Cine sunt cei care au intrat in arhiva SIPA

Joi, 25 Mai 2017, ora 14:40
6120 citiri
Cine sunt cei care au intrat in arhiva SIPA

Magistrati, functionari in Ministerul Justitiei sau persoane cu functii de conducere in Administratia Nationala a Penitenciarelor se afla pe lista persoanelor care au intrat in arhipa SIPA. Intre ei este si Florin Teodor Andronache, fost consilier al ministrului Robert Cazanciuc, care mentiona ca este ofiter SRI intr-o declaratie de avere din 2013, an in care a intrat si in arhiva.

Iata cine sunt persoanele din lista publicata joi dimineata de Ministerul Justitiei:

Marius Iosif - avocat, fost judecator si fost director general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor in perioada septembrie 2007- mai 2008. El a fost schimbat din functia de sef a ANP de catre ministrul de atunci al Justitiei, Catalin Predoiu, care i-a reprosat "lipsa de comunicare si lipsa de tact" si a invocat si faptul ca legea prevede organizarea unui concurs pentru ocuparea acelui post, Marius Iosif ocupand functia prin detasare.

Vasilica Bura - fost judecator la Tribunalul Bucuresti, detasata la Ministerul Justitiei la nivelul anului 2007. In prezent, este notar public.

Iulia Laura Scantei - notar public, fost director de cabinet al ministrului Justitiei Tudor Chiuariu. Este la primul mandat de senator PNL, fiind si vicepresedinte al Senatului.

Danut-Marian Manzala - functionar al Ministerului Justitiei, personal asimilat judecatorilor si procurorilor, fost consilier la Institutul National de Criminologie.

Nicolae Tiliban - functionar in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Doina Armean - procuror detasat la Ministerul Justitiei, directorul general al Directiei Resurse Umane si Relatia cu Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Horia Georgescu - in 2008 consilier al ministrului Justitiei Catalin Predoiu, fost director al Agentiei Nationale de Integritate (ANI) in perioada aprilie 2012-martie 2015. El a fost membru al unei comisii SIPA.

Tiberiu Ungureanu - fost sef al Directiei pentru Prevenirea Criminalitatii in mediul penitenciar.

Popescu Marian Cornel - comisar sef, directorul Directiei Prevenirea Criminalitatii si Terorismului (D.P.C.T.) din Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Valentin Ignuta - subcomisar de penitenciare

Monica Boboc - magistrat asistent la Inalta Curte de Casatie si Justitie, detasat la Ministerul Justitiei director adjunct in Directia de Resurse Umane.

Florin Teodor Andronache, fost consilier al ministrului Robert Cazanciuc. In declaratia de avere din august 2013, el mentiona ca a incasat venituri de la Serviciul Roman de Informatii, in calitate de "ofiter", iar in declaratia de avere din ianuarie 2014 a indicat "UM 0735 Ploiesti", care apartine SRI.

Citeste si Aberatia zilei: Cazanciuc sustine ca a facut comisie doar ca sa schimbe un bec in arhiva secretizata a SIPA.

Marius Stef - comisar sef de penitenciare. In 2015, a fost schimbat din functia de director al Directiei Prevenirea Criminalitatii si Terorismului (DPCT) din Administratia Nationala a Penitenciarelor, prin ordinul ministrului Justitei, din cauza managementului defectuos.

Despre alte persoane - Eugen Mihai Fantana, Andreea Istrati, Constantin Caruntu, Ungur Florian si Iulian Spinu - nu exista date disponibile.

Ministerul Justitiei a publicat joi lista persoanelor care au accesat arhiva SIPA. Ministerul precizeaza ca din documentele pe care le detine nu rezulta activitatile desfasurate in 2006 si anunta ca va face publice si rapoartele din 2008, care consemnau nereguli privind "evidenta, pastrarea, procesarea, multiplicarea si distrugerea informatiilor secrete de stat", precum si procesele verbale ale comisiilor a caror activitate a vizat arhiva SIPA.

Arhiva SIPA a fost desfiintata in 2006.

Dupa desfiintarea arhivei, un numar de 22 de "vizite" au fost consemnate in 22 procese verbale intocmite "cu ocazia sigilarii/desigilarii spatiilor in care a fost depozitata arhiva".

Cele 22 procese verbale consemneaza data vizitei, Ordinul ministrului justitiei prin care a fost permis accesul in arhiva, componenta comisiei, semnatura membrilor comisiei, precum si mentiunea "dupa verificarea si inspectarea starii documentelor in vederea desfasurarii pe viitor a lucrarilor comisiei s-a procedat la sigilarea ferestrelor, resigilarea usilor celor doua camere precum si a usii de acces la acestea", indicandu-se si numarul sigiliului folosit.

Citeste si:
Cătălin Drulă critică ”ipocrizia” PSD privind taxarea luxului: ”O stridenţă în care încearcă să-şi aducă aminte că e socialist”
Cătălin Drulă critică ”ipocrizia” PSD privind taxarea luxului: ”O stridenţă în care încearcă să-şi aducă aminte că e socialist”
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a susținut joi, 30 iunie, că propunerea PSD privind taxarea luxului este o ”ipocrizie”, în condițiile în care mulți social-democrați,...
”Fractura de logică” identificată de Ludovic Orban în ordonanța care prevede ieftinirea carburanților: ”Edy Iordănescu e mic copil faţă de Ciucă şi compania...”
”Fractura de logică” identificată de Ludovic Orban în ordonanța care prevede ieftinirea carburanților: ”Edy Iordănescu e mic copil faţă de Ciucă şi compania...”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a făcut joi, 30 iunie, o analiză a OUG care prevede compensarea prețului carburanților cu 50 de bani per litru. Potrivit fostului...