Cum ar putea Ucraina să distrugă forța aeriană a lui Putin: Super arma ce va schimba soarta războiului VIDEO

Joi, 30 Iunie 2022, ora 04:05
22628 citiri
Cum ar putea Ucraina să distrugă forța aeriană a lui Putin: Super arma ce va schimba soarta războiului VIDEO
Sistemul de apărare antiaeriană NASAMS va fi trimis de SUA în Ucraina FOTO: Kongsberg

Cum Rusia a avansat în regiunea Donbas, iar Vladimir Putin nu a dat niciun semn că războiul s-ar termina prea curând, Ucraina trebuie să găsească noi soluții pentru a distruge forța aeriană a Rusiei. Analiștii susțin că acest lucru poate fi posibil odată cu trimiterea sistemului avansat de apărare antirachetă NASAMS către Kiev de Statele Unite.

În această săptămână, la summitul G7 din Germania, consilierul pentru Securitate națională a SUA, Jake Sullivan, a anunțat că Washingtonul va finaliza achiziționarea sistemului NASAMS pentru a fi trimis în Ucraina, potrivit 19fortyfive.

”Pot confirma că suntem, de fapt, în proces de finalizare a unui pachet care include capacități avansate de apărare aeriană. După cum i-a spus președintele Joe Biden președintelui Zelenski, intenționăm să finalizăm un pachet care include sisteme de apărare aeriană cu rază medie și lungă de acțiune pentru ucraineni, împreună cu alte echipamente care sunt urgente, inclusiv muniție pentru artilerie și sisteme radar”, a spus Sullivan.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

NASAMS este un sistem de apărare antiaeriană dezvoltat de firma americană Raytheon și Kongsberg din Norvegia, care este folosit în 12 țări din întreaga lume, inclusiv state NATO (SUA, Norvegia, Țările de Jos, Spania, Lituania și Ungaria).

Pericolul de a fi între Putin și Occident: Țări care nu vor să lovească Rusia

Sistemul NASAMS de rachete antiaeriene ar oferi Ucrainei un impuls semnificativ în privința capacităților defensive. Oficialii de la Kiev au cerut această armă având în vedere că rachetele pot lovi ținte la o distanță mai mare de 160 de kilometri, însă forțele ucrainene vor trebui antrenate pentru a folosi sistemul.

Dezvoltat pentru prima dată în anii ’90, sistemul NASAMS există în 3 variante. Ultimul NASAMS 3 a fost dezvăluit în 2019, iar modelul 4 a fost anunțat în 2021.

Scenariu nebunesc anunțat de un aliat al lui Putin: Rusia ar putea ataca o țară occidentală care importă mult petrol

În cazul că Ucraina va primi sistemul NASAMS 3, acesta ar oferi ”apărare aeriană de înaltă calitate la distanță scurtă”.

Președintele Volodimir Zelenski al Ucrainei a cerut liderilor G7 să furnizeze țării sale sisteme de apărare antiaeriene mai moderne pentru a ajuta la protejarea împotriva atacurilor zilnice cu rachete ale Rusiei.

Ucraina anunță că armata rusă atacă obiective de infrastructură critică din apropierea orașului Dnipro VIDEO
Ucraina anunță că armata rusă atacă obiective de infrastructură critică din apropierea orașului Dnipro VIDEO
Armată rusă a atacat vineri dimineaţa, 29 martie, obiective de infrastructură critică din districtul Kamianske, în apropierea oraşului Dnipro din centrul Ucrainei, cel puţin o persoană...
Un expert britanic anunță decăderea liderului de la Kremlin: Putin pierde controlul în Rusia
Un expert britanic anunță decăderea liderului de la Kremlin: Putin pierde controlul în Rusia
Un expert britanic, care a scris cărți despre dictatura lui Adolf Hitler din Germania nazistă, a dezvăluit imaginea președintelui rus ca ”marele protector” al țării sale, mai mult decât...
#sistem defensiv racheta, #NASAMS, #sistem aparare antiaeriana, #sistem aparare antiracheta, #SUA Ucraina, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina