Un poștaș s-a sinucis după ce a fost acuzat de localnici că a furat banii de pensii. Ce arată primele date ale anchetei

Joi, 05 Ianuarie 2023, ora 16:55
10974 citiri
Un poștaș s-a sinucis după ce a fost acuzat de localnici că a furat banii de pensii. Ce arată primele date ale anchetei
Bărbatul lucra la Poștă de 25 de ani FOTO Pixabay

Un poștaș în vârstă de 50 de ani dintr-o comună din județul Botoșani s-a sinucis după ce a fost acuzat că a lăsat mai mulți oameni fără pensii și indemnizații.

Bărbatul lucra la Oficiului Poştal din comuna Drăguşeni de aproximativ 25 de ani.

În ultima perioadă, angajații Oficiului Poștal au fost acuzați de localnici că nu le-au livrat banii înainte de Crăciun. Unii pensionari au reclamat chiar că nu și-au primit nici banii pe luna anterioră, potrivit Monitorul de Botoșani.

În urma acestor acuzaţii reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani au demarat o anchetă.

”În urma informațiilor cu privire la faptul că poștașul unei comune din județ, ar fi fugit cu pensiile si alocațiile cetățenilor, ne-am sesizat din oficiu sub aspectul comiterii infracțiunii de delapidare. Urmează să efectuăm cercetări pentru stabilirea întregii situații de fapt și pentru tragerea la răspundere a persoanelor responsabile, conform legii”, a declarat Delia Nenişcu, purtătoare de cuvânt în cadrul IPJ.

O anchetă a fost demarată și în interiorul Poștei și din primele verificări a rezultat faptul că oamenii care au reclamat faptele aveau dreptate, prejudiciul estimat fiind de 137.000 de lei.

”Cercetările preliminarii confirmă aspectele reclamate. S-a dispus verificarea amănunţită în cazul acesta cu organele financiar contabile. Acestea vor merge, începând de joi să verifice modul de achitare al mandatelor speciale. În urma anchetei urmează să fie stabilit prejudiciul exact, dar și gradul de vinovăţie al persoanelor de acolo. Este un fapt regretabil”, a declarat Nelu Ştir, directorul Poştei Române din Botoşani.

Miercuri dimineaţă, poștașul de 50 de ani a fost găsit mort în locuința sa din localitatea Pietricani, Săveni. Desoperirea macabră a fost făcută chiar de fiul acestuia. Bărbatul s-a spânzurat, în podul casei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Poliţiştii prahoveni anchetează un dosar de furt în care trei prostituate sunt suspectate că au furat mii de euro şi mii de lei de la clienţi. Joi, 18 aprilie, anchetatorii fac percheziţii...
Acuzaţiile de foamete în Fâşia Gaza, dezmințite de Netanyahu. ”Israelul își rezervă dreptul de a se proteja"
Acuzaţiile de foamete în Fâşia Gaza, dezmințite de Netanyahu. ”Israelul își rezervă dreptul de a se proteja"
Benjamin Netanyahu a dezminţit miercuri, 17 aprilie, acuzațiile conform cărora în Fâşia Gaza ar fi foamete. În schimb, premierul israelian a reiterat, din nou, dreptul Israelului de a se...
#sinucidere, #postas, #Botosani, #acuzatii, #furt, #pensii , #sinucideri
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Stiu ca in Botoshani sunt traditii tenace, dar chiar sa furi pensia