Danilet da in judecata EvZ si pe Andronic pentru calomnie: N-au fost sustrase documente din arhiva SIPA

Joi, 25 Mai 2017, ora 13:21
3115 citiri
Danilet da in judecata EvZ si pe Andronic pentru calomnie: N-au fost sustrase documente din arhiva SIPA
Foto: Facebook/ Cristi Danilet

Judecatorul Cristi Danilet, membru al unei comisii infiintate de Monica Macovei privind SIPA/DGPA, sustine ca ii va actiona in instanta pentru calomnie pe jurnalistii de la Evenimentul Zilei, care au publicat raportul Chiuariu-Predoiu privind arhiva. Danilet spune ca nu au fost sustrase sau distruse documente.

"Prin raportul publicat azi (joi - n.red.) de EvZ sunt inlaturate, practic, toate acuzatiile facute de Andronic cu privire la mine, Paul Dumitriu si Monica Macovei in urma cu o saptamana!

Din arhiva SIPA nu au fost luate, copiate, modificate documente. Multumesc EvZ pentru furnizarea acestui raport procurat pe surse de la cineva care a incalcat Legea informatiilor clasificate si care va fi, sper, cercetat de DIICOT in plangerea depusa de mine.

Voi folosi acest raport - a carui publicare oficiala ar fi durat prea mult, timp in care suspiciunile asupra mea ar fi dainuit - in procesul de calomnie savarsita in forma continuata impotriva lui Andronic si a societatii care editeaza ziarul", scrie Danilet pe Facebook.

Acesta a sesizat deja, pe 15 mai, Parchetul General cu privire la scurgerile de informatii din Ministerul Justitiei, pe tema documentelor citate de jurnalistul Dan Andronic.

Judecatorul sustine ca informatiile din raportul Chiuariu-Predoiu confirma, de fapt, ca nu au fost sustrase documente din arhiva SIPA, cele care au ajuns la Monica Macovei fiind din Biroul de Documente Secrete din cadrul MJ.

"Daca veti citi atent raportul care, chipurile, ar dovedi asta, veti vedea ca:

- se vorbeste de niste dosare din cadrul MJ (Biroul de documente secrete), or Arhiva SIPA era in alta institutie, ANP;

- acele dosare ar fi fost date in 2005, or SIPA se desfiinteaza si arhiva se sigileaza in 2007;

- Comisia de inventariere a arhivei SIPA se constituie in 2007 si niciun document nu a iesit din Arhiva;

- evident, nu se va spune ce a facut Macovei cu documentele pe care isi imagineaza unii ca le-a primit cu doi ani inainte sa existe", mai scrie pe Facebook Danilet.

Raportul Comisiei care a analizat arhiva SIPA/DGPA in 2007, infiintata de ministrul Tudor Chiuariu, a fost publicat joi de Evenimentul Zilei, arata nereguli grave in activitatea comisiilor similare infiintate de Monica Macovei, ca ministru al Justitiei, inclusiv copierea si distrugerea unor documente, dar si ridicarea lor din arhiva aflata la nivelul Ministerului Justitiei si predarea lor catre Monica Macovei, fara a exista garantia ca ele au fost returnate.

Raportul, clasificat "secret de serviciu", indica incalcari ale ordinelor de ministru si unor hotarari de guvern in inventarierea si opisarea arhivei, mentionand ca documentele SIPA ar trebui desigilate pentru a se face o reverificare.

Raportul arata ca o arhiva redusa de documente apartinand DGPA/SIPA a fost descoperita la nivelul Serviciului de Informatii Clasificate din cadrul MJ, insa ele nu sunt inregistrate corespunzator, tot in urma activititatii unei comisii infiintate de Monica Macovei.

Joi, Ministerul Justitiei a publicat lista celor care au vizitat arhiva SIPA dupa secretizare.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Cristi Danilet judecata EvZ, #Danilet judecata calomnie Evenimentul Zilei, #Evenimentul Zilei arhiva SIPA, #Danilet raport arhiva SIPA , #Cristi Danilet