Țara care a legalizat capsula pentru sinucidere. Cum funcționează macabra invenție VIDEO

Luni, 06 Decembrie 2021, ora 20:32
23790 citiri
Țara care a legalizat capsula pentru sinucidere. Cum funcționează macabra invenție VIDEO
FOTO Youtube / Sarcox

O capsulă în formă de sicriu, care permite ocupanților să se sinucidă, a fost legalizată în Elveția, potrivit creatorilor săi.

Aparatul Sarco poate fi acționat din interior – probabil doar clipind dacă persoana suferă de paralizie – și funcționează prin reducerea nivelului de oxigen din capsulă sub un nivel critic.

Procesul durează mai puțin de un minut, iar moartea are loc prin hipoxie, care permite unei persoane să moară relativ pașnic și fără durere.

Sinuciderea asistată este legală în Elveția și aproximativ 1.300 de persoane au apelat anul trecut la serviciile organizațiilor de eutanasie Dignitas și Exit.

Ambele firme folosesc un medicament barbituric lichid ingerabil pentru a induce o comă profundă în două până la cinci minute, urmată de moarte.

Aparatul sinucigaș este creația doctorului Philip Nitschke, supranumit „Dr Death”, care servește ca director al organizației non-profit Exit International (fără legătură cu Exit).

Sarco – prescurtare de la sarcofag – este conceput pentru a fi remorcat într-o locație după preferințele utilizatorilor, cum ar fi un cadru idilic în aer liber, iar apoi capsula biodegradabilă se poate desprinde de la bază pentru a servi drept sicriu.

În prezent, există doar două prototipuri Sarco, dar Exit International imprimă 3D o a treia mașină pe care speră să fie gata de funcționare în Elveția anul viitor.

Dr Nitschke a declarat săptămâna trecută presei locale că „nu există deloc probleme juridice” și că discuțiile sunt în desfășurare cu diferite grupuri din Elveția în vederea furnizării capsulei pentru sinuciderea asistată.

Țările din lume cu cel mai ridicat nivel de trai. Locul ocupat de România
Țările din lume cu cel mai ridicat nivel de trai. Locul ocupat de România
Întreaga planetă s-a confruntat cu un haos fără precedent în istoria modernă, începând din 2020. Pandemia de Covid și războiul din Ucrauna au determinat creșterea prețurilor la alimente...
Să numeri oi până adormi: Cine a venit cu acest sfat vechi pentru somn? Funcționează?
Să numeri oi până adormi: Cine a venit cu acest sfat vechi pentru somn? Funcționează?
Să îți imaginezi oi grase și pufoase, sărind una câte una peste un gard, este un remediu binecunoscut pentru insomnie. Cine a venit cu o astfel de sugestie ridicolă? Dacă ideea este să...
#sinucidere asistata, #Capsula, #inventie, #Elvetia , #Elvetia
Comentarii
A
Atlantul
rank 1
Nu e mai ieftin sa-ti faci vaxxinul si 4 bustere?