Basescu il da in judecata pe Ponta dupa scandalul privind arhiva SIPA

Miercuri, 17 Mai 2017, ora 22:46
6234 citiri
Basescu il da in judecata pe Ponta dupa scandalul privind arhiva SIPA

Senatorul Traian Basescu a declarat, miercuri seara, ca il va da in judecata pe fostul premier Victor Ponta pentru ca acesta ar fi afirmat ca fostul sef al statului ar fi folosit informatii din arhiva SIPA in scopuri politice.

"O sa ii dau o veste proasta lui Victor Ponta: il dau in judecata pentru afirmatii, am si cerut inregistrarea. Va raspunde pentru astfel de afirmatii grave - ca un presedinte ar folosi o arhiva a unui serviciu secret in batalia politica, in rezolvarea unor interese. Si aici probabil ca vor putea veni martori din toate serviciile ca n-am facut-o niciodata", a declarat Basescu, la B1 TV.

Citeste si Ministrul Justitiei: Voi desecretiza arhiva SIPA in cel mai scurt timp

Basescu a precizat ca nu a vazut niciodata un dosar al SIPA sau al vreunui serviciu secret si ca nici Monica Macovei, fost ministru al Justitiei, nu a venit cu vreun raport la el.

"Nu am vazut niciodata un dosar al SIPA sau al vreunui serviciu secret, dar pot fi anchete si sefii de servicii pot fi intrebati (...). Monica Macovei nu are nicio legatura, nu a venit cu niciun raport la mine.

Daca ar fi venit Monica Macovei, prin absurd, cu un astfel de dosar la mine, cred ca isi inceta mandatul de ministru pe loc. Zece ani cat am fost presedinte nu a venit un sef de serviciu cu un dosar din arhiva serviciilor secrete sa spuna: am un dosar despre cutare care va e dusman", a punctat fostul sef al statului

In opinia sa, solutia pentru arhiva SIPA este o comisie formata din opt judecatori recunoscuti ca fiind "integri", care sa se uite in toata arhiva si sa selecteze dosarele.

"Judecatoarele sa vada, sa citeasca si sa vada ce e compromitator si ce nu. Orice alta solutie, dupa parerea mea, va arunca justitia in aer, oricare din variante. Stiu ca e neplacut pentru un judecator sa-i spui: stai sase luni - opt luni intr-o arhiva, dar daca vor sa-si apere sistemul, cred ca asta este singura solutie, iar opt judecatoare ar putea spune: Domnule Lazar, te-am gasit rau tare, poate te intorci la Sibiu, acasa", a spus Basescu, fara a explica de ce l-a nominalizat astfel pe procurorul sef al Romaniei.

Citeste mai multe informatii despre subiectul arhivei SIPA:

Judecatorul Danilet ii cere ministrului Justitiei ca documentele SIPA cu zvonuri, barfe si scenarii vizand magistratii sa fie topite

Scandalul SIPA: CSM vrea sa stie cine s-a ocupat de arhiva si daca s-a mai umblat la ea de cand a fost secretizata

Presedintele UNJR: Sa se faca lumina in cazul arhivei SIPA, serviciul secret miliar prin care erau santajati magistratii

Citeste si:
Sistemul de vot pentru alegerea președintelui USRPLUS a fost repornit: ”Suntem la capătul unui proces de fuziune complex şi lucrul pe baze de date poate aduce erori”
Sistemul de vot pentru alegerea președintelui USRPLUS a fost repornit: ”Suntem la capătul unui proces de fuziune complex şi lucrul pe baze de date poate aduce erori”
Procesului de vot pentru alegerea președintelui USRPLUS a fost reluat joi, 16 septembrie, începând cu ora 12.00, fiind remediate problemele organizatorice apărute în prima zi a alegerilor....
Nicuşor Dan: "Licitaţia pentru studiul ce va sta la baza Planului Integrat de Calitate a Aerului va fi lansată în această săptămână"
Nicuşor Dan: "Licitaţia pentru studiul ce va sta la baza Planului Integrat de Calitate a Aerului va fi lansată în această săptămână"
Bucureştiul are restanţe pe mediu, iar în această săptămână vom lansa o licitaţie pentru realizarea unui studiu care să fie baza elaborării Planului Integrat de Calitate a Aerului....
Sursa: AGERPRES
Comentarii