Sistemul solar ar putea intra în colaps: Fenomenul ce destabilează Pământul și planetele VIDEO

Miercuri, 13 Iulie 2022, ora 02:22
10227 citiri
Sistemul solar ar putea intra în colaps: Fenomenul ce destabilează Pământul și planetele VIDEO
Sistemul Solar ar putea intra în colaps FOTO: Futurism

Un studiu efectuat de către oamenii de știință de la Universitatea Toronto din Canada, care a fost publicat în revista Monthly Notices of the Royal Astronomical pe 30 iunie 2022, a descoperit că stabilitatea Sistemului Solar poate fi perturbată. Acest lucru se poate petrece în cazul în care o stea rătăcitoare contribuie la devierea traiectoriei lui Neptun, care la rândul său declanșează ciocnirea planetelor unele de altele, inclusiv a Pământului.

Existența acestor stele ”rătăcitoare” sau ”orfane” reprezintă un lucru real, iar trecerea lor prin apropierea Sistemului Solar poate provoca o schimbarea dramatică ce duce la scoaterea planetelor de pe orbita lor, potrivit Independent.

Ca urmare, stabilitatea pe termen lung a Sistemului Solar a făcut obiectul investigațiilor astronomilor de secole. Acum, o nouă cercetare realizată de Garett Brown și Hanno Rein de la Universitatea Toronto din Canada arată că o stea rătăcitoare, un obiect comun din univers, ar fi suficient pentru a perturba traiectoria unei planete precum Neptun sau Jupiter.

Descoperire extraordinară, ce arată că nu suntem singuri în univers: Blocuri de viață găsite în Calea Lactee VIDEO

Astronomii au spus că pot apărea două scenarii în acest caz: fie planeta Mercur ar putea fi scoasă de pe orbita sa și ar fi ”împinsă” dincolo de Sistemul Solar, fie ea s-ar îndrepta spre Venus, Soare sau Pământ, intrând în coliziune.

Aceste posibilități s-ar putea produce de-a lungul a milioane de ani, iar cercetătorii au simulat această situație de aproximtiv 3.000 de ori. În unele cazuri, scenariul s-a terminat cu planetele din Sistemul Solar zdrobindu-se una pe cealaltă, inclusiv Uranus, Neptun, Uranus sau Pământul, ori au fost aruncate dincolo de regiunea noastră cosmică din prezent.

Un astronom vestit avertizează lumea: ”Dacă Celiabinskul se repetă la New York sau Madrid vor fi sute de mii victime” VIDEO

”Pentru sistemele planetare care se formează într-un cluster stelar, consensul este că stelele rătăcitoare joacă un rol important. Acest lucru se întâmplă de obicei în primii 100 de milioane de ani de evoluție planetară”, a spus Garett Brown.

#sistem solar, #stea ratacitoare Calea Lactee, #pamant, #neptun, #planeta Neptun, #sistemul solar, #planete sistem solar , #fenomen