Cum arată noul sistem de apărare de tip sol-aer desfășurat de Franța în România VIDEO

Vineri, 20 Mai 2022, ora 10:26
5294 citiri
Cum arată noul sistem de apărare de tip sol-aer desfășurat de Franța în România VIDEO
Franţa a desfăşurat în România, unde este naţiune-cadru a forţelor NATO, un sistem de apărare de tip sol-aer de ultimă generaţie FOTO Twitter/ Armee francaise

Franţa a desfăşurat în România, unde este naţiune-cadru a forţelor NATO, un sistem de apărare de tip sol-aer de ultimă generaţie, din cauza unor ameninţări ale Războiului rus din Ucraina, a anunţat Statul Major interarme francez.

”Implementat de 100 de aviatori, sistemul de tip sol-aer portat Mamba (...) poate asigura o umbrelă de protecţie a forţelor care operează în zonă”, a anunţat într-un comunicat, joi, Statul Major francez.

Colonelul Pascal Ianni, un purtător de cuvânt al Statului Major, a precizatîntr-o conferinţă de presă că sistemul Mamba este ”înante de toate menit să apere baza aeriană NATO” în care se aflăcâteva mii de militari. ”Aceasta este prima sa vocaţie”, a precizat el.

Sistemul este conectat la sistemul de apărare român şi la cel al NATO, care asigură comandamentul.

Armatele franceze sunt prezente în România de la 26 februarie.

Însă această desfăşurare de urgenţă a aproximativ 500 de militari a fost prelungită şi integrează o companie belgiană sau olandeză.

”Ea face parte dintre cele patru batalioane suplomentare desfăşurate de către NATO pe flancul de est al Europei”, în afată de România în Slovacia, Ungaria şi Bulgaria, se precizează Statul Major francez.

Această desfăşurare face parte din ”cadrul consolidării poziţiei de disuasiune şi apărare a NATO pe flancul de est al Europei”, subliniază el.

”Nu am fost niciodată atât de angajaţi în misiuni NATO pe flancul de est al Europei”, a subliniat colonelul Ianni.

Ministrul francez al Apărării Florence Parly a efectuat o vizită în România în martie, în cursul căreia s-a întâlnit cu militari desfăşuraţi.

”Alianţa (Nord-Atlantică) nu ameninţă Rusia. Europa nu ameninţă Rusia”, declara ea în faţa a 1.000 de militari din şapte state membre NATO, la baza Mihail Kogălniceanu, în apropiere de Constanţa (sud-est).

”În schimb, ne revine să arărăm Rusiei că unitatea noastrp este fără cusur atunci când e vorba despre apărarea aliaţilor noştri”, sublinia Florence Parly.

România-Rusia: Frica și Tezaurul
România-Rusia: Frica și Tezaurul
Niciun oficial român de rang înalt nu a contrazis-o pe purtătoarea de cuvânt a diplomației de la Moscova care a spus că datoriile României faţă de Rusia ar fi de 20-25 de ori valoarea...
România a început lucrările la cea mai mare bază NATO din Europa
România a început lucrările la cea mai mare bază NATO din Europa
România a început construcția a ceea ce va fi în cele din urmă cea mai mare bază militară europeană a alianței NATO, în timp ce blocul transatlantic încearcă să își consolideze...
#sistem de aparare, #NATO, #Romania, #Franta , #stiri politice