retea