Țara care interzice siropul de tuse după ce aproape 100 de copii au murit

Miercuri, 19 Octombrie 2022, ora 16:14
3123 citiri
Țara care interzice siropul de tuse după ce aproape 100 de copii au murit
Patru siropuri de tuse fabricate în India ar fi provocat leziuni renale acute copiilor FOTO Pexels

Guvernul indonezian a anunțat interzicerea consumului și a vânzării tuturor siropurilor și a medicamentelor lichide, după moartea, în acest an, a 99 de copii din cauza unei leziuni renale acute.

Interdicția vine în timp ce autoritățile sanitare din Indonezia investighează o creștere inexplicabilă a numărului de decese în rândul copiilor din cauza leziunilor renale acute.

De asemenea, vine și după ce aproape 70 de copii au murit în Gambia de la începutul acestui an, tot din această cauză, cauza probabilă fiind patru siropuri pentru tuse fabricate în India.

Agenția indoneziană pentru alimente și medicamente a declarat că siropurile importate în Gambia nu sunt disponibile în țara din Asia de sud-est.

„Până astăzi (18 octombrie 2022), am primit 206 cazuri raportate din 20 de provincii cu 99 de decese”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Syahril Mansyur, într-o conferință de presă, potrivit telegraph.co.uk.

„Ca măsură de precauție, ministerul a cerut tuturor lucrătorilor sanitari din unitățile sanitare să nu prescrie temporar medicamente lichide sau sirop. Am cerut, de asemenea, farmaciilor să oprească temporar vânzările de medicamente lichide sau sirop fără prescripție medicală până la finalizarea anchetei”, a spus Syahril Mansyur.

Creșterea numărului de cazuri de leziuni renale acute a început în ianuarie a acestui an și s-a accelerat și mai mult de la sfârșitul lunii august, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, adăugând că o anchetă a fost demarată săptămâna trecută.

„De la sfârșitul lunii august 2022, ministerul și asociația de pediatri au primit rapoarte din ce în ce mai numeroase de leziuni renale acute. Saltul este puternic”, a spus purtătorul de cuvânt.

Majoritatea cazurilor raportate în Indonezia au implicat copii sub 18 ani, în principal copii sub cinci ani, a spus ministerul.

Alertă OMS

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis o alertă globală cu privire la patru siropuri de tuse fabricate în India, precizând că acestea au fost „potențial legate de leziuni renale acute și de 70 de decese în rândul copiilor” în Gambia, informează BBC.

Cele patru siropuri sunt Promethazine Oral Solution, Kofexmalin Baby Cough Syrup, Makoff Baby Cough Syrup și Magrip N Cold Syrup, fabricate de aceeași companie indiană, potrivit OMS.

Este vorba de compania Maiden Pharmaceuticals, care nu a reușit să ofere garanții cu privire la siguranța lor, a adăugat OMS. De asemenea, compania nu a făcut niciun comentariu cu privire la cele întâmplate.

Cele patru produse au fost identificate în Gambia, dar „este posibil să fi fost distribuite, prin intermediul piețelor informale, în alte țări sau regiuni”, a adăugat OMS, în alerta publicată pe site-ul său.

OMS a avertizat că utilizarea lor poate duce la răni grave sau la deces, în special în rândul copiilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment privind riscul transmiterii virusului H5N1 la oameni: ”Rată de mortalitate extraordinar de ridicată”
Avertisment privind riscul transmiterii virusului H5N1 la oameni: ”Rată de mortalitate extraordinar de ridicată”
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat joi, 18 aprilie, ”îngrijorarea enormă” faţă de răspândirea în creştere a tulpinii H5N1 a virusului gripei aviare la noi...
Nori de cenușă pe cerul Indoneziei: Sute de oameni dintr-o insulă au fost evacuați după erupțiile multiple ale unui vulcan VIDEO
Nori de cenușă pe cerul Indoneziei: Sute de oameni dintr-o insulă au fost evacuați după erupțiile multiple ale unui vulcan VIDEO
Cel puţin 800 de persoane din provincia indoneziană Sulawesi de Nord au fost evacuate, după erupţiile multiple ale vulcanului Ruang din zonă, care de câteva zile aruncă pe cer lavă şi nori...
#sirop de tuse, #OMS, #copii bolnavi, #leziuni renale, #Indonezia , #medicamente
Comentarii
Poza Pisti
Pisti
rank 5
Nu trebuia și fabricantul