Cum ar putea Ucraina să distrugă forța aeriană a lui Putin: Super arma ce va schimba soarta războiului VIDEO

Joi, 30 Iunie 2022, ora 04:05
22569 citiri
Cum ar putea Ucraina să distrugă forța aeriană a lui Putin: Super arma ce va schimba soarta războiului VIDEO
Sistemul de apărare antiaeriană NASAMS va fi trimis de SUA în Ucraina FOTO: Kongsberg

Cum Rusia a avansat în regiunea Donbas, iar Vladimir Putin nu a dat niciun semn că războiul s-ar termina prea curând, Ucraina trebuie să găsească noi soluții pentru a distruge forța aeriană a Rusiei. Analiștii susțin că acest lucru poate fi posibil odată cu trimiterea sistemului avansat de apărare antirachetă NASAMS către Kiev de Statele Unite.

În această săptămână, la summitul G7 din Germania, consilierul pentru Securitate națională a SUA, Jake Sullivan, a anunțat că Washingtonul va finaliza achiziționarea sistemului NASAMS pentru a fi trimis în Ucraina, potrivit 19fortyfive.

”Pot confirma că suntem, de fapt, în proces de finalizare a unui pachet care include capacități avansate de apărare aeriană. După cum i-a spus președintele Joe Biden președintelui Zelenski, intenționăm să finalizăm un pachet care include sisteme de apărare aeriană cu rază medie și lungă de acțiune pentru ucraineni, împreună cu alte echipamente care sunt urgente, inclusiv muniție pentru artilerie și sisteme radar”, a spus Sullivan.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

NASAMS este un sistem de apărare antiaeriană dezvoltat de firma americană Raytheon și Kongsberg din Norvegia, care este folosit în 12 țări din întreaga lume, inclusiv state NATO (SUA, Norvegia, Țările de Jos, Spania, Lituania și Ungaria).

Pericolul de a fi între Putin și Occident: Țări care nu vor să lovească Rusia

Sistemul NASAMS de rachete antiaeriene ar oferi Ucrainei un impuls semnificativ în privința capacităților defensive. Oficialii de la Kiev au cerut această armă având în vedere că rachetele pot lovi ținte la o distanță mai mare de 160 de kilometri, însă forțele ucrainene vor trebui antrenate pentru a folosi sistemul.

Dezvoltat pentru prima dată în anii ’90, sistemul NASAMS există în 3 variante. Ultimul NASAMS 3 a fost dezvăluit în 2019, iar modelul 4 a fost anunțat în 2021.

Scenariu nebunesc anunțat de un aliat al lui Putin: Rusia ar putea ataca o țară occidentală care importă mult petrol

În cazul că Ucraina va primi sistemul NASAMS 3, acesta ar oferi ”apărare aeriană de înaltă calitate la distanță scurtă”.

Președintele Volodimir Zelenski al Ucrainei a cerut liderilor G7 să furnizeze țării sale sisteme de apărare antiaeriene mai moderne pentru a ajuta la protejarea împotriva atacurilor zilnice cu rachete ale Rusiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Discursul care poate schimba cursul războiului din Ucraina. "Restului lumii libere îi spun: „Trezește-te, trezește-te!”" VIDEO
Discursul care poate schimba cursul războiului din Ucraina. "Restului lumii libere îi spun: „Trezește-te, trezește-te!”" VIDEO
Un discurs de o virulență fără precedent a fost adresat în plenul Adunării Generale a Națiunilor Unite cu câteva zile înainte de vizita programată la Moscova de șefi ai grupărilor...
Condițiile în care Republica Moldova ar putea construi ”relații bune” cu Rusia în viitor. Maia Sandu: ”Nu avem nimic împotriva rușilor”
Condițiile în care Republica Moldova ar putea construi ”relații bune” cu Rusia în viitor. Maia Sandu: ”Nu avem nimic împotriva rușilor”
Republica Moldova nu „se rupe” de Rusia, ci de „Rusia agresivă”, iar Chişinăul îşi doreşte să vadă o Rusie „paşnică şi democratică” în viitorul apropiat, cu care să...
#sistem defensiv racheta, #NASAMS, #sistem aparare antiaeriana, #sistem aparare antiracheta, #SUA Ucraina, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina