Starea pârtiilor din Sinaia după ninsorile de marți noapte: ”Luăm în calcul ca domeniul schiabil să fie deschis doar câteva zile”

Joi, 12 Ianuarie 2023, ora 04:25
3799 citiri
Starea pârtiilor din Sinaia după ninsorile de marți noapte: ”Luăm în calcul ca domeniul schiabil să fie deschis doar câteva zile”
Starea pârtiilor din Sinaia după ninsorile recente FOTO sinaiago.ro

Ninsorile abundente așteptate de schiori și ”promise” de prognozele meteo au fost sub așteptări, au anunțat autoritățile locale din Sinaia.

Deși a nins în noaptea de marți spre miercuri, stratul de zăpadă nu este suficient pentru a deschide în condiții optime domeniul schiabil de mare altitudine. Totuși, autoritățile au anunțat că iau în calcul să deschidă pârtiile pentru câteva zile, dar doar pe cele din golul alpin. La cota 1400 nu este zăpadă decât pentru ”peisaj”.

”Nu a nins conform așteptărilor, oricum nu metrul promis, dar avem suficient pentru o bază. Temperaturile au fost cu câteva grade peste cele prognozate. Acum sunt -2 grade la Cota 2000, în dezacord cu unele meteograme care prezintă temperatura undeva la -4”, se arată într-un anunț publicat pe pagina oficială de Facebook a Gondolei Sinaia.

Miercuri, 11 ianuarie, se lucrează cu utilajele la Cota 2000 în condiții de ceață și vizibilitate redusă.

”Dacă temperaturile vor mai scădea cu câteva grade vom porni tunurile de zăpadă. Prognozele indica valori negative până luni, când urmează, din nou, încălziri”, a anunțat sursa citată.

Obiectivul administrației domeniului schiabil din Sinaia, la acest moment, este deschiderea unor pârtii din golul alpin.

”Nu știm încă câte și care, vom anunța mai multe detalii mâine (joi) dimineață. Stratul este la limită și nu ne așteptăm la condiții ideale. De asemenea, luăm în calul scenariul ca domeniul schiabil să poată fi deschis doar câteva zile. Weekendul acesta, de vineri începând, mai ales că vremea se anunță bună. Nu ideală dar bună”, sunt explicațiile administrației locale.

Fiind vorba despre un sezon atipic, cu temperaturi foarte crescute, care nu ne permit la acest moment punerea în funcțiune a tunurilor de zăpadă. Pentru asta ar fi nevoie de condiții de îngheț, -4 grade Celsius pentru ca zăpada artificială să reziste.

”Dacă vom deschide vineri, așa cum ne dorim, programul instalațiilor va începe de la ora 08.00 cu Gondola Sinaia, 08.30 Carp, 08.40 Soarelui/banda/Dorului/teleschiuri. Instalațiile de altitudine vor funcționa până la ora 16.30 respectiv 17.00”, este mesajul postat de Gondola Sinaia pe pagina de Facebook.

Drumul de Vară și celelalte variante până la 1400/1000 nu au strat suficient de zăpadă, astfel că deocamdată nu vor fi deschise.

”La 1400 avem zăpadă pentru peisaj. Pe Pârtia Nouă am început să înzăpezim de trei ori până acum, de trei ori s-a topit. Nu avem condiții, deocamdată, dar imediat ce temperaturile vor permite, vom înzăpezi”, a anunțat sursa citată.

Din momentul deschiderii săniușul este interzis pe pârtiile de mare altitudine din Sinaia.

Supărarea lui Dan Negru într-un loc istoric din România: ”Păi măcar gardul repară-l” VIDEO
Supărarea lui Dan Negru într-un loc istoric din România: ”Păi măcar gardul repară-l” VIDEO
Cunoscutul realizator de televiziune Dan Negru s-a arătat intrigat, într-o postare pe rețelele sociale, de prețurile exagerate ale biletelor de intrare în Castelul Peleș, unul dintre cele mai...
Vila de lux a Prințului Paul, de la Sinaia, a fost vândută aproape la jumătate de preț
Vila de lux a Prințului Paul, de la Sinaia, a fost vândută aproape la jumătate de preț
După două încercări eşuate, vila de lux a Prinţului Paul din Sinaia a fost vândută de ANAF. Bijuteria arhitecturală, evaluată de experţi la 1.200.000 de lei (240.000 euro), a fost...
#Sinaia, #partie schi Sinaia, #cota 2000, #gondola sinaia , #partie schi
Comentarii