O cercetare amplă realizată de către Fundația de sănătate mintală din Marea Britanie pe 6.000 de adulți a condus la o descoperire îngrijorătoare pentru sănătatea oamenilor. Experții au constatat că bolile mintale, demența, depresia și anxietatea afectează cel mai mult persoanele singuratice, ele fiind lovite din plin, în mod dramatic.
Sănătatea mintală a milioane de oameni este afectată de singurătate, iar mai mult de o treime (35%) dintre cei analizați în studiu spun că nu ar recunoaște niciodată că sunt singuri, iar un sfert se simt rușinați de acest lucru, potrivit Mental Health.
Singurătatea a atins viețile multora dintre oameni în timpul blocajelor din timpul pandemiei de COVID-19, iar în acest an Fundația de sănătate mintală din Marea Britanie a explorat modul în care singurătatea ne afectează sănătatea.
Mark Rowland, directorul Fundației, a spus: ”Datele noastre arată cum singurătatea afectează sănătatea mintală a milioane de oameni din Marea Britanie. Știm, de asemenea, că, cu cât ne simțim mai mult singuri, cu atât este mai mare riscul de sănătate mintală precară.
Singurătatea poate fi toxică și poate duce la anxietate și depresie și este, de asemenea, asociată cu creșterea gândurilor de sinucidere. Este o problemă semnificativă de sănătate publică și, ca societate, putem și trebuie să facem mai mult și mai bine pentru a ajuta oamenii care sunt singuri.”
Cercetarea efectuată arată că unele grupuri de oameni sunt mai expuse riscului de singurătate, inclusiv adulții tineri, persoanele cu probleme de sănătate mintală existente și persoanele din anumite grupuri etnice minoritare.
Descoperire neobișnuită făcută de experți: O altă modalitate de a măsura timpul, fără ceasuri
Alte grupuri mai susceptibile de a fi afectate de singurătate sunt oamenii mai în vârstă, în special cei care sunt excluși din lumea digitală.
Rezultatele studiului arată că unul din doi adulți (44%) spune că sentimentele de singurătate l-au făcut să se simtă trist, iar unul din patru (25%) a declarat că singurătatea l-a dus la anxietate și îngrijorare.
Un sfert dintre adulții din Marea Britanie se simt rușinați că sunt singuri, iar 35% spun că nu ar recunoaște niciodată că sunt singuri. Unul din 8 (12%) dintre adulții din Marea Britanie au avut gânduri și sentimente suicidare din cauza sentimentului de singurătate.
Mark Rowland, directorul Fundației britanice, a afirmat: „Știm că unii oameni sunt expuși unui risc mai mare de singurătate decât alții. De aceea, avem nevoie de o abordare de sănătate mintală publică finanțată, care să recunoască aceste diferențe și să vizeze acțiunile în consecință.
Efectele singurătății asupra sănătății mintale trebuie luate în serios și trebuie făcute schimbări tangibile de politică și decizii de investiții pentru a reduce singurătatea și pentru a îmbunătăți legăturile oamenilor între ei.”