Cum a apărut o nouă sinecură în "portofoliul" Camerei Deputaților. PSD, PNL și UDMR au votat la unison pentru încă un post cu salariu gras în organigramă

Miercuri, 02 Februarie 2022, ora 16:19
3449 citiri
Cum a apărut o nouă sinecură în "portofoliul" Camerei Deputaților. PSD, PNL și UDMR au votat la unison pentru încă un post cu salariu gras în organigramă
Membri ai Camerei Deputaților votând FOTO Hepta

Plenul Camerei Deputaţilor a decis miercuri, 2 februarie modificarea regulamentului acestui for legislativ, urmând să fie înfiinţat un nou compartiment de secretar general adjunct, care se va adăuga celor trei existente.

Proiectul de hotărâre pentru modificarea regulamentului a fost iniţiat de liderii deputaţilor PSD, PNL şi UDMR, Alfred Simonis, Gabriel Andronache şi Csoma Botond.

"Secretarul general şi cei patru secretari generali adjuncţi sunt numiţi şi eliberaţi din funcţie de către Camera Deputaţilor, la propunerea Biroului permanent, cu consultarea Comitetului liderilor grupurilor parlamentare", prevede actul normativ.

Potrivit expunerii de motive a proiectului, atribuţiile secretarilor generali adjuncţi, astfel cum acestea sunt reglementate prin Regulamentul de organizare şi funcţionare a serviciilor Camerei Deputaţilor, se axează pe avizarea documentelor care se prezintă secretarului general, preşedintelui forului legislativ şi Biroului permanent referitoare la activitatea compartimentelor pe care le coordonează şi pe elaborarea propunerilor de îmbunătăţire a activităţii, potrivit competenţelor acestora.

Mărirea numărului de secretari generali adjuncţi de la trei la patru este justificată prin "necesitatea unei coordonări mai eficiente a unor compartimente din cadrul serviciilor Camerei Deputaţilor şi de necesitatea unei reaşezări a sarcinilor şi responsabilităţilor acestora".

Conform unei alte hotărâri aprobate miercuri de plen, "în subordinea secretarului general, se înfiinţează un nou compartiment - compartimentul Secretar general adjunct 4, condus de un secretar general adjunct".

La Senat, funcția de secretar general adjunct, remunerată lunar cu 13.000 de lei, i-a revenit lui Ciprian Bucur, om personaj susținut de liderul USR Dacian Cioloș. Bucur este un fost ministru susținut de Dragnea și apropiat de Dan Voiculescu.

#sinecura camera deputatilor, #secretar general adjunct , #parlament